ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ AGORA ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε
Απάντηση
panos.blek
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 29, 2015 8:21 am

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ AGORA ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από panos.blek »

ΤΡΙΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟ THN ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μετά την πρόσφατη γαλλική πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων FIPA (Μπιαρίτζ, 23 Ιανουαρίου 2015) και λίγο πριν ξεκινήσει η 3η εβδομάδα της κινηματογραφικής διανομής της στην Ελλάδα, το AGORΑ το ντοκιμαντέρ-κιβωτός της ελληνικής κρίσης του Γιώργου Αυγερόπουλου, λαμβάνει θεαματική και συγκινητική ανταπόκριση από το κοινό. Η ταινία εξακολουθεί να προβάλλεται στους ιστορικούς κινηματογράφους ΑΛΚΥΟΝΙΣ, STUDIO και ΑΑΒΟΡΑ στην Αθήνα, καθώς και στους κινηματογράφους ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ και ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ στην Θεσσαλονίκη. Προβάλλεται επίσης στον κινηματογράφο ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ προσεχώς θα προβάλλεται στον κινηματογράφο ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ στην Άρτα (από Πέμπτη 29/1), στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ στα Χανιά (από Πέμπτη 5/2) και στον κινηματογράφο CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ στο Ρέθυμνο (από Πέμπτη 12/12).

Ένα συγκλονιστικό μωσαϊκό που αποτυπώνει την τελευταία τετραετία στην Ελλάδα της κρίσης, το AGORΑ είναι μια ταινία-αντίδοτο στη λήθη που μας παρακινεί να σκεφτούμε το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Η ταινία συνθέτει ένα ανακεφαλαιωτικό χρονικό της πτώσης, διερευνώντας τα πολιτικά και οικονομικά πειράματα υψηλού κόστους στην Ευρώπη και τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις τους στις ζωές των απλών πολιτών στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 20:00, ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος θα παρουσιάσει το AGORΑ στον ιστορικό κινηματογράφο STUDIO στην Αθήνα (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής). Μετά το πέρας της προβολής της ταινίας, ο σκηνοθέτης θα δεχτεί ερωτήσεις του κοινού και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Από τον Φεβρουάριο του 2015, η διανομή του AGORΑ θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, ενώ παράλληλα η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης και της Ασίας.

Από τον Φεβρουάριο του 2015, η διανομή του AGORΑ θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, ενώ παράλληλα η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης και της Ασίας.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΑΑΒΟΡΑ (Ιπποκράτους 180, Νεάπολη Εξαρχείων, Αθήνα): 18:00 - 20:00 - 22.10
ΑΛΚΥΟΝΙΣ (Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα): 18:30
STUDIO (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα): 20:00 - 22.15
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ (Ολύμπιον - Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη): 18:30
ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α, Λιμάνι): Τετάρτη 28/1 & Τετάρτη 4/2 19:00 – 21:30
ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ (Μαλικούτη 18-20, Ηράκλειο): 18:00 – 20:15 – 22:30
ΑΤΤΙΚΟΝ (Δραγούμη 1, Χανιά): 20:15 – 22:30 από Πέμπτη 5/2
CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Εμμ. Πορτάλιου 3-5, Ρέθυμνο): από Πέμπτη 12/2
ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ (Βασ. Πύρρου 27, Άρτα): 19:30 από Πέμπτη 29/1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Grèce: «La première victime de la crise, c'est bien la démocratie»
Συνέντευξη του Γιώργου Αυγερόπουλου στη LIBÉRATION (στα γαλλικά)

«Να ξεφύγουμε από το στάδιο της οργής και της αντίδρασης»
Συνέντευξη του Γιώργου Αυγερόπουλου στην ΑΥΓΗ

«Το κοινό στην Ευρώπη βγαίνει σοκαρισμένο από τις αίθουσες»
Συνέντευξη του Γιώργου Αυγερόπουλου στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μιλά για το Agora, την κρίση και τις εκλογές
Συνέντευξη του Γιώργου Αυγερόπουλου στο TVXS

