Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Στις παπαριές καλός είσαι Ανδρουλάκη...

Πολιτική κουβέντα και προβληματισμοί για θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο, που αφορούν την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο

Στις παπαριές καλός είσαι Ανδρουλάκη...

Δημοσίευσηαπό eagle80 » Παρ Οκτ 21, 2011 2:17 pm

Θα θεωρήσουμε δεδομένο εν όψει της 23ης ότι δεν διαθέτουμε καμία διαπραγματευτική δύναμη και θα αποδεχθούμε άκριτα αποφάσεις που θα λαμβάνονται ερήμην μας;
Ή θα πούμε στους εταίρους και στην κοινή γνώμη της Ευρώπης ότι το τίμημα της διάσωσης της Ελλάδας από άμεση χρεωκοπία δεν μπορεί να είναι η τιμωρία της, η καταδίκη της σε μακροχρόνια ύφεση που θα εξαντλήσει την αδύναμη παραγωγική της βάση, θα περιορίσει την απόδοση της φορολογίας, θα κλιμακώσει σε μη βιώσιμα επίπεδα την ανεργία, θα διαλύσει την κοινωνική συνοχή, θα πυροδοτήσει τον κατακερματισμό και τον πανικό, θα δημιουργήσει γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης και πιθανόν να οδηγήσει σε διαδοχικές σύντομες αναλώσιμες κυβερνήσεις; Τότε στο τέλος θα ξανασυναντήσουμε και μάλιστα εξαντλημένοι την αφετηρία, δηλαδή το φάντασμα της χρεωκοπίας.

Θα εμφανιζόμαστε σαν βρεγμένες γάτες, ένοχοι εκπρόσωποι ενός λαού που υποτίθεται “δεν καταλαβαίνει” και είναι “συντεχνιακά διαβρωμένος’’;
Ή θα βάλουμε σαν πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα της Ευρωζώνης την ανάσχεση της ύφεσης που επιδεινώνει την κρίση χρέους και απειλεί με συστημική κατάρρευση το κοινό νόμισμα; Δίχως αυτή την ανάσχεση της ύφεσης στο σύνολο της Ευρωζώνης θα εξανεμίζονται γρήγορα τα όποια αποτελέσματα της οδυνηρής δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς και το θετικό όφελος από ένα συνολικό και ασφαλή διακανονισμό του ελληνικού χρέους.

Θα παριστάνουμε τους μεταρρυθμιστές για κλάματα, τους αφ’ υψηλού φωταδιστές δίχως χειροπιαστά αποτελέσματα, τους ηρωικούς πεσόντες Ευρωπαίους που τα ΄καναν θάλασσα εν μέσω υφεσιακής καταιγίδας, οικονομικής και διοικητικής κατάρρευσης και κλιμακούμενης κρίσης νομιμοποίησης;
Ή έστω και την ύστατη ώρα θα δημιουργήσουμε τη συναίσθηση μιας κοινής μοίρας στην κοινωνία, θα πετύχουμε τουλάχιστον μια ελάχιστη εθνική και κοινωνική συνεννόηση, θα ενισχύσουμε τη νομιμοποίηση με μέτρα σε βάρος της μεγάλης φοροδιαφυγής των “εχόντων”, ώστε αξιόπιστα με γερή πλάτη τον ελληνικό λαό να πούμε στους εταίρους ότι οι Έλληνες δεν ζητιανεύουν “δωρεάν γεύμα” αλλά στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ζητούν:
Μακροπρόθεσμο διακανονισμό του συνολικού ελληνικού χρέους, προς ιδιώτες και “επίσημους” φορείς της Ευρωζώνης, με τρόπο που θα καταστήσει βιώσιμη την εξυπηρέτησή του, θα δίνει αναπτυξιακή ανάσα στη χώρα μας, θα προστατεύει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ελληνικές τράπεζες και δεν θα διακινδυνεύει “πιστωτικό γεγονός” και την τοποθέτηση της Ελλάδας σε πτωχευτική καραντίνα. Εύλογο χρόνο για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού, να αποδώσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να εξελιχθεί αποτελεσματικά η δημοσιονομική προσαρμογή. Χρόνο για να υπάρξουν αναπτυξιακά αποτελέσματα, κέρδη παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, καθώς και μείωση του χρέους μας από τις αποκρατικοποιήσεις και την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας. Χρηματοδότηση για όσο διάστημα μένει η Ελλάδα εκτός αγορών. Ισχυρή ευρωπαϊκή εγγύηση όλων των καταθέσεων. Ευρωπαϊκό σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Προϋποθέσεις για να εργαστούμε σκληρά και έξυπνα σε νέους εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας. Συνέργεια σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την άμεση και καταλυτική πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής η οποία ξεπερνά τα εθνικά σύνορα. Εξάλειψη της γενικευμένης αβεβαιότητας που παραλύει την οικονομία μας και αποσταθεροποιεί ευρύτερα την Ευρωζώνη.

