Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το iTunes με το iPhone

Κινητή και σταθερή τηλεφωνία, δίκτυα, συσκευές κ.ά.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το iTunes με το iPhone

Δημοσίευσηαπό Marios » Τετ Οκτ 21, 2009 8:36 pm

Καταρχάς πρέπει να κατεβάσετε το iTunes από εδώ: http://www.apple.com/itunes/download/. Πρόκειται για ένα απαραίτητο εργαλείο που συνοδεύει το iPhone. Για τους κατόχους iPhone χωρίς jailbreak είναι μονόδρομος. Για τους κατόχους jailbroken iPhone υπάρχουν και άλλα προγράμματα (πχ iFunBox) αλλά και πάλι η χρήση του iTunes είναι προτιμώτερη.

Ας αρχίσουμε: Η φιλοσοφία μεταξύ iPhone-iTunes είναι ότι ό,τι υπάρχει στον υπολογιστή θα πρέπει να υπάρχει και στο iPhone και το αντίστροφο. Αυτό λέγεται συγχρονισμός (sync). Δηλαδή, αν τσεκάρετε ένα τραγούδι να μπει στο iPhone και στον επόμενο συγχρονισμό το ξετικάρετε τότε το τραγούδι θα διαγραφεί από το iPhone. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψιν σας όταν συγχρονίζετε το iPhone. Aν είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιείτε στον συγκεκριμένο υπολογιστή θα πρέπει να κάνετε Authorize (iTunes->Store->Authorize Computer...). Aν σας δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα συγχρονισμού κάντε ένα reset sync history (iTunes->Edit->Preferences->Devices->Reset Sync History).

Εικόνα Εικόνα

Προσέξτε στα αριστερά τις στήλες με τα: Music, Movies, TV Shows, Podcasts, Applications, Radio, Ringtones, iTunesStore και οι playlists. Όταν συνδέσετε το iPhone θα εμφανιστεί και άλλη μια επιλογή με το όνομα της συσκευής σας. Όταν το κλικάρετε θα εμφανιστεί το μενού του iPhone με τις διάφορες επιλογές για sync.

Εικόνα Εικόνα

* Πώς περνάω music/videos στο iTunes;

Για να εισάγετε τα μουσικά σας αρχεία ή τα βίντεο σας στην βιβλιοθήκη του iTunes θα πατήσετε File->Add File to Library... ή Add Folder to Library... ανάλογα το τί θέλετε. Το iTunes αναγνωρίζει τους περισσότερους τύπους αρχείων ενώ μετατρέπει κάποιους τύπους εάν χρειαστεί. Αρχεία .flac δεν τα αναγνωρίζει και θα πρέπει να τα μετατρέψετε. Τα βίντεο σας πρέπει να είναι μορφής .mp4. Κατεβάστε κάποιον converter για να διευκολυνθείτε. Eναλλακτικά, μπορείτε με ένα απλό drag&drop να τα περάσετε στο iTunes εφόσον είστε στην αντίστοιχη κατηγορία στην αριστερή στήλη.

* Πώς δημιουργώ playlists;

Για να δημιουργήσετε μια playlist πατήστε το '+' κάτω αριστερά. Στο iPhone πρέπει να περάσετε μόνο playlists. Αυτόματα το iPhone ταξινομεί σε artists και songs

* Πώς περνάω ringtones στο iTunes;

Αν η συσκευή σας δεν είναι jailbroken θα πρέπει να αγοράσετε ringtones από το iTunes Store ώστε να τα περάσετε στο iPhone. Αν έχετε κάνει jailbreak τότε μπορείτε με διάφορα προγράμματα (προτείνω το iRinger) να περάσετε τα δικά σας ringtones από όποιο τραγούδι επιλέξετε.

* Πώς περνάω εφαρμογές στο iTunes

Πηγαίντε iTunes Store->AppStore και κατεβάστε τις εφαρμογές ή τα παιχνίδια που θέλετε. Απαιτείται λογαριασμός στο AppStore. Αν δεν έχετε πιστωτική κάρτα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με αυτόν τον τρόπο. Όμως, θα μπορείτε να κατεβάζετε μόνο τις δωρεάν εφαρμογές και όχι αυτές που είναι επί πληρωμή. Αν έχετε κάνει jailbreak τότε μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις εφαρμογές από διάφορα site. Για να κάνετε jailbreak και να μάθετε πως να περνάτε αυτές τις εφαρμογές πρέπει να διαβάσετε τον οδηγό για νέους χρήστες. Τις εφαρμογές αυτές τις κατεβάζετε από διάφορα site στο ίντερνετ και πρέπει να είναι κατάληξης .ipa. Αυτές τις εφαρμογές τις πέρνετε με drag&drop και τις βάζετε στην κατηγορία Applications όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Εικόνα Εικόνα

* Πώς συγχρονίζω τις επαφές μου με τον υπολογιστή;

Στην καρτέλα Info της συσκευής του iPhone σας υπάρχει η επιλογή για συγχρονισμό των επαφών σας. Μπορείτε να επιλέξετε με ποιά υπηρεσία θα κάνετε τον συγχρονισμό (Windows Address Book, Outlook κτλπ) και επίσης μπορείτε να επιλέξετε αν θα συγχρονίσετε όλες τις επαφές σας ή κάποια group. Με αυτόν τον τροπο μεταφέρετε τις επαφές από το iPhone σας στον υπολογιστή ώστε να κρατηθούν backup. Mε τον ίδιο τρόπο κάνετε sync και το calendar, το mail και τα bookmarks σας.