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος κινηματογράφησε το χρονικό της ελληνικής κρίσης
Συνέντευξη του Γιώργου Αυγερόπουλου στο VICE

Οι ξένοι σοκάρονται όταν βλέπουν τι έγινε στην Ελλάδα
Συνέντευξη του Γιώργου Αυγερόπουλου στο EUROKINISSI TV

4 χρόνια ελληνικής δυστοπίας σε 120 λεπτά
Συνέντευξη του Γιώργου Αυγερόπουλου στο POPAGANDA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δείτε το trailer: http://www.agorathedoc.com/about-trailer
Επισκεφθείτε το site της ταινίας: http://www.agorathedoc.com
Facebook: http://www.facebook.com/agorathedoc
Twitter: http://www.twitter.com/agorathedoc
unnamed.jpg
unnamed.jpg (129.57 KiB) Προβλήθηκε 15695 φορές
panos.blek
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 29, 2015 8:21 am

Re: ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ AGORA ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από panos.blek »

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ AGORA ΑΠΟ 5/2 | ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χάρη στην εξαιρετικά θερμή υποδοχή και την αμείωτη ανταπόκριση που συνεχίζει να επιφυλάσσει το κινηματογραφικό κοινό στην Ελλάδα, το AGORΑ του Γιώργου Αυγερόπουλου μπαίνει αισίως στην 4η εβδομάδα της εγχώριας κινηματογραφικής διανομής του, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις του στο εξωτερικό. Το σχόλιο του κ. Νότη Φόρσου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Ολύμπιον και Υπεύθυνου του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είναι χαρακτηριστικό: «Δεν ξέρω αν η επιτυχία της ταινίας μπορεί να θεωρηθεί απρόσμενη αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακή, σε μιά στιγμή που ο κινηματογράφος, μη εξαιρουμένου του εμπορικού, περνάει μια κρίση εισιτηρίων. Η αίθουσα θύμιζε μέρες φεστιβάλ. Έκανε δυο φορές full house, σπάνιο για ταινία σε εμπορική εκμετάλλευση».

Το AGORΑ εξακολουθεί να προβάλλεται στους κινηματογράφους ΑΑΒΟΡΑ και STUDIO στην Αθήνα, ΟΛΥΜΠΙΟΝ και ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη και ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης. Από την Πέμπτη 5/2, η ταινία ξεκινά να προβάλλεται στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ στα Χανιά, ενώ από την Πέμπτη 12/2 θα προβάλλεται και στον κινηματογράφο CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ στο Ρέθυμνο.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 18:30, ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος θα παρουσιάσει το AGORΑ στον κινηματογράφο ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ (Μαλικούτη 18-20) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά το πέρας της προβολής της ταινίας, ο σκηνοθέτης θα δεχτεί ερωτήσεις του κοινού και θα ακολουθήσει συζήτηση. Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 19:45, ο Γιώργος Αυγερόπουλος θα συζητήσει με τους θεατές του AGORΑ στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ (Ηρ.Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1) στα Χανιά.

Παράλληλα, το AGORΑ ξεκινά το ταξίδι του στις κινηματογραφικές λέσχες της χώρας. Προβάλλεται την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 21:00 από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου (Πνευματικό Κέντρο Καθολικής Μητρόπολης, Κάστρο Χώρας Νάξου), την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 21:15 από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας (Δημοτικό Θέατρο Λαμίας) και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 19:30 από την Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας (Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Δημαρχείο Ιτέας).

