Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Ηλεκτρονική κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε άνεργη φοιτήτρια

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για τον εντοπισμό και την πρόληψη αυτόματων εγγραφών.

BBCode είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΚΛΕΙΣΤΑ
Περίληψη Θέματος
   

Προβολή ανάπτυξης Περίληψη Θέματος: Ηλεκτρονική κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε άνεργη φοιτήτρια

Re: Ηλεκτρονική κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε άνεργη φοιτή

Δημοσίευση από silvio » Σάβ Ιουν 02, 2018 10:28 pm

Επειδή δεν γράφεις αν εργαζόσουν το 2017 διάβασε το παρακάτω να σου λυθούν οι όποιες απορίες. Δεν ξέρω βέβαια αν έχει αλλάξει κάτι οπότε θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς και κάποιον επαγγελματία.

Φορολογική δήλωση ξεχωριστή από τους γονείς τους θα πρέπει να υποβάλουν φέτος οι νέοι και οι νέες που έκλεισαν τα 18 έτη ηλικίας εντός του 2017, εφόσον έχουν να δηλώσουν οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. Για παράδειγμα, ξεχωριστή φορολογική δήλωση πρέπει να υποβάλει ένας 18άρης, ο οποίος μπορεί να μην έχει αποκτήσει εισοδήματα αλλά έχουν πιστωθεί στο όνομά του τόκοι καταθέσεων ακόμη και του ενός ευρώ. Επιπλέον, ένας νέος ή μία νέα που συμπλήρωσε τα 18 έτη ηλικίας εντός του προηγούμενου έτους υποχρεούται φέτος να υποβάλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση, εφόσον:

1. Δεν συγκατοικεί στο ίδιο σπίτι με τους γονείς του, αλλά διαμένει σε κτίσμα στο οποίο κατέχει έστω και ένα μικρό ποσοστό πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή σε κτίσμα το οποίο του παραχωρήθηκε δωρεάν από τους γονείς του ή από κάποιον φίλο του.

2. Εχει στο όνομά του οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο που λαμβάνει υπόψη ως τεκμήριο διαβίωσης (ΙΧ αυτοκίνητο, σκάφος κ.λπ.).

3. Απέκτησε εντός του 2017 οποιασδήποτε άλλης μορφής εισόδημα (π.χ. από μισθούς, επιδόματα, ενοίκια, αγροτικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες, υπεραξίες από μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ.).

4. Ιδρυσε εντός του 2017 οποιαδήποτε επιχείρηση στο όνομά του.

5. Προχώρησε εντός του 2017 σε έναρξη ελευθέριου επαγγέλματος.

6. Είναι έγγαμος ή έγγαμη τη στιγμή της υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

Οι μόνοι νέοι οι οποίοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2017 και δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν φέτος δήλωση φορολογίας εισοδήματος είναι όσοι πέρυσι δεν είχαν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία που να αποτελούν τεκμήρια (κατοικία, αυτοκίνητο κ.λπ.), εφόσον φιλοξενήθηκαν σε σπίτια γονέων, άλλων συγγενών ή φίλων, ή εφόσον είναι φοιτητές και λόγω σπουδών διαμένουν με ενοίκιο σε άλλη πόλη από αυτήν στην οποία ζουν οι γονείς τους.

tanea.gr/news/economy/article/5518883/poioi-18xronoi-tha-ypobaloyn-fetos-ksexwrista-e1/

Re: Ηλεκτρονική κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε άνεργη φοιτή

Δημοσίευση από silvio » Σάβ Ιουν 02, 2018 10:21 pm

Αν δεν έχεις εισοδήματα να δηλώσεις ή κάποια ιδιοκτησία στην κατοχή σου (σπίτι, αυτοκίνητο κλπ) τότε δεν χρειάζεται να κάνεις δήλωση. Για ρώτησε και έναν λογιστή για πιο σίγουρα αλλά έτσι νομίζω είναι.

Ηλεκτρονική κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε άνεργη φοιτήτρια

Δημοσίευση από zacharitsa » Σάβ Ιουν 02, 2018 9:35 pm

Πριν από καιρό αντιμετώπισα πρόβλημα με την έκδοση της κάρτας ανεργίας μου και με βοήθησε πολύ αυτή η ανάρτηση του παιδιού στο forum: Δικαίωμα για κάρτα ανεργίας από φοιτητή.

Μετά από μεγάλο μπέρδεμα κατάφερα να βγάλω την κάρτα ανεργίας και να κάνω ελεύθερη και δωρεάν χρήση των ΜΜΜ. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Τώρα όμως έχω πρόβλημα με την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας την οποία παρέλαβα μεν αλλά πρέπει να ενεργοποιήσω από το taxis όπως μου είπαν. Όμως εγώ δεν έχω taxis και φέτος ήμουν άνεργη.

Ρώτησα στο γκισέ και μου λένε να πάω στην εφορία να ανοίξω taxis. Όμως μετά θα πρέπει να κάνω προσωπική δήλωση λογικά και δεν θέλω προς το παρόν να εμπλακώ με αυτό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος?

Κορυφή

cron