Εικόνα Εικόνα

* Advanced Options

Μπορεί να γίνει κ το αντίστροφο όμως. Αν θέλετε να μεταφέρετε τα στοιχεία από τον υπολογιστή σας στο iPhone τότε μέσω του Info->Advanced Options μπορείτε να τσεκάρετε τί θέλετε να αντικατασταθεί στο iPhone. Θυμηθείτε ότι αν δεν έχετε προηγουμένως συγχρονίσει τα δεδομένα σας τότε θα διαγραφούν όλες οι πληροφορίες από το iPhone (contacts, calendar, mail, bookmarks). Η διαδικασία που πρώτα κάνεις backup και μετά το replace λέγεται forced sync.

Εικόνα Εικόνα

* Ringtones

Μέσα από την καρτέλα Ringtones θα δείτε μια λίστα με όλα τα ringtones που έχετε περάσει στην κατηγορία Ringtones. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να περαστούν όλα τα ringtones (sync ringtones->all ringtones) ή να επιλέξετε μερικά από τα rigntones (sync ringtones->selected ringtones). Tώρα πρέπει να καταλαβάτε την έννοια του sync. Αν την επόμενη φορά ξετικάρετε κάποιο τραγούδι τότε το τραγούδι αυτό θα διαγραφεί από το iTunes. Για να το ξαναπεράσετε θα πρέπει να το τικάρετε ξανά και να κάνετε πάλι sync. Μπορείτε όμως να επιλέξετε αν το iPhone θα συγχρονίζει τα ringtones σας με το να τικάρετε την επιλογή sync ringtones. Αν δεν το έχετε τικαρισμένο τότε το iPhone αφήνει τα ringtones στο iPhone όπως ήταν την τελευταία φορά που τα συγχρονίσατε χωρίς να προσθέτει ή να διαγράφει κάτι. Η ίδια φιλοσοφία ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες (music, photos, videos etc).

Εικόνα Εικόνα

* Music

Και εδώ ισχύει ότι και πριν. Επιλέγετε playlists ή μπορείτε να τις περάσετε όλες μέσα. Αν ξετικάρετε μια playlist τότε τα τραγούδια που περιέχονται μέσα διαγράφονται. Αν κάποια τραγούδια περιέχονται σε περισσότερες των μία playlist τότε το τραγούδι περνιέται στο iPhone μόνο μια φορά και για να διαγραφεί αυτό το τραγούδι θα πρέπει να το διαγράψετε από όλες τις playlists στις κατηγορίες στην αριστερή στήλη ώστε στον επόμενο συγχρονισμό να διαγραφεί από το iPhone μιας και δεν θα υπάρχει στις playlists στον υπολογιστή σας.

Εικόνα Εικόνα

* Photos

Εδώ οι φωτογραφίες περνιούνται στο iPhone μέσω φακέλων και όχι μία-μία ξεχωριστά. Όπως και στην μουσική που πρέπει να συγχρονίσεις playlists και όχι τραγούδια ξεχωριστά. H default τοποθεσία που ελεγχει το iTunes είναι στο Τα Έγγραφα Μου->Οι Εικόνες Μου. Αυτό μπορείτε να το αλλάξετε από το Sync Photos From->Choose Folder. Οπότε, ότι φακέλους έχετε μέσα στο Oι Εικόνες Μου θα εμφανιστούν στη λίστα. Μπορείτε πάλι να περάσετε όλα τα άλμπουμ ή να διαλέξετε τί θέλετε.

Εικόνα Εικόνα

* Podcasts

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε να συγχρονίσετε τα podcasts που έχετε κατεβάσει από το iTunes Store

* Video

Εδώ μπορείτε να συγχρονίσετε τις rented movies καθώς και τα TV Shows που έχετε κατεβάσει από το iTunes Store. Εδώ επίσης συγχρονίζονται και τα βίντεο που έχετε περάσει στην κατηγορία Movies στην αριστερή στήλη επιλέγοντας ένα-ένα τα βίντεο που θέλετε στο iPhone

* Applications

Μπορείτε να εγκαταστήσετε είτε όλες τις εφαρμογές (sync applications->all applications) είτε μία μία. Ξετικάροντας μια εφαρμογή και συγχρονίζοντας τότε η εφαρμογή διαγράφεται από το iPhone
Άβαταρ μέλους
Marios
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Τετ Δεκ 19, 2007 11:38 pm

  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο Τηλεπικοινωνίες

cron