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος θα παραστεί στις προβολές στη Λαμία και την Ιτέα για να παρουσιάσει την ταινία και να συζητήσει με το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες προβολές του AGORΑ σε κινηματογραφικές και πολιτιστικές λέσχες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 5/2

ΑΑΒΟΡΑ (Ιπποκράτους 180, Νεάπολη Εξαρχείων, Αθήνα): 18:00 – 20:00
STUDIO (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα): 18:45
ΟΛΥΜΠΙΟΝ (Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη): 18:00 (εκτός Παρασκευής 6/2 & Σαββάτου 7/2)
ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α, Λιμάνι): Τετάρτη 11/2 19:00 – 21:30
Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ (Μαλικούτη 18-20, Ηράκλειο Κρήτης): 20:15 – 22:30
Την Παρασκευή 6/2 στις 18:30, συζήτηση με την παρουσία του σκηνοθέτη
ΑΤΤΙΚΟΝ (Δραγούμη 1, Χανιά): 20:15 – 22:30 από Πέμπτη 5/2
Το Σάββατο 7/2 στις 19:45, συζήτηση με την παρουσία του σκηνοθέτη
CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Εμμ. Πορτάλιου 3-5, Ρέθυμνο): από Πέμπτη 12/2

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ (Πνευματικό Κέντρο Καθολικής Μητρόπολης, Κάστρο Χώρας Νάξου): Πέμπτη 5/2, 21:00
ΦΙΛΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (Δημοτικό Θέατρο Λαμίας): Παρασκευή 20/2, 21:15
Με την παρουσία του σκηνοθέτη
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ (Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Δημαρχείο Ιτέας): Σάββατο 28/2, 19:30
Με την παρουσία του σκηνοθέτη

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΩΣ 13/2/2015

AL JAZEERA ARABIC: Μέρος 1ο Τετάρτη 4/2, 17:05 (επαναλήψεις Πέμπτη 5/2, 10:05 & Παρασκευή 6/2, 05:05). Μέρος 2ο Τετάρτη 11/2, 17:05 (επαναλήψεις Πέμπτη 12/2, 10:05 & Παρασκευή 13/2, 05:05)
WDR: Πέμπτη 5/2, 23:15
YLE: Δευτέρα 9/2, 21:30 (επανάληψη το Σάββατο 14/2, 13:10)
panos.blek
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 29, 2015 8:21 am

Re: ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ AGORA ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από panos.blek »

ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ AGORA ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ιδιαίτερα θερμές ήταν οι ανταποκρίσεις που ακολούθησαν την πρώτη προβολή του AGORΑ στη Δημόσια Γερμανική Τηλεόραση WDR, τόσο από τα Μέσα Ενημέρωσης όσο και από το κοινό της ταινίας στη Γερμανία, που κατέκλυσε με μηνύματα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ίσως ο Βαρουφάκης θα μπορούσε να προσκαλέσει τον Σόιμπλε να παρακολουθήσουν μαζί το ντοκιμαντέρ AGORA του Αυγερόπουλου απόψε στο WDR» σχολίασε ένας χρήστης του Twitter την ημέρα της συνάντησης των υπoυργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας στο Βερολίνο, ημέρα γερμανικής πρεμιέρας της ταινίας. Το εκτενές άρθρο από τον Διογένη Δημητρακόπουλο στη Deutsche Welle παρουσιάζει αναλυτικά το εγχείρημα του AGORΑ, καταγράφοντας τη σημασία και τον αντίκτυπο της πρώτης μετάδοσής του στη Γερμανία, καθώς και τις απόψεις του σκηνοθέτη Γιώργου Αυγερόπουλου και της υπεύθυνης του τμήματος ντοκιμαντέρ του WDR, Γιούτα Κρουγκ, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με την προβολή του AGORA ελπίζουμε να συμβάλουμε στη διαφοροποιημένη και πολυδιάστατη κάλυψη του ελληνικού προβλήματος, δηλαδή να μεταφέρουμε μία εσωτερική οπτική, η δυναμική της οποίας έχει μεγάλη ιστορική διάσταση. Θέλαμε να δώσουμε μία εναλλακτική διάσταση σε μία ιδιαίτερα σύνθετη θεματική και ανταμειφθήκαμε. Αυτή είναι η δημόσια τηλεόραση σε όλη της τη σημασία. Το πώς φαίνεται αυτό στην κυβερνητική πολιτική είναι δευτερεύον ζήτημα.»

