Μερικές σκέψεις για το δημοψήφισμα

Πολιτική κουβέντα και προβληματισμοί για θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο, που αφορούν την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο
Απάντηση
thelo
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 04, 2015 2:30 pm

Μερικές σκέψεις για το δημοψήφισμα

Δημοσίευση από thelo »

Επειδή παρατηρώ ότι γίνεται μεγάλη προπαγάνδα παντού γύρω μου και κάθε πλευρά προσπαθεί να επιβάλλει τη δική της άποψη, έχω να πω ότι σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα οι αναποφάσιστοι είναι ελάχιστοι και το 99,9% έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και δεν πρόκειται να αλλάξει ό,τι και να γίνει. Δεν είναι εκλογές που οι επιλογές είναι πολλές και το μείγμα μπορεί να διαμορφωθεί με διάφορα τεχνάσματα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο μόνο επιλογές και, καλώς ή κακώς, είναι εμφανές για όλους που βρίσκονται τα συμφεροντά τους και είναι πολύ εύκολο να επιλέξουν τι θα ψηφίσουν. Άρα τσάμπα να καταναλώνουμε ενέργεια.

Επειδή όμως επικρατεί παραδόξως μεγάλη αναστάτωση για ένα απλό δημοψήφισμα και επειδή όλοι λέμε για την ΕΕ και το ευρώ, θα πρότεινα να αναζητήσουμε τα πραγματικά αίτια, ανεξαρτήτως αν είμαστε υπέρ του ΟΧΙ ή ΝΑΙ (εγώ έχω τη αποψή μου κι εσείς τη δική σας). Μήπως λοιπόν στην πραγματικότητα όλη αυτή η αναταραχή πηγάζει από τα τεράστια χρέη των κομμάτων, τη φορολόγηση των καναλιών και των πλουσίων? Μήπως η αγωνία των μεγαλοδημοσιογράφων και των ακριβοπληρωμένων καλλιτεχνών που έχουν βγει στη γύρα είναι αποτέλεσμα του φόβου τους ότι θα χάσουν το παντεσπάνι τους? Μήπως υπάρχουν και οι άλλοι που έχουν βγάλει τα λεφτουδάκια τους έξω από το ξεκίνημα της κρίσης περιμένοντας μια αλλαγή νομίσματος (προφανώς και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση σε αυτή τη χρονική στιγμή) για να αγοράσουν ολόκληρη την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί? Και μήπως όλοι εμείς τρέχουμε τελικά εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλων χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε? Ερωτήματα θέτω και μπορεί ο καθένας να θέσει τα δικά του και να αναζητήσει απαντήσεις.

Καλό είναι λοιπόν να μην παίζουμε το παιχνίδι κανενός και να ψηφίσουμε κατά συνείδηση. Της δικής μας συνείδησης όμως και όχι των κομματικών στελεχών που μας προσεγγίζουν προσπαθώντας να μας πείσουν κινδυνολογώντας ή γιατί μας βόλεψαν ή γιατί μας τάζουν ότι θα μας βολέψουν.

Αυτά τα λίγα από μένα και να θυμάστε: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει την επόμενη μέρα και δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός για υποθετικούς λόγους που δεν στηρίζονται πουθενά. Άρα ψυχραιμία και σύνεση.
Απάντηση