Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Η νέα επέλαση των ΝΑΖΙ

Πολιτική κουβέντα και προβληματισμοί για θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο, που αφορούν την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο

Η νέα επέλαση των ΝΑΖΙ

Δημοσίευσηαπό dimig » Δευτ Ιουν 06, 2011 4:29 am

Αυτοί, οι οποίοι ποτέ δεν μας αποζημίωσαν για τον πόλεμο, έρχονται να πάρουν και τα «ρέστα».

Οι νέοι δωσίλογοι χαρίζουν στη Deutsche Telecom κρατική περιουσία αξίας 22 δις ευρώ.


Εικόνα

Πριν από μερικούς μήνες σε μια εκδήλωση στο κεντρικό αμφιθέατρο του London School of Εconomics οι φοιτητές της σχολής άκουσαν ένα όνομα και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια. Κάποιοι παράγοντες του Πανεπιστημίου —προφανώς για να το "διαφημίσουν" στο ακροατήριο σαν "μήτρα" πετυχημένων και διασήμων αποφοίτων— ανέφεραν το όνομα του Αλογοσκούφη και αυτό είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επεδίωκαν. Η διαφημιστική προσπάθεια κινδύνεψε να μετατραπεί σε πρωτοφανή δυσφήμηση του ιδρύματος, εφόσον στο άκουσμα του "διάσημου" αποφοίτου ξέσπασαν σε γέλια οι φοιτητές-πελάτες τους. Γιατί; Γιατί, εν μέσω της μεγάλης ελληνικής κρίσης, αυτός ήταν ο "πετυχημένος" υπουργός οικονομικών, που οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή. Αν αυτοί οι "συνάδερφοι" του Αλογοσκούφη ξεκαρδίστηκαν στα γέλια, επειδή τους ήταν τζάμπα η ηλιθιότητά του, εμείς πρέπει να κλαίμε με λυγμούς, γιατί αυτή η ηλιθιότητα είχε τεράστιο κόστος για τη ζωή μας.

Μνημείο οικονομικής ηλιθιότητας και πολιτικής προδοσίας θα πρέπει να είναι η συνέντευξη που είχε δώσει ο Αλογοσκούφης, όταν ανέλαβε να "πείσει" τον λαό για την ανάγκη να πουληθεί ένα μεγάλο "πακέτο" μετοχών του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom …Όταν ανέλαβε να μας "πείσει" όχι μόνον για την "ανάγκη" της πώλησης, αλλά και για το "τίμημα" το οποίο θα διεκδικούσε από αυτήν την πώληση ως ο καθ’ ύλη διαχειριστής αντιπρόσωπός μας. Αυτό το "πακέτο" των μετοχών το πούλησε σε υποτιμημένες αξίες χρηματιστηρίου, γιατί αυτό ήταν το "δίκαιο", όπως ισχυρίστηκε …Ο πρώτος και μεγαλύτερος βλάκας της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας …Ο πρώτος βλάκας, που αναζήτησε, βρήκε και εξασφάλισε ως "πωλητής" το δίκιο του "αγοραστή".

Ένας δήθεν λάτρης της ελεύθερης οικονομίας —και σπουδαγμένος στα δήθεν καλύτερα οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου— ανέτρεψε το σύνολο της οικονομικής λογικής της αγοράς. Της λογικής, που θέλει να "ζυγίζονται" τα πάντα πάνω σε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Πούλησε ένα αγαθό "αναγκαστικά" όσο το πουλούσαν κάποιοι άλλοι, όχι επειδή τον συνέφερε, αλλά γιατί αυτό ήταν "δίκαιο" για τον "αγοραστή". Αυτός ο άνθρωπος ανέλαβε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού από τα "αρπακτικά" της αγοράς …Τα "αρπακτικά", που μόνον στην Ελλάδα βρήκαν το "δίκιο" τους, εξαιτίας της "ευαισθησίας" του Αλογοσκούφη …Η πρώτη φορά όπου οι νόμοι της αγοράς παραβιάστηκαν στο σύνολό τους.

Αυτοί οι νόμοι καθορίζουν τη δυναμική μέσα στην οποία "παίζεται" το "παιχνίδι" της οικονομίας και των συναλλαγών της …Το παιχνίδι, που θέλει τον "Πωλητή" να ζητάει ό,τι θέλει —χωρίς ηθικό φραγμό— και στο τέλος να λαμβάνει ό,τι μπορεί …Το παιχνίδι, που θέλει τον "Αγοραστή" ν' αντιπροτείνει όσα θέλει —χωρίς ηθικό φραγμό— και στο τέλος ν' αποκτά επίσης ό,τι μπορεί. Αυτό το παιχνίδι "παίζεται" στον Πλανήτη από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος είχε στα χέρια του μερικούς παραπανίσιους καρπούς και ήθελε ν' αποκτήσει το παραπανίσιο κρέας, το οποίο κάποιος άλλος είχε στα δικά του χέρια.