Το Γερμανικό Κέντρο Ντοκιμαντέρ Haus des Dokumentarfilms στη Στουτγκάρδη δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του μια διθυραμβική κριτική για το AGORΑ: «Είναι ίσως το πιο σημαντικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς» σύμφωνα με τον Τόμας Σνάιντερ, ο οποίος εστιάζει στις ανθρωπιστικές διαστάσεις της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στη γερμανική ιστοσελίδα κριτικών απόψεων NachDenkSeiten, ο Ορλάντο Πασάιτ σχολιάζει: «Καλό θα ήταν η κυβέρνησή μας να βρίσκει που και που το χρόνο να βλέπει ταινίες σαν αυτήν, για να μη χάνει την επαφή της με την πραγματικότητα, για να θυμάται ότι στόχος των πολιτικών της είναι να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις και όχι να τις προκαλεί».

Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση του διάσημου έλληνα κινηματογραφιστή της Γαλλίας, Κώστα Γαβρά, που τίμησε τον Γιώργο Αυγερόπουλο με ένα καίριο σχόλιο, αναφερόμενος τόσο στην ταινία όσο και στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία: «Είδα το ντοκιμαντέρ σας με μεγάλο ενδιαφέρον και συχνά με μια δυνατή συγκίνηση. Είναι μια σοβαρή και απαραίτητη ταινία που δείχνει τα τρομερά χρόνια που περνά ο ελληνικός λαός. Η ταινία σας είναι ένα ιστορικό γεγονός. Ελπίζω κάποια αλλαγή να έρθει γρήγορα».

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος και η συντακτική ομάδα ντοκιμαντέρ του WDR δέχονται καθημερινά συγκινητικά μηνύματα από θεατές της ταινίας. «Όλοι πλέον στη Γερμανία μπορούν να δουν την αλήθεια», «Μία πολύ σημαντική ταινία για όλους τους πολίτες παγκοσμίως», «Εύχομαι να ανοίξουν περισσότερα μάτια» είναι κάποια χαρακτηριστικά από τα πολυάριθμα σχόλια που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μετά την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση της ταινίας από τη Δημόσια Φινλανδική Τηλεόραση YLE, θεατές από τη Φινλανδία στέλνουν επαινετικά μηνύματα και χαιρετισμούς αλληλεγγύης: «Σας ευχαριστώ για το εντυπωσιακό, συγκινητικό ντοκιμαντέρ σας, το οποίο κινητοποιεί τη σκέψη», «Ελπίζω όλοι οι πολίτες στη Φινλανδία και την Ευρώπη να το δουν. Αλληλεγγύη στον λαό της Ελλάδας!».

Παράλληλα, το AGORΑ συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα. Μπαίνοντας πια στην 5η εβδομάδα κινηματογραφικής διανομής, η ταινία εξακολουθεί να προβάλλεται στους κινηματογράφους ΑΑΒΟΡΑ στην Αθήνα, ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη και ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ ξεκινά να προβάλλεται και στον κινηματογράφο CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ στο Ρέθυμνο.

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 21:15, η ταινία προβάλλεται από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας (Δημοτικό Θέατρο Λαμίας) και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 19:30 από την Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας (Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Δημαρχείο Ιτέας). Ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος θα παραστεί και στις δύο προβολές για να παρουσιάσει την ταινία και να συζητήσει με το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες προβολές του AGORΑ σε κινηματογραφικές και πολιτιστικές λέσχες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 12/2

ΑΑΒΟΡΑ (Ιπποκράτους 180, Νεάπολη Εξαρχείων, Αθήνα): 20:00
ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α, Λιμάνι): Τρίτη 17/2 & Τετάρτη 18/2 19:00 – 21:30
Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ (Μαλικούτη 18-20, Ηράκλειο Κρήτης): 20:00
CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Εμμ. Πορτάλιου 3-5, Ρέθυμνο): 19:50 – 22:15
* Την Παρασκευή 13/2 προβολές στις 19:30 (συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό μέσω Skype) και στις 22:30

