Σχολικά βιβλία τέλος;

Ανταλλάσσουμε απόψεις για σχολεία, φροντιστήρια, ανώτατες σχολές και ξένες γλώσσες, ενώ επίσης κοινοποιούμε σεμινάρια, επιμορφωτικά προγράμματα, κ.ά.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
warning
Senior Boarder
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2010 2:48 pm

Σχολικά βιβλία τέλος;

Δημοσίευση από warning »

Tο τέλος του σχολικού βιβλίου… που διανέμεται δωρεάν στους μαθητές και αποτελεί τον οδηγό του εκπαιδευτικού, διαβλέπουν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο πίσω από την τακτική του υπουργείου Παιδείας το οποίο προωθεί την εκπόνηση νέων αναλυτικών προγραμμάτων χωρίς καμιά πρόβλεψη για τη συγγραφή αντίστοιχου διδακτικού υλικού.
Στο μεταξύ όλα δείχνουν ότι το Νέο Λύκειο οδηγείται σε μακρά αναβολή, καθώς μόλις προ πενθημέρου ανατέθηκε στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO «η διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης επί ζητημάτων Λυκείου-Λυκειακής εκπαίδευσης, με χρονοδιάγραμμα 50 ημερών και αμοιβή 50.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο εξάμηνο που υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μία από τις σημαντικότερες και εμβληματικού χαρακτήρα παροχές του κοινωνικού κράτους, την οποία καθιέρωσε ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού στη δεκαετία του ’60 όταν το ποσοστό αναλφαβητισμού στη χώρα ήταν θηριώδες και η ανέχεια εξωθούσε στη μετανάστευση το παραγωγικό της δυναμικό.
Το θέμα άνοιξε το καλοκαίρι ο σύλλογος υπαλλήλων του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων καταγγέλλοντας ότι με την πλήρη διοικητική και οικονομική διάλυση του ΟΕΔΒ μεθοδεύεται η κατάργηση της δωρεάν χορήγησης των διδακτικών βιβλίων.
Σημειώνεται ότι ο ΟΕΔΒ με δυναμικό 50 μόνιμων υπαλλήλων που του έχουν απομείνει μετά το κύμα συνταξιοδοτήσεων τη χρονιά που πέρασε, υλοποιεί το μεγαλύτερο εκδοτικό πρόγραμμα στη χώρα, παράγοντας ετησίως 1.200 τίτλους σε 45 εκατομμύρια αντίτυπα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος (70 λεπτά ανά αντίτυπο), τα οποία διανέμει σε 1.600 προορισμούς στην Ελλάδα και 600 στο εξωτερικό.

polispress.gr
Άβαταρ μέλους
petrosk
Junior Boarder
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τετ Δεκ 08, 2010 1:29 am

Re: Σχολικά βιβλία τέλος;

Δημοσίευση από petrosk »

Οι ωραίες εποχές πλησιάζουν στο τέλος τους. Αν μπορούμε θα αγοράζουμε και θα είναι όλα ok αλλιώς...

Το τσάμπα από το κράτος σχεδόν έχει πεθάνει. Οι φόροι ομως γιατι ανεβαίνουν αν δεν μας προσφέρει τιποτα; Ρητορικο το ερωτημα.
Άβαταρ μέλους
tr1990
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Τρί Φεβ 08, 2011 5:47 pm
Επικοινωνία:

Re: Σχολικά βιβλία τέλος;

Δημοσίευση από tr1990 »

Για κάποιες δημόσιες υπηρεσίες όπως ο ΟΕΔΒ, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίζουν την λειτουργία τους και το κράτος οφείλει να τις στηρίζει για να συνεχίσουν το πετυχημένο έργο τους.
Άβαταρ μέλους
kourkoumpinis
Junior Boarder
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: Παρ Οκτ 07, 2016 12:44 pm

Re: Σχολικά βιβλία τέλος;

Δημοσίευση από kourkoumpinis »

Αφήστε τον ΟΕΔΒ. Από τους φοιτητές μόνο ξέρετε πόσοι συγραφείς-καθηγητές και εκδοτικοί οίκοι πλουτίζουν μέσω Εύδοξου?

Όλοι αυτοί να φανταστώ θα συνεχίσουν να πουλάνε?Τα βιβλία τους πάντως κανείς δεν τα διαβάζει,όλοι από σημειώσεις κάνουν μάθημα.
Απάντηση