Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Σωστή ή λάθος μια σχέση με νεότερο άνδρα;

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε

Σωστή ή λάθος μια σχέση με νεότερο άνδρα;

Δημοσίευσηαπό maraki387 » Τετ Αύγ 11, 2010 5:29 pm

Το γνωστό σενάριο μέχρι σήμερα ήταν ο άντρας να εγκαταλείπει τη γυναίκα του ή μια σχέση διαρκείας, για μια γυναίκα μικρότερης ηλικίας. Οι λόγοι; Γνωστοί και απόλυτα κατανοητοί. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Πολλές σύγχρονες γυναίκες δημιουργούν σχέσεις με νεότερους άντρες και μάλιστα όχι σχέσεις που βασίζονται καθαρά στο σεξουαλικό πάθος ή τη σεξουαλική έλξη , αλλά σχέσεις που διαρκούν στο χρόνο. Γιατί ;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι αυτό που ελκύει ένα άντρα σε μια μεγαλύτερη γυναίκα ; Μα φυσικά η εμπειρία της , η ωριμότητα της και η γνώση της στο πώς να κατακτά ένα άντρα και στο πώς να τον κρατάει ευτυχισμένο χωρίς να τον περιορίζει και να τον ελέγχει. Οι άντρες αρχίζουν να ερωτεύονται μεγαλύτερες γυναίκες από τη στιγμή που αντιλαμβάνονται τη σεξουαλικότητα τους, δηλαδή από αρκετά νεαρές ηλικίες. Η περιέργεια για μια σεξουαλική συνεύρεση με μια μεγαλύτερη γυναίκα τους εξάπτει τη φαντασία και τους ωθεί στο να την επιδιώκουν. Η περιέργεια αυτή υφίσταται μέχρι να γνωρίσουν μια μεγαλύτερη γυναίκα ή μέχρι να μεγαλώσουν οι ίδιοι! Στις ηλικίες τις εφηβείας, οι άντρες έλκονται από γυναίκες μέχρι και 10 χρόνια μεγαλύτερες καθαρά για να καλύψουν τη σεξουαλική τους περιέργεια. Συνήθως , περηφανεύονται για τις σχέσεις τους με μια μεγαλύτερη γυναίκα στους φίλους τους , τονώνοντας έτσι τον ανδρισμό τους ενώ αναφέρουν τη σχέση αυτή σε κοπέλες τις ηλικίας τους για να επιβεβαιώσουν την εμπειρία τους και να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους για σκοπούς εντυπωσιασμού!

Σε μεγαλύτερες ηλικίες , μετά τα 25 , οι άντρες έλκονται από μεγαλύτερες γυναίκες για εντελώς διαφορετικούς λόγους που μπορεί να είναι : η ωριμότητα , η κατανόηση , η επιτυχημένη καριέρα και η οικονομική ανεξαρτησία ενώ παράλληλα η σεξουαλική εμπειρία παραμένει σαν λόγος σύναψης μιας τέτοιας σχέσης. Ο κάθε άντρας θαυμάζει μια γυναίκα που είναι πετυχημένη , έχει αυτοπεποίθηση και ξέρει τι θέλει από αυτόν και από τη ζωή της γενικότερα. Τα χαρακτηριστικά αυτά συνήθως συναντούνται σε γυναίκες άνω των τριάντα ετών και σπανιότερα σε νεότερες ηλικίες. Και για να μη παρεξηγηθώ, σίγουρα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε κάθε γυναίκα άνω των τριάντα! Αλλά φτάνοντας στα τριάντα μια γυναίκα ,τις περισσότερες φορές, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση , γνωρίζει τον εαυτό της και έχει καταπολεμήσει τις ανασφάλειες της , έχει πειραματιστεί και γνωρίζει τι ζητά από ένα άντρα, έχει αποκτήσει τη δική της φιλοσοφία για τις σχέσεις γενικότερα , ξέρει να συζητά και να επικοινωνεί καλύτερα και παίζει ίσως λιγότερα παιχνίδια εντυπωσιασμού και δύναμης. Μια μεγαλύτερη γυναίκα είναι πιο ανεκτική και παρέχει μεγαλύτερη φροντίδα και ενδιαφέρον στο σύντροφο της. Γνωρίζει τα παιχνίδια της ζωής και συγχωρεί πιο εύκολα.

Ας μη ξεχνάμε πως μερικοί άντρες είναι σαν τον Πίτερ Παν : δεν μεγαλώνουν ποτέ! Αυτό σημαίνει ότι έχουν την ανάγκη για μια γυναίκα που θα είναι λιγάκι σύντροφος και λιγάκι μαμά , πράγμα που τους απαλλάσσει από την ευθύνη να συμπεριφερθούν σαν ενήλικες και να αναλάβουν ευθύνες και υποχρεώσεις. Μια άλλη μερίδα αντρών , απλά μπορεί να έχει ανάγκη ωριμότητας που δεν μπορεί να την συναντήσει σε μια γυναίκα της δικής τους ηλικίας αλλά μόνο σε μια μεγαλύτερη γυναίκα.

