Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Άμεση πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε

Άμεση πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων

Δημοσίευσηαπό manos33 » Σάβ Οκτ 24, 2015 1:10 pm

Να τηρείται η εργατική νομοθεσία

Το Νοέμβρη του 2014 ο συνάδελφος Νάσος Αγγελούσης εργαζόμενος επί εφτά χρόνια στο τηλεφωνικό κέντρο του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών, ζήτησε να μετατραπεί η σύμβασή του από 8ωρη σε 5ωρη. Ο προϊστάμενος του τμήματος σε συνεννόηση με το HR καθοδήγησαν τον συνάδελφο να υπογράψει την σύμβαση πριν την 11η Δεκεμβρίου.

Αυτό έγινε σκοπίμως, έτσι ώστε μεταφράζοντας αυθαίρετα το νόμο για τον υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων σε περίπτωση μετατροπής σύμβασης εργασίας πλήρους απασχόλησης σε μερική, να καταβληθεί στο συνάδελφο το δώρο Χριστουγέννων, όχι υπολογίζοντας αναλογικά το χρόνο που δούλεψε ως 8ωρος και 5ωρος αντίστοιχα, αλλά εξ’ ολοκλήρου ως 5ωρος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο συνάδελφος να πάρει ένα μικρό μέρος του δώρου που δικαιούνταν! Να σημειώσουμε πως ο τότε προϊστάμενος του Τμήματος είχε εγγυηθεί προφορικά στο συνάδελφο πως το δώρο θα καταβληθεί αναλογικά.

Ο συνάδελφος μαζί με το Σωματείο κατήγγειλε το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία τον δικαίωσε και ζήτησε από την εργοδοσία την άμεση πληρωμή του υπολοίπου του δώρου. Η διοίκηση όμως αγνόησε την απόφαση απαντώντας κυνικά πως «δεν είναι δεσμευτική»! Στη συνέχεια το Σωματείο μας, απευθύνθηκε και στο Υπουργείο Εργασίας το οποίο επιβεβαίωσε πως η πληρωμή του δώρου σε περίπτωση μετατροπής της σύμβασης εργασίας, από πλήρη σε μερική, πληρώνεται αναλογικά. Η διοίκηση της Vodafone όμως αγνόησε επιδεικτικά μέχρι και αυτό, αρνούμενη να προχωρήσει στην καταβολή του υπολοίπου του δώρου.

Μία πολυεθνική εταιρεία σαν τη Vodafone που θησαυρίζει από την εργασία των εργαζομένων της, που δίνει παχυλούς μισθούς στα μεγαλοστελέχη της και δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει το «κοινωνικό» της πρόσωπο συμμετέχοντας σε «φιλανθρωπίες», εφαρμόζει το μνημονιακό μεσαίωνα, μη διστάζοντας να καταπατά τόσο απροκάλυπτα ακόμη και τη στοιχειωδέστερη εργατική νομοθεσία. Mη πληρώνοντας ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων, αγνοώντας επιδεικτικά Επιθεωρήσεις και Υπουργεία Εργασίας, όποτε φυσικά τη βολεύει. Ντροπή!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της Vodafone. Την καλούμε να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας και να προχωρήσει στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, καταβάλλοντας άμεσα το υπόλοιπο του δώρο στο συνάδελφο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE–WIND–VICTUS
manos33
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2015 3:37 pm

  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο Ελεύθερη Συζήτηση