Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Παραίτηση Πάπα

Κοινωνικά ζητήματα και κάθε λογής προβλήματα που αντιμετωπίζουμε

Παραίτηση Πάπα

Δημοσίευσηαπό dimig » Σάβ Φεβ 16, 2013 4:18 pm

Πραξικόπημα εναντίον του ...Αγίου Πνεύματος.

Ο Διάβολος ζωντάνεψε στη Ρώμη.


Εικόνα

Αναμφισβήτητα ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα εξέλιξη των καιρών μας είναι και η "αναπάντεχη" παραίτηση του Πάπα. Μια παραίτηση, της οποίας η σημασία δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από κάποιον, ο οποίος δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις ...Συνδυασμό γνώσεων, συγκεκριμένα, οι οποίες αφορούν τόσο τα περί της λειτουργίας του συστήματος εξουσίας όσο και τα περί θεολογίας. Γι' αυτόν τον λόγο και οι αναλύσεις, οι οποίες αναμένεται να "κυκλοφορήσουν", είτε στον τύπο είτε στο διαδίκτυο, θεωρούμε εκ των προτέρων ότι θα είναι στην πλειονότητά τους εσφαλμένες και στην καλύτερη περίπτωση ελλιπείς. Θα στερούνται της "διεισδυτικότητας" και του "εύρους" εκείνου, που απαιτεί η ανάλυση του μεγέθους αυτού του φαινομένου.

Γιατί θεωρούμε μια τέτοια "αναλυτική" αποτυχία ως σχεδόν δεδομένη; Γιατί κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη φύση του "Παπικού Αξιώματος" και ως εκ τούτου τον ρόλο του "Ποντίφικα". Δεν μιλάμε γι' αυτούς, οι οποίοι θα πληρωθούν, προκειμένου με τις ψευδολογίες τους να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Ακόμα και οι πιο ειλικρινείς αναλυτές θα αποτύχουν στις αναλύσεις τους. Συνηθισμένοι σε πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, δεν θα πιάσουν καν την ουσία του θέματος. Θα αντιμετωπίσουν τον Πάπα σαν πολιτικό πρόσωπο και θα "προσπεράσουν" το νόημα της πράξης του.

Θα τον αντιμετωπίσουν σαν ένα πρόσωπο "αναλώσιμο" και "αντικαταστήσιμο" και θα χάσουν τις τρομερές συνέπειες της παραίτησής του. Μπορεί μάλιστα να φτάσουν στο σημείο ακόμα και να εκθειάσουν την πράξη του, παρουσιάζοντάς την σαν πράξη υψίστης ταπεινότητας από έναν τόσο ισχυρό παράγοντα της εξουσίας ...Πράξη πρωτοποριακή, ριζοσπαστική και δημοκρατική, εφόσον, διαπιστώνοντας την προσωπική του αδυναμία να ανταπεξέρθει στα καθήκοντά του, δεν διστάζει να κάνει την υπέρβαση ...Την απόλυτη υπέρβαση για έναν Πάπα και να παραδώσει οικιοθελώς τη "σκυτάλη" στους επόμενους ...Στην καλύτερη περίπτωση θα παραστήσουν τους ντεντέκτιβ, αναζητώντας τα "μυστικά" αίτια της παραίτησης σε ανίατες αρρώστιες, θρησκοληπτικές μανίες ή γεροντικές εμμονές.

Όλα αυτά είναι όχι μόνον λάθος, αλλά και παντελώς αποπροσανατολιστικά. Η παράνομη όσο και παράλογη παραίτηση του Πάπα είναι μέγα γεγονός, το οποίο μπορεί να επηρεάσει απολύτως αρνητικά την τύχη ολόκληρης της ανθρωπότητας όχι μόνον σήμερα, αλλά και στο μέλλον. Στην κυριολεξία είναι μια πράξη αποτρόπαια, η οποία καθιστά τον σημερινό Πάπα τον μεγαλύτερο εγκληματία των τελευταίων αιώνων. Απλά, για να καταλάβουμε το μέγεθος του ζητήματος, το οποίο προκύπτει εξαιτίας αυτής της παραίτησης, θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πολύ βασικά πράγματα.

συνέχεια στο http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2013/02/paraitisi-papa.html
dimig
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2011 5:37 pm

Επιστροφή στο Κοινωνία