Ας δούμε το θέμα από τη πλευρά της γυναίκας. Τι αναζητά μια γυναίκα από ένα νεότερο άντρα ; Σίγουρα η σεξουαλική έλξη είναι ένας βασικός παράγοντας σε μια τέτοια σχέση. Ένας νεότερος άντρας είναι πιο ευχάριστος , πιο περιπετειώδης , λιγότερο πολύπλοκος και σίγουρα λιγότερο καταπιεστικός από ένα μεγαλύτερο άντρα. Δεν έχει υπερβολικές απαιτήσεις από τη γυναίκα που είναι μαζί του και σίγουρα για αυτόν η ζωή είναι πολύ πιο απλουστευμένη και ανέμελη. Είναι πιο αυθόρμητος , πιο ευχάριστος και πιο αξιαγάπητος , μιας και δεν τον απασχολούν τα χιλιάδες επαγγελματικά προβλήματα. Σαφώς και μια γυναίκα αισθάνεται τόνωση και επιβεβαίωση για την εμφάνιση της , με ένα νεότερο άντρα στο πλευρό της , ειδικά όταν είναι σε ηλικία που περνά μια κρίση αμφισβήτησης για την εξωτερική της εμφάνιση και για την πάροδο του χρόνου. Σίγουρα την απασχολεί το τι νομίζουν οι άλλοι βλέποντας της με το νεότερο σύντροφο της και σίγουρα αναρωτιέται για το τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς. Πιθανό να φοβάται το κατά πόσο ένας νεότερος άντρας θα την βαρεθεί και θα την εγκαταλείψει για μια νεότερη γυναίκα, για αυτό μπορεί να μην αφήνεται συναισθηματικά στη σχέση τους.

Πως φαίνεται αυτή η διαφορά ηλικίας στο περιβάλλον; Στην κοινωνία μας , συνήθως τέτοιες σχέσεις διατηρούνται μυστικές αφού δεν γίνονται εύκολα αποδεκτές. Υπάρχει το στερεότυπο του ότι ένας νεότερος άντρας προσεγγίζει μια μεγαλύτερη γυναίκα μόνο με οικονομικά κίνητρα , ενώ από την άλλη μια γυναίκα πλησιάζει ένα νεότερο άντρα για καθαρά σεξουαλικούς λόγους. Οι άνθρωποι γύρω μας , οι φίλοι ή οι συγγενείς ή οι γνωστοί , συνήθως απορρίπτουν τέτοιου είδους σχέσεις γιατί απλά δεν ξέρουν πώς να τις χειριστούν ή πώς συμπεριφερθούν. Το βασικό που πρέπει να εξετάζουμε όταν εμπλεκόμαστε σε μια σχέση με διαφορά ηλικίας , δεν είναι το τι νομίζουν οι άλλοι για εμάς , αλλά στο τι ζητάμε εμείς από τη σχέση αυτή. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι μας , εάν κρίνουμε σκόπιμο και εάν αισθανόμαστε πως μιας σχέση με ένα άτομο μικρότερης ηλικίας μας καλύπτει και μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα , τότε δεν έχουμε την ανάγκη να πάρουμε την άδεια και την έγκριση κανενός.
Εάν σαν ενήλικες , μάθουμε να σκεφτόμαστε ενήλικα , εάν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεων μας και των επιλογών μας , τότε δύσκολα θα μετανιώσουμε ή θα κάνουμε λάθη.

Ακούστε τη φωνή της ψυχής σας και τη διαίσθηση σας και κάντε τις επιλογές σας σύμφωνα με τα δικά σας 'θέλω' και τα δικά σας 'πιστεύω'! Αν μια σχέση με ένα νεότερο άντρα είναι αυτή η σχέση που σας κάνει ευτυχισμένες ... γιατί όχι ;

sxeseis
Άβαταρ μέλους
maraki387
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 21, 2010 3:13 am

Re: Σωστή ή λάθος μια σχέση με νεότερο άνδρα;

Δημοσίευσηαπό lily » Τετ Σεπ 08, 2010 11:03 pm

Η ηλικία δεν έχει την παραμικρή σημασία σε μια σχέση και πρέπει επιτέλους να ξεριζώσουμε αυτές τις παλιές ιδέες από το μυαλό μας γιατί βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Αν ταιριάζεις με τον άλλο θα κολλήσεις δηλαδή στο ότι μπορεί να είναι π.χ. 1-2 χρόνια μικροτερός σου; Αηδίες!!