Θα αυτοκατηγορούμαστε μπροστά στα μάτια των Ευρωπαίων;
Ή όλοι μαζί θα πούμε στους εταίρους ότι η έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι επένδυση στην ευημερία των λαών της Ευρώπης. Μια win – win διαδικασία. Εμείς πήραμε ένα σκληρό μάθημα από τις συνέπειες που είχε η ροή εύκολου και φθηνού χρήματος. Δεν ζητάμε “βοήθεια” που δημιουργεί αντικίνητρα στην παραγωγικότητα και την προσαρμογή. Κάθε μεταβίβαση ευρωπαϊκών πόρων θέλουμε να αυξάνει το παραγωγικό μας δυναμικό και να μας δίνει τη δυνατότητα να την ανταποδίδουμε στο πολλαπλάσιο στην κοινή ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Τελικά το κρίσιμο ερώτημα δεν έχει πολλές πολιτικές απαντήσεις. Ή θα επιτευχθεί άμεσα μια βασική πολιτική και κοινωνική σταθεροποίηση, μια ελάχιστη αναγκαία εθνική και κοινωνική συνεννόηση ειδικά στους επόμενους τρεις μήνες μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης για το ελληνικό ζήτημα και το μέλλον του Ευρώ ή η χώρα θα συρθεί αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές σε μια ευαίσθητη περίοδο, δίχως ορατή φερέγγυα εναλλακτική λύση με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και δεν θα επαναληφθεί ο κύκλος των τυφλών πολιτικών εξελίξεων που προηγήθηκε σ’ ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τις χρεωκοπίες στην ιστορία της Ελλάδας. Προσπαθώ να διώξω τις μαύρες σκέψεις αλλά το μυαλό μου γυρίζει στο μαύρο ΄97!

mimisandroulakis.blogspot.com

Λόγια, λόγια, όλο λόγια από έναν πρώην αριστερό που έχει ξεσκιστεί να ψηφίζει Μνημόνια, νομοσχέδια και οτιδήποτε άλλο του ζητάνε οι φασίστες της κυβέρνησης. Πολιτικούς να λένε παπαριές έχω ακούσει πάμπολλους (γεμάτη είναι η βουλή) αλλά πολιτικό να έχει αναγάγει τις παπαριές σε επιστήμη υπάρχει μόνο ένας και αυτός λέγεται Ανδρουλάκης.
Άβαταρ μέλους
eagle80
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: Τετ Φεβ 24, 2010 1:38 am

Re: Στις παπαριές καλός είσαι Ανδρουλάκη...

Δημοσίευσηαπό dimitris » Παρ Οκτ 21, 2011 3:20 pm

Μίμη, λυπάμαι που πρέπει να στο πώ, αλλα τα διλλήματα που βάζεις είναι τελείως θεωρητικά και μόνο για κουλτουριάρικες συζητήσεις. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την ωμή πραγματικότητα που είναι η εξαθλίωση των ανθρώπων και για να ακριβολογήσω, της πλειοψηφίας του λαού. Κι αν σωθεί η Ελλάδα, πράγμα απίθανο κατά τους ειδικούς, αλλά και της μέχρι τώρα εξέλιξης αυτής της πολιτικής, θα χουν πεθάνει οι άνθρωποι. Άρα είναι μέτρα άχρηστα και επιζήμια, που επιπρόσθετα εκχωρούν και την εθνική μας υπόσταση. Εσύ λοιπόν Μίμη, ενώ θέλεις να δείξεις πως προβληματίζεσαι, συντάσσεσαι και ψηφίζεις αδιαλείπτως τις όντως άθλιες επιλογές τις κυβέρνησης. Αύριο θα σας ζητήσουμε ευθύνες Μίμη, και να ξέρεις δεν θα δεχθούμε τις δικαιολογίες σας, ότι σας εκβίασαν και σας παρέσυραν. Και κάτι ακόμη Μίμη, δεν σας ενδιαφέρει καθόλου η θέληση του λαού; Μην το παραβλέπεις αυτό: "Φωνή λαού, οργή Θεού"!
dimitris
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Δευτ Μαρ 08, 2010 12:44 am

Re: Στις παπαριές καλός είσαι Ανδρουλάκη...

Δημοσίευσηαπό eagle80 » Τρί Οκτ 25, 2011 1:02 am

Το μόνο που τον ενδιαφέρει τον Ανδρουλάκη και τους υπόλοιπους καρεκλοκένταυρους είναι να γεμίζει η τσέπη κάθε μήνα με τη βουλευτική αποζημίωση. Αυτός και κάτι άλλοι σαν και του λόγου του, εκμεταλλεύτηκαν τον αγώνα των παιδιών του Πολυτεχνείου και αμαυρώνουν τη μνήμη των νεκρών μόνο και μόνο για να βγάλουν φράγκα. Αίσχος!!
Άβαταρ μέλους
eagle80
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: Τετ Φεβ 24, 2010 1:38 am

Re: Στις παπαριές καλός είσαι Ανδρουλάκη...

Δημοσίευσηαπό petrosk » Τετ Οκτ 26, 2011 12:52 am

Σκέτος εμετός ο τύπος!! Χτυπιόταν στο πασοκοκάναλο και κατηγορούσε δήθεν τον Παπανδρέου, αν και είχε ψηφίσει μια χαρά το πολυνομοσχέδιο ο υποκριτής! Για ξέρασμα...

Άβαταρ μέλους
petrosk
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τετ Δεκ 08, 2010 1:29 am

Re: Στις παπαριές καλός είσαι Ανδρουλάκη...

Δημοσίευσηαπό kourkoumpinis » Παρ Οκτ 07, 2016 1:41 pm

Που χάθηκε αυτός ο ταραμάς ρε παιδιά?
Άβαταρ μέλους
kourkoumpinis
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: Παρ Οκτ 07, 2016 12:44 pm


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο Ελληνική και Διεθνής Πολιτική Σκηνή

cron