Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Ψηφιακή τελειότητα με υβριδικά tv tuner

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε

Ψηφιακή τελειότητα με υβριδικά tv tuner

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τετ Απρ 01, 2009 8:46 pm

Η ψηφιακή τηλεόραση μαζί με την δορυφορική αποτελούν το σήμερα της ψυχαγωγίας εως ότου καθιερωθεί μελλοντικά η διαδικτυακή τηλεόραση! Καταγράφουμε μερικές πληροφορίες για τα μικροσκοπικά tv tuner που φέρνουν την εικόνα της νέας τεχνολογίας στο pc ή στο σαλόνι μας αφού tv usb tuner δέχονται τα Media center PC. Ακολουθήστε κάποιες συμβουλές μετά από απαίτηση δεκάδων φίλων και προτείνω να χρησιμοποιήσετε υβριδικά μοντέλα θέασης...

Τα TV tuners, είναι τα πιο χρήσιμα περιφερειακά, τόσο για τους desktop όσον και για τους laptop. Η καινούργια γενιά αυτών των συσκευών, διαθέτει σήμερα τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης ψηφιακού σήματος μέσω του αποκωδικοποιητή DVB-T που ενσωματώνουν. Στο τέλος μετά απο χρήσιμες συμβουλές προτείνουμε ορισμένα tv tuner για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Ελληνική Ψηφιακή τηλεόραση


Η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, καθώς και το κυπριακό ΡΙΚ, εκπέμπουν εντελώς δωρεάν, έτσι όσοι διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα τα τηλεοπτικά αυτά προγράμματα. Οπότε, ο μόνος εξοπλισμός που απαιτείται, είναι ένα TV tuner για υπολογιστή που ενσωματώνει ψηφιακό αποκωδικοποιητή DVB-T. Για τη θέαση των καναλιών δεν απαιτείται ειδικός τύπος κεραίας για τη λήψη του σήματος, δεδομένου ότι αρκεί ακόμα και μια εσωτερική κεραία την οποία όλα τα TV tuners διαθέτουν στη συσκευασία τους. Τα διαθέσιμα κανάλια της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ είναι τρία. Το πρώτο από αυτά, το ΠΡΙΣΜΑ+, προσφέρει περισσότερο ψυχαγωγικά και ενημερωτικά προγράμματα, ενώ περιλαμβάνει και σύντομα δελτία ειδήσεων. Το δεύτερο ονομάζεται ΣΙΝΕ+ και εκπέμπει προγράμματα ψυχαγωγικού περιεχομένου, ταινίες, ντοκιμαντέρ και ορισμένα σήριαλ. Το τρίτο και τελευταίο από τα κανάλια της ψηφιακής ΕΡΤ είναι το ΣΠΟΡ+ και είναι αφιερωμένο σε προγράμματα αθλητικού περιεχομένου. Σε γενικές γραμμές, η ποιότητα της εικόνας του ψηφιακού σήματος είναι καλύτερη από αυτής του αναλογικού, ενώ η ανάλυση ανέρχεται στην αντίστοιχη μιας ταινίας DVD. Αντίθετα, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ψηφιακό TV tuner, δεν θα πρέπει να περιμένετε να δείτε τα αναλογικά κανάλια με βελτιωμένη ποιότητα εικόνας διότι τούτο δεν ισχύει.

Μυστικά για καλή λειτουργία

Η εγκατάσταση του TV tuner στον υπολογιστή σας είναι μια σχετικά απλή υπόθεση, εφόσον γίνει μια συγκεκριμένη διαδικασία. Προτού ξεκινήσετε οτιδήποτε, καλό θα είναι να επισκεφτείτε το site της κατασκευάστριας εταιρίας και να κατεβάσετε τους πιο πρόσφατους οδηγούς, με το πρόγραμμα τηλεθέασης που θα βρείτε. Να ξέρετε ότι θα πρέπει να εγκαταστήσετε πρώτα τον οδηγό της συσκευής, καθώς και το σχετικό πρόγραμμα συντονισμού και θέασης τηλεοπτικού σήματος και στη συνέχεια να συνδέσετε το tuner σε μία θύρα USB του υπολογιστή σας. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ακόμα και αν έχετε συνδέσει πρώτα τη συσκευή, θα σας ζητηθεί να την αφαιρέσετε κατά την εγκατάσταση του προγράμματος και να την τοποθετήσετε ξανά αφού η τελευταία έχει ολοκληρωθεί. Οταν η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί, θα πρέπει να επιλέξετε σύστημα κωδικοποίησης εικόνας, το γνωστό PAL που χρησιμοποιούν όλα τα ελληνικά κανάλια. Κάποια προγράμματα θα ανιχνεύσουν αυτόματα ότι η εγκατάσταση έχει γίνει σε "ελληνικό" υπολογιστή και θα σας προτείνουν αυτόματα κάποιο συγκεκριμένο PAL σύστημα, συνήθως ένα εκ των PAL-N, PAL-P ή PAL-BGD. Κάποιες άλλες εφαρμογές, πάλι, θα σας ζητήσουν να επιλέξετε εσείς τη χώρα διαμονής σας για να ρυθμίσουν με βάση αυτή την επιλογή το σύστημα μετάδοσης της εικόνας που θα χρησιμοποιήσουν. Με βάση την γνώση από τη χρήση των tuners, οι παραπάνω "απλές" διαδικασίες δεν λειτουργούν πάντα σωστά. Έτσι, ακόμα και αν έχετε επιλέξει (εσείς ή το πρόγραμμα) την Ελλάδα ως χώρα διαμονής, υπάρχει περίπτωση η εικόνα που θα έχετε στην οθόνη σας να παρουσιάζεται με αλλοιωμένα χρώματα ή ασπρόμαυρη. Σε αυτή την περίπτωση, απλώς επιλέξτε κάποιο άλλο σύστημα μετάδοσης της εικόνας ή μη διστάσετε να αλλάξετε ακόμα και χώρα διαμονής (όπως Ιταλία, Γερμανία ή Αργεντινή που εμείς δοκιμάσαμε με επιτυχία). Σημειώνουμε ότι η λειτουργία αρκετών TV tuners στα Windows Vista -ακόμα και των Windows Vista Certified tuners-, σε γενικές γραμμές, παρουσίασε αρκετά προβλήματα. Παρόλο που η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρήθηκε το φαινόμενο της απότομης διακοπής του προγράμματος συντονισμού (crash), χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Τα ίδια προγράμματα λειτούργησαν άψογα στα Windows XP.

