Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Πράγματα που πρέπει να αποφεύγουν οι bloggers

Όλα όσα αφορούν το internet και τις περιηγήσεις μας

Πράγματα που πρέπει να αποφεύγουν οι bloggers

Δημοσίευσηαπό maraki387 » Πέμ Ιουν 10, 2010 12:07 pm

Κάθε νέος blogger που ξεκινάει ένα καινούργιο blog , απ 'ότι βλέπω μου φαίνεται ότι όλοι τους κάνουν τα ίδια λάθη και πέφτουν στην ίδια παγίδα !
Λοιπόν, έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη γρήγορη λίστα με πράγματα που με ενοχλούν ως αναγνώστης (μπορεί πολλοί από εσάς να σκέφτονται το ίδιο δεν ξέρω ), όταν διαβάζω ένα blog και πράγματα που πρέπει να αποφεύγονται σε ένα blog / ιστολόγιo .
Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή τον τρόπο που οι άνθρωποι γράφουν και εκφράζονται . Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η τεχνική πλευρά των πραγμάτων καθαρά .

1 . Ενσωματωμένη μουσική auto-play :

Απενεργοποιήσετε το σας παρακαλώ!!!!
Μουσικής σε μια ιστοσελίδα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα!!!!!
Είναι τρομερά ενοχλητικό να μπαίνεις σε ένα blog και να παίζει μουσική αυτόματα.
Μπορεί το blog σας να έχει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να δει και να διαβάσει κάποιος, αλλά πολλοί άνθρωποι εξαιτίας της μουσικής που μόλις μπαίνεις σε ένα blog αρχίζει και παίζει, φεύγουν άρον άρον πραγματικά αναστατωμένοι από αυτό.
Θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι επισκέπτες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στις δουλειές τους η και στην σχολή τους και το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι να αρχίσει ξαφνικά να παίζει ένα τραγούδι .
Λύση : Να δείχνετε σεβασμό στους αναγνώστες σας και αν τόσο πολύ σας αρέσει να έχετε μουσική στο blog σας ,τότε χρησιμοποιήστε Media Players που δεν αναπαράγουν μουσική αυτόματα , έτσι οι αναγνώστες σας μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να ακούσουν η όχι κάποια μουσική .

2. Κατάχρηση των animations:

Κανείς δεν θέλει να περιμένει μια αιωνιότητα τα χαριτωμένα κινούμενα σχεδιάκια σας να φορτώσουν...
Όλοι μας θέλουμε πιστεύω να διαβάσουμε το περιεχόμενο ενός blog γρήγορα .
Κινούμενα σχέδια και εικονίδια θα πρέπει να είναι ελάχιστα έως και καθόλου , δεν πρέπει να είναι υπερβολικά επαναλαμβανόμενα και ενοχλητικά .
Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα πολλά animations αποσπούν την προσοχή και είναι επιθετικά, κανείς δεν το εκτιμά.

3. Αναδυόμενα κουτάκια καλωσορίσματος και κάθε "cool" πράγματα που έχετε θέσει για το blog σας

Απ 'ότι παρατηρώ τώρα τελευταία έχει πέσει επιδημία από αυτά τα κουτάκια καλωσορίσματος στην blogόσφαιρα μας :(
Προσθήκη διάφορων widgets μπορεί να σας γοητεύει και να σκέφτεστε ότι μπορεί να είναι ενδιαφέρον για τους αναγνώστες σας να δουν τεράστια φανταχτερά ρολόγια , Μετατροπέας συναλλάγματος , pop up κουτάκι που καλωσορίζει τους επισκέπτες και πολλά άλλα τέτοια υπερβολικά πράγματα που δεν ωφελούν σε τίποτα , αντιθέτως απλώς αυξάνουν τον όγκο της σελίδας και στο τέλος θα καταλήξετε με δυσαρεστημένους αναγνώστες και με μια σελίδα που θέλει μέρες να φορτώσει .
Σίγουρα ένα blog είναι ένας προσωπικός χώρος στον οποίο μπορούμε να βάλουμε ό'τι μας αρέσει, αλλά όταν δημιουργούμε ένα blog ο βασικός σκοπός πρέπει να είναι η προώθηση των σκέψεων και ιδεών μας, αλλά και να κάνουμε τη διαμονή του επισκέπτη στο blog μας ακόμα πιο ευχάριστη.
Όταν όμως σε κάθε σελίδα που ανοίγεις σου πετάγονται διάφορα ενοχλητικά πραγματάκια δεν νομίζω ότι θα παραμείνεις πολύ ώρα σε αυτό το blog .

