Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Ταμείο ανεργίας

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για τον εντοπισμό και την πρόληψη αυτόματων εγγραφών.

BBCode είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΚΛΕΙΣΤΑ
Περίληψη Θέματος
   

Προβολή ανάπτυξης Περίληψη Θέματος: Ταμείο ανεργίας

Re: Ταμείο ανεργίας

Δημοσίευση από Joker » Παρ Οκτ 07, 2016 10:29 pm

Δες επίσης και αυτό:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/er ... 81227.html

Re: Ταμείο ανεργίας

Δημοσίευση από Joker » Παρ Οκτ 07, 2016 10:28 pm

Η δική σου περίπτωση ίσως εμπίπτει στις αλλαγές που έγιναν το 2013.

Συγκεκριμένα, διαβάζω στο kariera.gr ότι:

Αν επιδοτείσαι για δεύτερη φορά: Βασική προϋπόθεση είναι να έχεις πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή σου χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου, το αργότερο σε 60 ημέρες από την απόλυσή σου.

Σημαντικές αλλαγές

Από 1.1.2013 εντός της τετραετίας από την πρώτη επιδότηση του εργαζομένου λόγω ανεργίας η επιδότηση δεν μπορεί να ξεπερνά συνολικά τις 450 ημέρες. Οι παραπάνω αλλαγές αφορούν κυρίως τους εποχιακά απασχολούμενους.

Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 450 ημερών, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερών, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα.

Από 1.1.2014 οι ημέρες επιδότησης στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερες των 400.


Σε κάθε περίπτωση, μόνο ο ΟΑΕΔ μπορεί να σου απαντήσει εγγυημένα τι ισχύει ακριβώς αυτή τη στιγμή για σένα. Να απευθυνθείς εκεί το συντομότερο αν δεν το έχεις ήδη κάνει γιατί τα πάντα αλλάζουν με ταχύτητα φωτός.

Ταμείο ανεργίας

Δημοσίευση από genius_cat » Παρ Αύγ 19, 2016 2:51 pm

Ξέρεις μήπως κανείς πόσο ένσημα χρειάζομαι για να μπω ταμείο ανεργίας για δεύτερη φορά?Είχα ξαναπάρει το 2014 και εργάστηκα πάλι φέτος για 8 μήνες.

Ευχαριστώ.

Κορυφή