Στα ενδότερα χρήσης

Οι είσοδοι αλλά και οι έξοδοι που διαθέτουν τα TV tuners, είναι ένας σημαντικός παράγοντας αγοράς. Όλες οι συσκευές, ανεξαιρέτως τύπου, διαθέτουν είσοδο τύπου RF για τη σύνδεση της κεραίας της τηλεόρασης. Πρόκειται ακριβώς για τον ίδιο τύπο θύρας που θα συναντήσετε και στο πίσω μέρος όλων των τηλεοράσεων. Σε όσα από αυτά διαθέτουν και ραδιοφωνικό δέκτη, θα συναντήσετε την αντίστοιχη θύρα για την τοποθέτηση της ραδιοφωνικής κεραίας. Όλες οι συσκευές διαθέτουν μια τυπική εσωτερική κεραία, αλλά οι επιδόσεις της -σε γενικές γραμμές- δεν είναι καλές. Για βέλτιστα αποτελέσματα, θα σας συμβουλεύαμε να συνδέσετε στο TV tuner το ίδιο καλώδιο (ή κάποιο παρακλάδι) του καλωδίου της εξωτερικής κεραίας που συνδέεται με την τηλεόρασή σας. Αν ενδιαφέρεστε να συνδέσετε στο TV tuner σας αναλογική βιντεοκάμερα ή το παλιό σας βίντεο VHS, θα πρέπει να αγοράσετε μια συσκευή που να ενσωματώνει θύρα Composite ή S-Video. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε για παράδειγμα να μεταφέρετε στον υπολογιστή σας τις παλιές σας βιντεοκασέτες ή τα προσωπικά σας βίντεο που έχετε συλλάβει με τη βιντεοκάμερα. Στη συσκευασία συμπεριλαμβάνεται κάποιο πρόγραμμα θέασης τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και σύλληψης τηλεοπτικού σήματος στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Σε αυτά τα προγράμματα ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και λειτουργίες προγραμματισμού εγγραφής σε κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως γινόταν παλιά με τα βίντεο VHS. Για την αποθήκευση του αναλογικού σήματος βίντεο, απαιτείται κάποιος βαθμός συμπίεσης που εξασφαλίζεται με τη βοήθεια συγκεκριμένων αλγόριθμων συμπίεσης (codecs). Κάποια από αυτά τα codecs, (π.χ. MPEG2) εγκαθίστανται μαζί με το πρόγραμμα εγγραφής, ενώ κάποια άλλα (π.χ. DivX) θα πρέπει να τα κατεβάσετε ξεχωριστά. Για τη μετατροπή των βίντεό σας σε DVD, θα σας προτείναμε να επιλέξετε το MPEG2, ενώ για τη θέαση των βίντεο στον υπολογιστή, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το DivX (www.divx.com) που προσφέρει πολύ καλό βαθμό συμπίεσης προς απόδοση.
Μερικά μοντέλα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά και έχουν αξιολογηεί θετικά είναι τα ακόλουθα: Aver Media- AvarTV Hydrid+FM υβριδικού τύπου, Fujitsu-Siemens DVB-T/Analog, Pinnacle Dazzle TV Hydrid Stick 320E, Pinnacle PC TV Hydrid Pro stick, Pen USB DVB-T
Νίκος
 

Απ:Ψηφιακή τελειότητα με υβριδικά tv tuner

Δημοσίευσηαπό Mardr » Τρί Ιαν 19, 2010 3:51 am

Πηρα της Pinacle το υβριδικο για υπολογιστή με 63 ευρουλάκια.Πολύ καλό,αν και χρειάστηκα άλλους drivers για Vista x64.
Mardr
 


Επιστροφή στο Ελεύθερη Συζήτηση

cron