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ

ΦΙΛΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (Δημοτικό Θέατρο Λαμίας): Παρασκευή 20/2, 21:15
* Με την παρουσία του σκηνοθέτη
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ (Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Δημαρχείο Ιτέας): Σάββατο 28/2, 19:30
* Με την παρουσία του σκηνοθέτη

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΩΣ 13/2/2015

AL JAZEERA ARABIC: Μέρος 2ο Τετάρτη 11/2, 17:05 (επαναλήψεις Πέμπτη 12/2, 10:05 & Παρασκευή 13/2, 05:05)
YLE: Σάββατο 14/2, 13:10
panos.blek
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 29, 2015 8:21 am

Re: ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ AGORA ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από panos.blek »

Το φθινόπωρο ξεκινά με φεστιβαλικές -και όχι μόνο- προβολές του AGORΑ στην Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σκωτία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ!

Συνεχίζεται παράλληλα η online διάθεση της ταινίας μέσω Vimeo On Demand και πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει το συλλεκτικό DVD Box Set που θα περιλαμβάνει επίσης το CD με το πρωτότυπο soundtrack της ταινίας σε μουσική σύνθεση του Γιάννη Παξεβάνη.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Την πρώτη προβολή του από την Εθνική Τηλεόραση του Καναδά ICI RADIO-CANADA πρόκειται να έχει το AGORΑ, με δύο μεταδόσεις τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00. Θα προβληθεί η γαλλόφωνη εκδοχή του ντοκιμαντέρ, διάρκειας 95 λεπτών.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ

Στο Μπρίσμπεϊν, την πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, πρόκειται να προβληθεί το AGORΑ αυτή την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 15:45. Η προβολή της ταινίας πραγματοποιείται στα πλαίσια του διήμερου Φεστιβάλ Ελληνικού και Κυπριακού Κινηματογράφου που διοργανώνει η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη του Μπρίσμπεϊν στον κινηματογράφο New Farm Cinemas.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗ ΛΕΙΨΙΑ

Στη Λειψία της Γερμανίας θα προβληθεί το AGORΑ το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 22:00, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Μύθος της Ελευθερίας» που διοργανώνει ο κινηματογράφος Cinémathèque Leipzig. Οι εκδηλώσεις επιδιώκουν να διερευνήσουν τις πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις της ελευθερίας στις δημοκρατικές κοινωνίες εντός της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας των αγορών.

ΣΤΟ UNITED NATIONS ASSOCIATION FILM FESTIVAL

Τον Οκτώβριο, το AGORΑ ταξιδεύει στην Αμερική για να συμμετάσχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ United Nations Association Film Festival (15-25 Οκτωβρίου) στην Καλιφόρνια. Το AGORΑ αποτελεί τη μόνη ελληνική συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο θα παρουσιάσει 60 ντοκιμαντέρ από 52 χώρες. Η προβολή του AGORΑ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

ΣΤΟ FESTIVAL DES LIBERTES

Τη φεστιβαλική του πρεμιέρα στο Βέλγιο θα κάνει το AGORΑ στο Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ του Festival des Libertés (Φεστιβάλ των Ελευθεριών) το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 20:45 στο Εθνικό Θέατρο των Βρυξελλών. Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιώργο Αυγερόπουλο και την εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Elena Crispi.

