Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Σταλινικός Μονεταρισμός

Πολιτική κουβέντα και προβληματισμοί για θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο, που αφορούν την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο

Σταλινικός Μονεταρισμός

Δημοσίευσηαπό dimig » Σάβ Ιούλ 09, 2011 2:13 am

... Επιτέλους αποκαλύφθηκε η ιδεολογία της Νέας Τάξης.

... Όταν το λούμπεν του Προλεταριάτου «συνάντησε» το λούμπεν της κεφαλαιοκρατίας
.


Εικόνα

Έχει σκεφτεί κάποιος στην εποχή της απόλυτης "ελευθερίας" της οικονομίας της Νέας Τάξης τι ακριβώς συνδέει τη Αγγέλα Μέρκελ, τον Βλαδίμηρο Πούτιν και τον Γουέν Ζιαμπάο; ...Τι ακριβώς συνδέει τρεις από τους τέσσερις ή πέντε μεγάλους "παίκτες" της Νέας Τάξης; Αυτό, το οποίο τους συνδέει, είναι το εξής παράδοξο: Είναι καί οι τρεις τους ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ. Είναι, δηλαδή, "παιδιά" ενός φασιστικού καθεστώτος, το οποίο υποτίθεται νικήθηκε από τον καπιταλισμό και "πέθανε" επισήμως ...Ενός καθεστώτος, το οποίο, εκτός όλων των άλλων, μισούσε την ελεύθερη οικονομία και τον ανταγωνισμό. Κι όμως, αυτά τα "παιδιά" του "νικημένου" καθεστώτος είναι εκείνα, τα οποία ηγούνται της "βασιλείας" του απόλυτου καπιταλισμού. Είναι "παιδιά", τα οποία μεγάλωσαν με το "ευαγγέλιο" της 3ης Διεθνούς.

Γιατί αναφερόμαστε ειδικά σ' αυτήν τη Διεθνή;

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έννοια "Παγκόσμια Διακυβέρνηση" δεν αποτελεί επινόηση κάποιου επίδοξου "αυτοκράτορα". Δεν είναι εφεύρημα κάποιων αδίστακτων και σκληρών καπιταλιστών. Είναι όρος, ο οποίος ειπώθηκε για πρώτη φορά στην 3η Διεθνή από κομμουνιστές. "Δημοκράτες" σταλινικοί είναι αυτοί, οι οποίοι τον ονειρεύτηκαν, τον επινόησαν και τον ψέλλισαν για πρώτη φορά. Μιλάμε δηλαδή για περίεργα πράγματα ...Πολύ περίεργα πράγματα. Πράγματα, τα οποία δεν εξηγούνται με βάση τη λογική εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων.

Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος πολύ "μακριά". Όταν το 1989 έπεφτε το τείχος του Βερολίνου, πολλοί άνθρωποι έδειξαν ανακουφισμένοι από αυτήν την εξέλιξη ...Άνθρωποι βασανισμένοι και ταλαιπωρημένοι από το κτήνος του κομμουνισμού ...Το κτήνος, το οποίο, είτε με τον Στάλιν είτε με τον Μάο — και τα άλλα τα "παιδιά", σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης. Το θηρίο του σταλινικού φασισμού έδειχνε επιτέλους ότι θα "ψοφούσε" και θα άφηνε ήσυχους τους ανθρώπους.

Έγιναν όμως έτσι τα πράγματα; Συνέβησαν αυτά, τα οποία νομίζουμε ότι συνέβησαν ή είμαστε θύματα μιας μεγάλης πολιτικής οφθαλμαπάτης; ...Της μεγαλύτερης οφθαλμαπάτης στην ιστορία του κόσμου; Πώς είναι δυνατόν σε έναν κόσμο, όπου ο κομμουνισμός είναι "πεθαμένος", γνήσιοι σταλινικοί πράκτορες όχι απλά να διακρίνονται, αλλά να ηγούνται αυτού; Πώς είναι δυνατόν μετά από τόσους αγώνες και τόσες θυσίες για τη Δημοκρατία την ηγεσία της "δημοκρατίας" να τη διαχειρίζονται σταλινικοί; Πώς είναι δυνατόν να "πέθανε" το θηρίο της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας και σήμερα να κυβερνά την ενιαία Γερμανία ένα επιζών "κύτταρό" του, όπως είναι η Μέρκελ;

Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ...Σίγουρα δεν είναι όπως φαίνονται. Δεν είναι δυνατόν στη μεγάλη "νίκη" του καπιταλισμού να είναι "νικητές" οι σταλινικοί. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή του άκρατου ανταγωνισμού και των απόλυτων προσόντων να "επικρατήσουν" κατά κράτος κάποιοι πρώην διορισμένοι χαφιέδες των σταλινικών μυστικών υπηρεσιών. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της απόλυτης υπεροχής της τεχνογνωσίας του χριστιανισμού ο χριστιανικός κόσμος να είναι βυθισμένος στην ανεργία και να βιώνει την απόλυτη οικονομική παρακμή του. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της παντοδυναμίας του χριστιανισμού οι "ιδιοκτήτες" του να είναι τοκογλύφοι Εβραίοι. Κάτι συμβαίνει στον "ελεύθερο" κόσμο μας και αυτό σίγουρα δεν είναι ούτε τόσο απλό ούτε αυτό που φαίνεται. Κάτι τους συνδέει όλους αυτούς μεταξύ τους και εμείς πρέπει να το ανακαλύψουμε.

Δυστυχώς, όπως γίνεται πάντα, θα πρέπει —για να δούμε τι συμβαίνει— ν' ανοίξουμε μια "τρύπα" σε ένα παχύ "στρώμα" άγνοιας. Ο σύγχρονος άνθρωπος, ο οποίος νομίζει ότι τα γνωρίζει όλα, στην πραγματικότητα αγνοεί ακόμα και τα πιο βασικά. Ακούει και δεν καταλαβαίνει τι ακούει. Βλέπει και δεν καταλαβαίνει τι βλέπει. Ενώ τα πάντα είναι μπροστά του, δεν μπορεί να διακρίνει τις λύσεις όλων των προβλημάτων του. Εκ των δεδομένων λοιπόν θα πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτά τα βασικά. Θα ξεκινήσουμε από τους όρους εκείνους, τους οποίους θα έπρεπε να γνωρίζει ο άνθρωπος, προκειμένου να μην μπερδεύεται ...Τους όρους εκείνους, οι οποίοι αποκαλύπτουν τα συμβαίνοντα και αποκλείουν τις παρερμηνείες ...Τους όρους εκείνους, τους οποίους ένα σύστημα θα έπρεπε να προσφέρει στους πολίτες του κατά την εκπαίδευσή τους....

συνέχεια στο http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/07/stalinikos-monetarismos.html
dimig
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2011 5:37 pm

Επιστροφή στο Ελληνική και Διεθνής Πολιτική Σκηνή