Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Πολιτική κουβέντα και προβληματισμοί για θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο, που αφορούν την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο

Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Δημοσίευσηαπό dimig » Τρί Σεπ 13, 2011 7:21 pm

ΕΞΩ…. το ΚΚΕ από τη Βουλή

Το ΚΚΕ επιβιώνει χάρη στα κρατικά χρήματα και χάρη στις δημόσιες θέσεις οι οποίες του διατίθενται για να τις διαχειριστεί με βάση τα συμφέροντά του. Με τα κρατικά χρήματα διατηρεί ακμαίο τον μηχανισμό του και με τις κρατικές θέσεις συντηρεί το στελεχιακό του δυναμικό. Αυτός δηλαδή ο οποίος καταγγέλλει τον κομματισμό είναι αυτός που επιβιώνει αποκλειστικά από τον κομματισμό. Από τον παράνομο κομματισμό. Αν λοιπόν υπάρξει κάποτε η πιθανότητα να γκρεμιστεί ο δικομματισμός, το πρώτο που θα καταστραφεί θα είναι το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ, ως κομμουνιστικό κόμμα, πρέπει να φύγει από τη Βουλή των Ελλήνων. Επιβάλλεται να φύγει, γιατί τη "βραχυκυκλώνει". Επιβάλλεται να μην συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, γιατί "νοθεύει" το πνεύμα της.

Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Η συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκλογές αλλοιώνει το ίδιο το νόημα των εκλογών. Γιατί; Διότι μετατρέπει μια απλή —διαχειριστικής φύσεως— δραστηριότητα της Δημοκρατίας μας σε δημοψήφισμα. Κάθε φορά που το ΚΚΕ συμμετέχει σε εκλογές έχουμε παράλληλο δημοψήφισμα. Παρανόμως διεκδικεί συνεχείς ευκαιρίες. Παρανόμως δοκιμάζει την τύχη του. Ενώ για παράδειγμα το θέμα της Βασιλείας λύθηκε άπαξ με δημοψήφισμα, δεν συνέβη το ίδιο και με τον κομμουνισμό, που πρεσβεύει το ΚΚΕ. Ενώ οι βασιλόφρονες από το 1974 δεν είχαν άλλη ευκαιρία να διεκδικήσουν ξανά την εξουσία, οι ΚΚΕδες δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό είναι παράνομο. Αν υποθέσουμε ότι αντιπροσωπεύει το 5% των Ελλήνων, αυτό σημαίνει ότι το 95% δεν επιθυμεί την ιδεολογία τους. Τέρμα. Αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού. Αυτή η απόφαση δεν μπορεί να "εκβιάζεται" κάθε τέσσερα χρόνια.

Αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φύγει από τη Βουλή. Δεν δικαιούται θέση μέσα σ' αυτήν. Δεν δικαιούται να διεκδικήσει την εξουσία βάση ενός Συντάγματος, το οποίο, σε περίπτωση που θα την αποσπάσει, λόγω δόγματος θα πρέπει να το καταλύσει. Το αν πιστεύει κάποιος ότι ένα "παλιόχαρτο", το οποίο υπέγραψε το ΚΚΕ, είναι μια ισχυρή ασφαλιστική δικλείδα για τη Δημοκρατία μας, αυτό είναι αστείο. Αν δηλαδή είχε το ΚΚΕ την πλειοψηφία του λαού, θα σεβόταν την υπογραφή του; Αυτοί πήραν τα όπλα και μας βύθισαν στον εμφύλιο όταν αποτελούσαν μια μη ανιχνεύσιμη μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Θα είχαν την πλειοψηφία και θα αυτοπεριορίζονταν, επειδή θα σέβονταν την υπογραφή τους; Αυτοί ονειρεύονταν εξουσίες τύπου Τσαουσέσκου και Χότζα. Γιατί υπέγραψαν; Γιατί γνώριζαν ότι δεν είχαν ελπίδες να πραγματοποιήσουν το ιδεολογικό τους όραμα και άρα αναζητούσαν την "εναλλακτική" οδό της απλής αλλά πλούσιας επιβίωσης. Η υπογραφή τους δεν τους κόστιζε τίποτε και ταυτόχρονα τους απέφερε κέρδη. Τόνους χρημάτων έχει αποσπάσει το ΚΚΕ από το ελληνικό κράτος, για να παίξει τον ρόλο που βολεύει τον δικομματισμό.