Λύση: Σκεφτείτε δύο φορές αν είναι απαραίτητα όλα αυτά για το ιστολόγιό σας ή χρήσιμα για τους αναγνώστες σας! προσπαθήστε να πειραματιστείτε με τον χρόνο φόρτωσης του blog σας με και χωρίς αυτά τα στοιχεία. Και το σίγουρο είναι ότι θα καταλήξετε, αφήνοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα από αυτά.

4 . Πάρα πολλά scrolling κείμενα και scrolling τίτλοι

Κάντε τα να σταματήσουν !!!!!!
Εκτός από το να βαραίνουν το blog μας, να το κάνουν να φορτώνει σε μια αιωνιότητα και να αποσπούν την προσοχή από το πραγματικό μας περιεχόμενο , αυτό που θέλουμε να προωθήσουμε , δεν νομίζω ότι προσφέρουν τίποτα άλλο .

Λύση : Χρησιμοποιήστε τα σε μικρές δόσεις , σε ένα μικρο κομμάτι / μέρος του blog αν είναι τόσο απαραίτητο .

5 . Μηνύματα τύπου : " Κανένας δεν μου αφήνει σχόλια - λυπηθείτε με και επιβραβεύστε με με ένα σχόλιο "

Όλα αυτά μου φαίνονται σαν κραυγή απελπισίας !
Καταλαβαίνω την ανάγκη σας για σχόλια, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σας διαβάζουν χωρίς να αφήνουν ανούσια σχόλια .
Το ξέρω ότι οι παρατηρήσεις ενισχύουν το γράψιμο και προσθέτουν στο περιεχόμενο μας. Σχόλια παρακινούν τον κάθε blogger για να συνεχίσει να δημοσιεύσει περισσότερες αναρτήσεις και ας μην γελιόμαστε είναι μια επιβράβευση . Ωστόσο, η διαμαρτυρία για το ότι δεν υπάρχουν σχόλια δεν πρόκειται να πείσει τους ανθρώπους να σχολιάσουν.
Αν ο αναγνώστης θέλει να σχολιάσει μια ανάρτηση , τότε ο αναγνώστης θα αφήσει ένα σχόλιο.
Ο εξαναγκασμός ή το να πείσεις κάποιον έμμεσα η άμεσα να σχολιάσει θα βοηθήσει σπάνια την κατάσταση , μην σας πω ότι την επιδεινώνει κι όλας .

6 .Πάρα πολλά Blogs με το ίδιο περιεχόμενο και Blogs χωρίς θεματολογία.

Παρατηρώ ότι αν ένα blog με μια συγκεκριμένη θεματολογία αρχίζει και ξεχωρίζει , ξαφνικά εμφανίζονται 100 άλλα blogs με την ίδια ακριβώς θεματολογία .
Πολύ συχνά επίσης συναντώ κάποια blogs που δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται, την μια μέρα θα έχουν μία ανάρτηση για την πολιτική η θα κάνουν παρουσίαση για τα μπουζούκια και στη συνέχεια, την επόμενη μέρα θα γράφουν για την εγκατάσταση των Windows 7 και διάφορα άλλα tips.
Δεν λέω ...κανένας μας δεν γεννήθηκε από παρθενογένεση και κανένας δεν μπορεί να σας πει και να σας υποδείξει τι να γράψετε στο blog σας, όμως όλοι μας έχουμε κάποια χόμπι, κάποια ενδιαφέροντα η κάποια γνώση για τα οποία μπορούμε να γράψουμε.
Το ποιο σημαντικό είναι να έχουμε την ταυτότητα μας, ώστε να ξέρει ο αναγνώστης μας τι να περιμένει από εμάς .

Λύση :Μην γράφετε για πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζετε μόνο και μόνο γιατί βλέπετε ότι μια θεματολογία "πουλάει " και νομίζετε ότι αν γράψετε γι αυτό θα τραβήξετε περισσότερους αναγνώστες .
Γράψτε για θέματα που σας ενδιαφέρουν , για τα θέματα που τα κατέχετε και τα γνωρίζετε και εστιάστε σε αυτά και ναι ! Αν είναι δυνατόν να γίνετε και οι καλύτεροι σε αυτό!


7. Τεράστιες εικόνες στην ανάρτηση

Μεγάλου μεγέθους εικόνες η κακής ποιότητας δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε στις αναρτήσεις μας , γιατί αργούν να φορτώσουν και κάνουν το blog μας πολύ βαρύ .
Μια εικόνα όταν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει ώθηση στο περιεχόμενο μας και αν οι εικόνες μας είναι πολυ μεγάλες σε σύγκριση με το πρότυπό μας και τις αναρτήσεις μας μπορεί να συμβεί και το ακριβός αντίθετο .