Αυτό το προαιώνιο "παιχνίδι" της αγοράς το ανέτρεψε ο Αλογοσκούφης …Το διάσημο "κατασκεύασμα" του LSE. Το πόσο άθλιος και σίγουρα "αγορασμένος" με εκατομμύρια ευρώ ήταν εκείνος ο εγκληματικός χειρισμός του πρώην Υπουργού Οικονομικών, μπορεί να γίνει κατανοητό μόνον αν εμείς οι πολίτες μπούμε στη θέση της Deutsche Telekom και με τη λογική Αλοσκούφη θέλουμε να λεηλατήσουμε τον Αλογοσκούφη. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Να του πάρουμε το σπίτι για μερικές χιλιάδες ευρώ, γιατί τόσο το πούλησε ο γείτονάς του το δικό του. Τόσο το "πούλησε", όχι επειδή είναι βλάκας, αλλά γιατί του δώσαμε χρήματα κάτω από το "τραπέζι", για να το πουλήσει τόσο.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Η Deutsche Telekom είναι βέβαιο πως, κάθε φορά που διεκδικεί μέρος της περιουσίας μας, διαμορφώνει μόνη της τις τιμές των "πωλητών" της "γειτονιάς" μας. Είναι βέβαιο ότι χειραγωγούσε τις τιμές των μετοχών του ΟΤΕ, όταν ο Αλογοσκούφης τις έβρισκε "δίκαιες". Ρύθμιζε στις τιμές που την συνέφεραν και σε ένα "στημένο" παιχνίδι με τον Αλογοσκούφη παρίστανε τον "αγοραστή" εις βάρος του "πωλητή", που ήταν ο ελληνικός λαός. Έτσι χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ΟΤΕ για ένα συμβολικό "τίμημα", το οποίο δεν έφτασε καν στον ελληνικό λαό. Για ένα ασήμαντο "τίμημα", το οποίο χάθηκε για να ξεπληρωθούν τόκοι χρεών, χάθηκε ένα τεράστιο μέρος του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού κεφαλαίου.

Γιατί θυμηθήκαμε τον Αλογοσκούφη; Γιατί αυτές τις ημέρες οι διάδοχοί του στο υπουργείο οικονομικών θα επαναλάβουν τη "δίκαιη" τακτική του. Αυτές τις ημέρες η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει το τελευταίο "πακέτο" μετοχών του ΟΤΕ, που της έχει απομείνει. Κατά μία διαβολική σύμπτωση ο νέος "πωλητής" από πλευράς Ελλάδας θα είναι ένας άλλος "διάσημος" απόφοιτος του ίδιου LSE …Ο γνωστός Παπακωνσταντίνου …Άλλη μεγάλη "μορφή" της παγκόσμιας οικονομικής σκέψης …Άλλη μεγάλη μορφή, που προκαλεί ξεκαρδιστικά γέλια στα αμφιθέατρα του LSE …Αυτός, ο οποίος "εγγυόταν" την επιτυχία του Μνημονίου …Αυτός, ο οποίος θα παραιτούνταν ως αποτυχημένος αν αναγκαζόταν να πάρει επιπλέον μέτρα. Μιλάμε για ένα ανθρωπάκι της πλάκας. Μιλάμε για έναν τόσο άλογο βλάκα, που, αν του φορέσουμε ένα σκούφο, θα μπορούσε κι αυτός να λέγεται "Αλογοσκούφης"....

συνέχεια στο http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/theloun-idiotikopoiiseis-oi-barbaroi.html

Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει Εισαγγελέας Αρείου Πάγου να διερευνήσει την υπόθεση ΟΤΕ, γιατί, εξ’ όσων γνωρίζουμε, κάποιος πάει κάθε μήνα στο δημόσιο ταμείο και πληρώνεται ως τέτοιος.
dimig
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2011 5:37 pm

Re: Η νέα επέλαση των ΝΑΖΙ

Δημοσίευσηαπό deathman » Κυρ Ιουν 12, 2011 7:36 pm

Τα ίδια που λέμε τώρα για τον ΟΤΕ, θα τα λέμε σύντομα πολύ φοβάμαι για τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ και άλλες τέτοιες δημόσιες υπηρεσίες. Έχει δρομολογηθεί στυγνό ξεπούλημα άνευ λογικής, αφού σχεδόν χαρίζουμε στους ξένους κρατική περιουσία που μας αποφέρει μεγάλα έσοδα και η απώλειά της είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει τεράστιο πλήγμα στη χώρα. Δυστυχώς, αντί οι προδότες που μας κυβερνούν να επενδύσουν σε αυτές τις υπηρεσίες και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, με σκοπό να ανακάμψει η οικονομία μας, εκείνοι προτιμούν να τις μοιράσουν για ένα κομμάτι ψωμί στους ιδιώτες. Πιστεύω ότι αν δεν απαλλαγούμε γρήγορα από τα κοράκια που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο σήμερα, τότε θα περάσουμε πολύ δύσκολα τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και να προχωρήσουμε σε δυναμικότερες και μαζικότερες ακόμα κινητοποιήσεις από αυτές που γίνονται στο Σύνταγμα και στις υπόλοιπες πλατείες της χώρας. Τώρα που μπορούμε, αργότερα θα είναι αργά...
Άβαταρ μέλους
deathman
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: Τετ Φεβ 24, 2010 1:03 am

Re: Η νέα επέλαση των ΝΑΖΙ

Δημοσίευσηαπό zofos » Κυρ Ιουν 12, 2011 8:05 pm

O μπακάλης της παλιάς μας γειτονιάς σαφώς και θα διαχειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά μας και επειδή δεν πιστεύω πως οι τύποι είναι αφελείς, αυτοί και οι προηγούμενοι, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε αναλόγως. Κατ' αρχήν πρέπει, δοθείσης της ευκαιρίας να κατεβούμε όλοι κάτω, να πλημυρίσουμε το σύμπαν, κατόπιν πρέπει να στηθούν τα λαϊκά δικαστήρια. Οι περισσότεροι από αυτούς εγληματούν κατά των ανθρώπων. Μας στέλουν στην υποτέλεια και τη σύγχρονη σκλαβιά. Πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία...
Άβαταρ μέλους
zofos
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2009 7:55 pm


Επιστροφή στο Ελληνική και Διεθνής Πολιτική Σκηνή