Η "συντρόφισσα" Αλέκα θα μας παραχωρήσει προς μελέτη τα αρχεία του "σπιτιού του λαού"; Αυτή δεν είναι που διαμαρτύρεται σε Αμερικανούς και Βρετανούς για τα κλειστά αρχεία τους; Ας δώσει το καλό παράδειγμα η ίδια. Ας δώσει πρόσβαση στα αρχεία του ΚΚΕ. Ας δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία των Σοβιετικών με τους ηγέτες του ΚΚΕ. Ας δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία των εξόριστων ηγετών του ΚΚΕ με τον κομματικό μηχανισμό της εποχής της παρανομίας. Να δούμε ποιοι ήταν Έλληνες πατριώτες και δημοκράτες. Να δούμε ποιοι ήταν έμμισθοι υπάλληλοι της KGB. Να δούμε ποιοι ήταν "χορηγοί" πληροφοριών της ελληνικής κρατικής ασφάλειας. Να δούμε επιτέλους ποιοι είναι αυτοί που εδώ και δεκαετίες μπαίνουν επικεφαλείς στις πορείες διαμαρτυρίας του ελληνικού δημοκρατικού λαού.

Αυτά τα αρχεία είναι όλο το ζητούμενο. Ο τρόμος του ΚΚΕ είναι να μην πέσουν αυτά τα αρχεία σε ξένα χέρια. Αυτά τα αρχεία είναι ο λόγος της θωράκισης του "σπιτιού" του λαού. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα κάγκελα. Σε μια επικίνδυνη στιγμή να καθυστερήσουν τον κόσμο, ώστε η ηγεσία να προλάβει να κάψει ή να φυγαδέψει αυτά τα αρχεία. Αυτό φοβάται το ΚΚΕ. Φοβάται μήπως βρεθεί σε αδυναμία να προστατεύσει τα αρχεία που φυλάσσονται στο σταλινικό "μαυσωλείο" του Περισσού.

Τα αρχεία, τα οποία αποκαλύπτουν τις προδοσίες του και τις δολοφονίες του. Τα αρχεία, που είναι χρήσιμα στην καθημερινότητα του σταλινικού κόμματος για την άσκηση εξουσίας μέσω του εκβιασμού των στελεχών του, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνα αν δημοσιοποιηθούν. Αν αυτά τα αρχεία πέσουν σε ξένα χέρια, πολλά "συντρόφια" θα ψάχνουν διαβατήρια σ' έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει πλέον ο προορισμός της Σοβιετικής Ένωσης.

http://lailapa.blogspot.com/2011/09/kke-kata-tou-suntagmatos.html
dimig
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2011 5:37 pm

Re: Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Δημοσίευσηαπό ricardo » Τετ Σεπ 14, 2011 1:03 am

Αμάν πια μ' αυτό τον αντικομουνισμό ρε φίλε.
Δηλαδή για να καταλάβω καλά, εννοείς, πως αυτά τα λαμόγια που ξεπουλάν και σκλαβώνουν τους Έλληνες και την Ελλάδα σε πέντε λαμόγια (τους κερδοσκόπους), είναι εντός των συνταγματικών ορίων και της νομιμότητας;;;'
Έλεος...
Άβαταρ μέλους
ricardo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 7:47 pm

Re: Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Δημοσίευσηαπό dimig » Τετ Σεπ 14, 2011 3:47 am

ricardo έγραψε:Αμάν πια μ' αυτό τον αντικομουνισμό ρε φίλε.
Δηλαδή για να καταλάβω καλά, εννοείς, πως αυτά τα λαμόγια που ξεπουλάν και σκλαβώνουν τους Έλληνες και την Ελλάδα σε πέντε λαμόγια (τους κερδοσκόπους), είναι εντός των συνταγματικών ορίων και της νομιμότητας;;;'
Έλεος...


Παπανδρέου και Σαμαράς. Συνένοχοι Προδότες!!!

Selective Default

Στο "κόλπο" της Προδοσίας και ο Σαμαράς

ΗΛΙΘΙΟΙ θα είμαστε... αν πληρώσουμε τα «χρέη» μας στους τοκογλύφους.

Βενιζελική Ανώνυμη Εταιρεία
dimig
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2011 5:37 pm

Re: Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Δημοσίευσηαπό warning » Τετ Σεπ 14, 2011 12:17 pm

dimig έγραψε:Κάθε φορά που το ΚΚΕ συμμετέχει σε εκλογές έχουμε παράλληλο δημοψήφισμα. Παρανόμως διεκδικεί συνεχείς ευκαιρίες. Παρανόμως δοκιμάζει την τύχη του. Ενώ για παράδειγμα το θέμα της Βασιλείας λύθηκε άπαξ με δημοψήφισμα, δεν συνέβη το ίδιο και με τον κομμουνισμό, που πρεσβεύει το ΚΚΕ. Ενώ οι βασιλόφρονες από το 1974 δεν είχαν άλλη ευκαιρία να διεκδικήσουν ξανά την εξουσία, οι ΚΚΕδες δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό είναι παράνομο. Αν υποθέσουμε ότι αντιπροσωπεύει το 5% των Ελλήνων, αυτό σημαίνει ότι το 95% δεν επιθυμεί την ιδεολογία τους. Τέρμα. Αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού. Αυτή η απόφαση δεν μπορεί να "εκβιάζεται" κάθε τέσσερα χρόνια.