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Το AGORΑ συμμετέχει στο 22ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Αυστραλίας (14 Οκτωβρίου - 29 Νοεμβρίου), το οποίο παρουσιάζει τις σημαντικότερες ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής σε 5 πόλεις της αυστραλιανής ηπείρου. Το AGORΑ θα προβληθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο Σίδνεϊ (Palace Norton Street, 13:45) και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στη Μελβούρνη (Palace Cinema Como, 14:00). Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΛΑΣΚΩΒΗΣ

Την πρεμιέρα του στη Σκωτία αναμένεται να κάνει το AGORΑ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου "Document", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Γλασκώβης στις 16-18 Οκτωβρίου. Αναλυτικότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σύντομα.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ MEDIMED

Το AGORΑ συμμετέχει στη 16η διοργάνωση του MEDIMED, της Ευρωπαϊκής-Μεσογειακής Αγοράς Ντοκιμαντέρ που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 9-11 Οκτωβρίου στην καταλανική πόλη Σίτζες, κοντά στη Βαρκελώνη.

Τους επόμενους μήνες έχουν προγραμματιστεί προβολές της ταινίας στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γουατεμάλα και την Πολωνία. Περισσότερα νέα θα ακολουθήσουν σύντομα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ONLINE ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΣΩ VIDEO ON DEMAND

Παράλληλα με τη διεθνή πορεία του στις μεγάλες αλλά και μικρές οθόνες, το AGORΑ εξακολουθεί να διατίθεται ως VOD (Video on Demand) σε online streaming, μέσω της υπηρεσίας Vimeo On Demand σε πέντε γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο της κυκλοφορίας, εκατοντάδες θεατές σε περισσότερες από τριάντα χώρες του κόσμου είχαν την ευκαιρία να δουν ή να ξαναδούν τη συγκλονιστική αυτή ταινία που τεκμηριώνει τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα της κρίσης των τελευταίων χρόνων.
panos.blek
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 29, 2015 8:21 am

Re: ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ AGORA ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από panos.blek »

Συνεχίζεται η διεθνής πορεία του AGORΑ με προβολές στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Γουατεμάλα κατά το μήνα Νοέμβριο. Παράλληλα, η ταινία εξακολουθεί να διατίθεται online μέσω της υπηρεσία Vimeo On Demand και πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει το συλλεκτικό DVD Box Set που θα περιλαμβάνει και το πρωτότυπο soundtrack της ταινίας σε μουσική του Γιάννη Παξεβάνη.

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «ΜΝΗΜΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

Το AGORΑ ταξίδεψε στη Λατινική Αμερική συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της 7ου Φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου «Μνήμη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη» στη Γουατεμάλα. Η ταινία προβλήθηκε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 18:30 στον κινηματογράφο Cine Lux στην Πόλη της Γουατεμάλας.

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΛΕΣΤΕΡ

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Λέστερ σε συνεργασία με την Ερευνητική Ομάδα για τα Μέσα και τη Δημοκρατία του Πανεπιστημίου του Λέστερ διοργανώνουν προβολή του AGORΑ στα πλαίσια του Μήνα Ντοκιμαντέρ που πραγματοποιείται στο Documentary Media Centre στην πόλη του Λέστερ. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 18:00. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του Γιώργου Αυγερόπουλου μέσω Skype.

ΣΤΗΝ 29Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Το AGORΑ προβάλλεται στα πλαίσια της 29ης Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο (12-22 Νοεμβρίου). Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν 13 ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, καθώς και ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής. Η προβολή του AGORΑ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 17:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Gasteig.

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ HUMANDOC ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ HumanDoc (20-22 Νοεμβρίου) στη Βαρσοβία πρόκειται να συμμετέχει το AGORΑ. Στο φετινό φεστιβάλ εκπροσωπούνται 31 χώρες με 17 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ. Η προβολή του AGORΑ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 12:30 στον κινηματογράφο Kinoteka.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ONLINE ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΣΩ VIDEO ON DEMAND

Παράλληλα με τη διεθνή πορεία του στις μεγάλες αλλά και μικρές οθόνες, το AGORΑ εξακολουθεί να διατίθεται ως VOD (Video on Demand) σε online streaming, μέσω της υπηρεσίας Vimeo On Demand σε πέντε γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Συντονιστείτε στο agora.smallplanet.gr
Απάντηση