Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

5/6 - Απεργούμε στη Vodafone - Να σταματήσουν οι απολύσεις

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε

5/6 - Απεργούμε στη Vodafone - Να σταματήσουν οι απολύσεις

Δημοσίευσηαπό manos33 » Τετ Ιουν 03, 2015 3:40 pm

Χθες 2/6, λίγες μόλις μέρες μετά την απόλυση της συναδέλφου Βίκυς Κωστοπούλου, απολύθηκε ο “ενοικιαζόμενος” συνάδελφος Χάρης Σιδέρης, εργαζόμενος επί 4,5 χρόνια στο τηλεφωνικό κέντρο της Vodafone.

Η απόλυση ήταν εντελώς εκδικητική, για τις προσπάθειες του συναδέλφου να δραστηριοποιηθεί στο χώρο εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η διοίκηση θέλει να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους, να σπάσει το ηθικό τους, να αποτρέψει κάθε αντίδραση και αντίσταση. Ο συνάδελφος, όπως και η Β. Κωστοπούλου, αρνήθηκε να υπογράψει και θα προχωρήσει διεκδικώντας την επαναποσληψή του.

Η κινητοποίηση των συναδέλφων και του Σωματείου μας ήταν άμεση. Δεκάδες συνάδελφοι κατέβασαν τ' ακουστικά και συμμετείχαν σε μαζικότατη επί τόπου συνέλευση στο κτήριο του Κηφισού. Αποφασίστηκε 24ωρη απεργίας για την Παρασκευή 5 Ιουνίου, σαν μια πρώτη απάντηση ενάντια στο κύμα των απολύσεων. Επίσης, με απόφαση της συνέλευσης, καλέστηκε ο manager του τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών να δώσει εξηγήσεις και να εγγυηθεί την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Το μόνο που εισπράξαμε σαν απάντηση ήταν δικαιολόγιες και ψέμματα. Εμείς από τη μεριά μας κάναμε σαφές πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία απόλυση και πως θα παλέψουμε μέχρι τέλους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι,

Η πάλη ενάντια στις απολύσεις αλλά και την υπεράσπιση των εργασιακών και συναδικαλιστικών δικαιωμάτων, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για μας. Δεν αντέχουμε άλλη ανεργία, άλλες χαμένες δουλειές – που τραβάνε στον πάτο όλα τα δικαιώματά μας (μισθοί, συλλ. συμβάσεις, σχέσεις εργασίας). Κανένας δεν πρέπει ν’ αποδέχεται την απόλυση, να υποκύπτει σε τέτοιους εκβιασμούς. Πρέπει να ορθώσουμε μια πεισματική αντίσταση, με επιμονή και διάρκεια, με ένα ενωτικό και αποτελεσματικό σχέδιο αγώνων.

Το Σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους στη Vodafone να απεργήσουν την Παρασκευή 5 Ιουνίου – και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στο κτήριο του Κηφισού το πρωί της ίδιας μέρας, για να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε τη συνέχιση του αγώνα.

Άμεση επαναπρόσληψη της Βίκυς Κωστοπούλου και του Χάρη Σιδέρη

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απολύσεις

Οι «ενοικιαζόμενοι» συνάδελφοι να προσληφθούν κανονικά, με πλήρη δικαιώματα, από τη Vodafone, που είναι ο ουσιαστικός εργοδότης τους.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE–WIND–VICTUS
manos33
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2015 3:37 pm

  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο Ελεύθερη Συζήτηση

cron