Με τη λογική αυτή, το ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπεύει το 20% των Ελλήνων, οπότε το 80% δεν επιθυμεί τον Σοσιαλισμό του! Επίσης, η Νέα Δημοκρατία αντιπροσωπεύει το 15% των Ελλήνων, οπότε το 85% δεν επιθυμεί τη δεξιά! Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για το ΛΑΟΣ και για τον Συνασπισμό, αλλά τι να κάνουμε; Να τους διώξουμε όλους; Όλοι είναι παράνομοι;

Και στην τελική, το ΚΚΕ που δεν έχει κυβερνήσει ποτέ μας πείραξε; Όχι ότι δεν έχει κι αυτό τις ευθύνες του αλλά με το εξομοιώνουμε την Παπαρήγα ή τον Τσίπρα με τους απατεώνες που καταλήστεψαν την Ελλάδα, βγάζουμε λάδι τους πραγματικούς υπεύθυνους. Και χωρίς αμφιβολία αυτοί έχουν να κάνουν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όχι με το ΚΚΕ.

Όσο για την άποψη να μη συμμετέχει σε εκλογές ένα κόμμα (οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό), διαφωνώ κάθετα. Εγώ θέλω να συμμετέχουν όλοι, έχοντας την ίδια προβολή από κανάλια και ΜΜΕ, και να αποφασίσει ο λαός δημοκρατικά. Μήπως όμως το πρόβλημα βρίσκεται κάπου αλλού; Δηλαδή, έχω εγώ τη δυνατότητα να φτιάξω κόμμα και να γίνουν γνωστές οι θέσεις μου στον κόσμο; Ή μήπως τελικά ο Μπόμπολας, ο Κυριακού, ο Βαρδινογιάννης και μερικοί άλλοι προβάλλουν μόνο εκείνους που γουστάρουν και άρα εκείνοι αποφασίζουν ποιοι θα κυβερνήσουν; Είναι απλά ένα αυτονόητο συμπέρασμα το τελευταίο αλλά καλό είναι να τα λέμε αυτά γιατί έχουν γίνει τρόπος ζωής μας οι αδικίες και όχι μόνο δεν μας κάνουν πια εντύπωση αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
warning
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2010 2:48 pm

Re: Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Δημοσίευσηαπό ricardo » Τετ Σεπ 14, 2011 12:37 pm

Μήπως το κακό βρίσκεται στην ψεύτικη αποτύπωση της θέλησης του εκλογικού σώματος, δηλαδή στην επιμονή για μονοκομματικές κυβερνήσεις;
Θέλω να πώ, μήπως αυτοί που γκρινιάζουν για την πλήρη και ανόθευτη απλή αναλογική, έχουν δίκιο;
Και τελικά, μήπως φταίμε εμείς και η εμμονή μας να ψηφίζουμε συνεχώς τα ίδια πρόσωπα; :cool:
Άβαταρ μέλους
ricardo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 7:47 pm

Re: Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Δημοσίευσηαπό warning » Τετ Σεπ 14, 2011 12:58 pm

Καλά, η απλή αναλογική θα ήταν θεωρητικά το ιδανικό αλλά αν η πλειοψηφία των κομμάτων έχουν την ίδια πολιτική και διαφωνούν... συμφωνώντας (όπως π.χ. το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ), τι να το κάνεις κι αυτό;

Όσον αφορά στα πρόσωπα πάλι, να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν μπόλικοι πιστοί στρατιώτες για να υπηρετήσουν το σύστημα. Μήπως δηλαδή το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει τεράστια ανανέωση από την προηγούμενη τετραετία; Κι όμως, ακόμα και οι νέοι που μπήκαν φρέσκοι και ορεξάτοι στο Κοινοβούλιο, πάλι "Ναι" σε όλα λένε!! Άρα και οι αλλαγές προσώπων δεν είναι απαραίτητο ότι αλλάζουν την κατάσταση και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με απλά "πιόνια", όπως είναι δυστυχώς στην πλειοψηφία τους οι Βουλευτές μας.