Λύση: Χρησιμοποιήστε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας , desktop ή σε online σύνδεση για να μετατρέψετε τις εικόνες σας σε σωστό μέγεθος και να έχουν την ισορροπία ποιότητας και βάρους . Χρησιμοποιήστε εργαλείο συμπίεσης εικόνας ή να προσπαθήστε όταν κάνετε αναζήτηση εικόνων να βρείτε εικόνες σωστού μεγέθους .

8. Κλεμμένο περιεχόμενο !

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που συνειδητά κλέβουν το περιεχόμενο από άλλα blogs χωρίς καν να παρέχουν σύνδεσμο προς την αυθεντική ανάρτηση , υπάρχουν και άνθρωποι που απλά κάνουν αναπαραγωγή του περιεχόμενου από μια σε άλλη ιστοσελίδα ή blog σύμφωνα πάντα με τους όρους χρήσης και αδειοδότησης.
Πολλοί έχουν την αντίληψη ότι " όλα είναι δωρεάν στο διαδίκτυο " , αυτό μπορεί εν μέρει να είναι αλήθεια, αλλά αυτό το δωρεάν περιεχόμενο προστατεύεται πλήρως και σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δε να διαγράφονται πολλά blogs ,λόγω παραβίασης Όρων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Copyright ).

9 . Ελλειπή στοιχεία επικοινωνίας και Δεν υπάρχει σελίδα "Για μένα"


Εδώ είναι ένα άλλο μεγάλο λάθος που βλέπω μερικές φορές: δεν υπάρχει σελίδα "για μένα" ή στοιχεία επικοινωνίας και οι πληροφορίες είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν για το blog.
Είναι πολύ ενοχλητικό να ψάχνεις τρόπους επικοινωνίας με ένα blogger και να μην μπορείς να βρεις .!

Τουλάχιστον για να φαίνεται ότι το blog σας είναι γραμμένο από έναν αξιόπιστο πρόσωπο, θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα μικρο βιογραφικό και ένα τρόπο για τους αναγνώστες για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Οι επισκέπτες συχνά θέλουν να ανακαλύπτουν το πρόσωπο πίσω από ένα blog.Κάποιες βασικές πληροφορίες σχετικά με εσάς (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας) και όλα αυτά θα πρέπει να είναι μόνο ένα κλικ μακριά από την κύρια σελίδα σας.

Λύση : Το Blogspot το κάνει αυτό αρκετά εύκολο - υπάρχει ένα widget "για μένα" που συνδέεται αυτόματα στο blog σας . Αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Μπορείτε πολύ απλά να δημιουργήσετε μια στατική σελίδα με τα στοιχεία σας και με μια φόρμα επικοινωνίας .


10 . Popup windows- ενοχλητικές διαφημίσεις

Δεν νομίζω ότι κάποιος θέλει πραγματικά τα pop-ups.
Έχουμε δικαίωμα να το ανεχθούμε, εάν υπάρχει μια ιστοσελίδα που μας αρέσει, αλλά ακόμη και τότε, οι περισσότεροι από εμάς θα προτιμούσαμε να μην υπήρχαν καν . Κατά τη γνώμη μου, ένα blog η οποιαδήποτε ιστοσελίδα απλά δεν μπορεί να ενοχλήσει έτσι τους αναγνώστες .

Για να έχετε ένα όμορφα σχεδιασμένο blog , δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίες ούτε να γνωρίζετε από κωδικοποίηση .
Άπλα βρείτε άμορφα σχεδιασμένα και ποιοτικά πρότυπα για το blog σας και μην τα παραφορτώνετε με διάφορα άχρηστα widgets και JavaScript .
Κρατήστε το blog σας "καθαρό " , απλό και εύχρηστο , αυτό πραγματικά θα το εκτιμήσουν και οι αναγνώστες σας.

Blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και τις ιδέες σας με άλλους. Blogging είναι επίσης πολύ καλός τρόπος για την παροχή πληροφοριών, και ανταλλαγής απόψεων, όπου μπορούν να ξεκινήσουν online φιλίες. Ωστόσο, υπάρχουν κατά την γνώμη μου κάποια πραγματάκια που πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος.

Εικόνα

Πηγή: http://bloggertrics.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
maraki387
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 21, 2010 3:13 am

Επιστροφή στο Διαδίκτυο

cron