Το θέμα είναι να μπορείς να συνεννοείσαι, να υπάρχει καλή επικοινωνία - καλή χημεία και να αρέσει ο ένας στον άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο στο μυαλό μας και στα μυαλά ανθρώπων που βρίσκονται προσκολλημένοι σε παλιότερες εποχές.
Άβαταρ μέλους
lily
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τρί Φεβ 23, 2010 5:16 pm

Re: Σωστή ή λάθος μια σχέση με νεότερο άνδρα;

Δημοσίευσηαπό maraki387 » Δευτ Σεπ 13, 2010 11:09 pm

Συμφωνώ απόλυτα..

Η μόνη διαφωνία μου είναι σε περιπτώσεις ζευγαριών με παράλογη διαφορά και δεν μιλάω μόνο για περιπτώσεις που ο άνδρας είναι μικρότερος αλλά και το αντίθετο. Δηλαδή όταν η γυναίκα π.χ. είναι 20 και ο άνδρας 37-38 κάπου ξεφεύγουμε. Όχι ότι είναι κακό αλλά φαντάσου τώρα ότι στα 65 του θα έχει γυναίκα στο άνθος της ηλικίας της ενώ εκείνος θα βρίσκεται σε μια εντελώς άλλη φάση της ζωής του.

Αν κάποιος/α έχει παρόμοια εμπειρία θα ήταν χρήσιμο να μας πει την άποψή του/της...
Άβαταρ μέλους
maraki387
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 21, 2010 3:13 am

Re: Σωστή ή λάθος μια σχέση με νεότερο άνδρα;

Δημοσίευσηαπό grlove » Σάβ Απρ 23, 2011 6:24 pm

Η ηλικία δεν έχει καμιά σχέση στο να πάει καλά μια νέα ερωτική γνωριμία. Οσο νεότερος τόσο καλύτερα θα τα καταφέρνει, αρά προσλαμβάνετε ΄-)
grlove
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2011 6:18 pm

Re: Σωστή ή λάθος μια σχέση με νεότερο άνδρα;

Δημοσίευσηαπό silvio » Σάβ Απρ 23, 2011 6:49 pm

grlove, μην τα ξαναγράφω για τα text ads στο forum. Διάβασε εδώ σχετικά: viewtopic.php?f=23&t=484#p819

Το διαφημιστικό link σου αφαιρέθηκε. Επαναλαμβάνω και για σένα ότι το forum υπάρχει για να συζητάμε και όχι για να το γεμίζουμε με ανούσια και ενοχλητικά posts.
Άβαταρ μέλους
silvio
Administrator
Administrator
 
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 18, 2010 7:29 am

Re: Σωστή ή λάθος μια σχέση με νεότερο άνδρα;

Δημοσίευσηαπό vana » Πέμ Δεκ 22, 2016 7:35 pm

Αν ο άνδρας είναι όσο ώριμος χρειάζεται, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για μια σχέση σε οποιαδήποτε ηλικία. Δεν μπορώ να καταλάβω κάποια σκουριασμένα μυαλά που κάθονται στον 21ο αιώνα και δείχνουν με το δάχτυλο ζευγάρια που η γυναίκα είναι λίγο ή περισσότερο μεγαλύτερη από τον άνδρα. Συμβαίνει πολύ και το αστείο είναι ότι μου έχει τύχει να ακούσω επικρίσεις για πολύ μικρές διαφορές. Πουριτανοί μέχρι αηδίας είμαστε οι Έλληνες και έχουμε μάθει να χώνουμε τη μύτη μας εκεί που δεν μας πέφτει λόγος μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε δουλειά να κάνουμε. Στην επαρχία ειδικά είναι τεράστιο το πρόβλημα γιατί γίνεται κουτσομπολιό για μήνες αν πας με τον συντροφό σου και είναι (ή νομίσουν ότι είναι) μικρότερος. Είμαι παθούσα και ξέρω τι λέω. 200 χρόνια πίσω είμαστε και εντελώς κομπλεξικοί.
vana
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 22, 2016 7:27 pm

Re: Σωστή ή λάθος μια σχέση με νεότερο άνδρα;

Δημοσίευσηαπό arxi3258 » Πέμ Δεκ 12, 2019 5:09 pm

εγω παντως δεν θα επαιρνα μια μεγαλυτερη γυναικα αλλα μια μικροτερη....μπορει να ακουγεται ασχημο αυτο αλλα παντα ψαχνω για μικροτερες 5-10 χρονια για αισθητικους λογους...
arxi3258
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 08, 2019 3:11 pm


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο Ελεύθερη Συζήτηση