Τι να σου κάνει δηλαδή και η Πέμη Ζούνη, που της τα έψαλλαν προχθές. Άκουσες τι έλεγε; Μπορεί να ψήφισε όλα τα προηγούμενα μέτρα και να ψηφίσει και τα επόμενα μόλις της πει το Yorgo, αλλά τον κόσμο το διαβεβαίωνε ότι... διαφωνεί! Ε, λοιπόν, τι να περιμένεις μετά; Ένα αίσχος έχει καταντήσει σήμερα η πολιτική, σκέτη κοροϊδία. Πρέπει να αλλάξουν τα πάντα εκ βάθρων για να δούμε άσπρη μέρα.
Άβαταρ μέλους
warning
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2010 2:48 pm

Re: Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Δημοσίευσηαπό petrosk » Τετ Σεπ 14, 2011 2:17 pm

Ας ασχοληθούμε καλύτερα με την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και ας αφήσουμε τις παπαριές. Αυτοί που το ψήφισαν είναι οι ίδιοι που λένε ότι σέβονται και το Σύνταγμα αλλά οι πράξεις τους διαψεύδουν τα λόγια τους. Ο έκπληκτος Πρετεντέρης γιατί δεν έμεινε το ίδιο έκπληκτος όταν οι φίλοι του οι Πασόκοι γύρισαν 100 χρόνια πίσω την Ελλάδα με την ψήφο τους; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
petrosk
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τετ Δεκ 08, 2010 1:29 am

Re: Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Δημοσίευσηαπό eagle80 » Κυρ Σεπ 18, 2011 12:00 am

Τόσο πολύ πια ενοχλεί το ΚΚΕ; Ένα κομμουνιστικό κόμμα δεν δικαιούται θέση στη Βουλή και δικαιούται ο Καρατζαφύρερ; Για εκείνον φίλε μου δεν βλέπω να έχεις γράψει τίποτα... Ρε μήπως σου έχει τάξει θέση στη νέα κυβέρνηση, τώρα σε λίγο που όπως λέει θα γίνει πρωθυπουργός; :lol: :lol: :lol:

Και τι το τόσο κακό είπε ο Μαΐλης και μας έχετε ζαλίσει; Γιατί απαγορεύεται να αμφισβητηθεί το Σύνταγμα; Αφού όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι σε πολλά σημεία του είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα όλων εκείνων που ζουν εις βάρος μας και όποτε θέλουν το τροποποιούν κιόλας όπως τους βολεύει. Ακόμα κι έτσι όμως, τα δυο μεγάλα κόμματα το καταπατούν όποτε γουστάρουν με την ανοχή της δικαιοσύνης. Ψέματα είναι; Ας ξυπνήσουμε λίγο επιτέλους και ας αφήσουμε στην ησυχία του το ΚΚΕ.
Άβαταρ μέλους
eagle80
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: Τετ Φεβ 24, 2010 1:38 am

Re: Μαΐλης: Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε αντισυνταγματικοί

Δημοσίευσηαπό dimig » Τρί Σεπ 20, 2011 5:18 pm

eagle80 έγραψε:Τόσο πολύ πια ενοχλεί το ΚΚΕ; Ένα κομμουνιστικό κόμμα δεν δικαιούται θέση στη Βουλή και δικαιούται ο Καρατζαφύρερ; Για εκείνον φίλε μου δεν βλέπω να έχεις γράψει τίποτα... Ρε μήπως σου έχει τάξει θέση στη νέα κυβέρνηση, τώρα σε λίγο που όπως λέει θα γίνει πρωθυπουργός; :lol: :lol: :lol:

Και τι το τόσο κακό είπε ο Μαΐλης και μας έχετε ζαλίσει; Γιατί απαγορεύεται να αμφισβητηθεί το Σύνταγμα; Αφού όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι σε πολλά σημεία του είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα όλων εκείνων που ζουν εις βάρος μας και όποτε θέλουν το τροποποιούν κιόλας όπως τους βολεύει. Ακόμα κι έτσι όμως, τα δυο μεγάλα κόμματα το καταπατούν όποτε γουστάρουν με την ανοχή της δικαιοσύνης. Ψέματα είναι; Ας ξυπνήσουμε λίγο επιτέλους και ας αφήσουμε στην ησυχία του το ΚΚΕ.ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και Πάγκαλος.

Η στημένη "παράσταση" σύγκρουσης των φασιστών καλά κρατεί. Το επίσημο "άλλοθι" του προδοτικού δικομματισμού. Για όσο διάστημα δεν διώχνει ο λαός τους φασίστες από την Βουλή, θα τον "δουλεύουν".
dimig
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2011 5:37 pm


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο Ελληνική και Διεθνής Πολιτική Σκηνή

cron