27η αγωνιστική Αποτελέσματα (Β' Εθνική)

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε
Απάντηση
no0bakoZ
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Δευ Απρ 14, 2008 3:57 pm

27η αγωνιστική Αποτελέσματα (Β' Εθνική)

Δημοσίευση από no0bakoZ »

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι κορυφής μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννενα και του Πανσερραϊκού στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής βρήκε νικήτρια την ομάδα των Σερρών με 3-1 στο γήπεδο των "Ζωσιμάδων", με τα "λιοντάρια" να παίρνουν τρεις βαθμούς και πλέον να γίνονται πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Super League.

Πρωταγωνιστής για ακόμα μία φορά ήταν ο Γιώργος Γκουγκουλιάς, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος ύστερα από οργανωμένες αντεπιθέσεις της ομάδας του Γιάννη Παπακώστα και έφτασε τα 11 γκολ στον δεύτερο γύρο. Σπουδαία ήταν και η συνεισφορά του Δημήτρη Κοτταρά κάτω από τα δοκάρια των Σερρών, που με εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στο 87' ο Κώστας Κιάσσος μείωσε με μακρινό σουτ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι, όμως, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 78' ύστερα από την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πολ Αντάντο, δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή. Στο 93', μάλιστα, σε ακόμα μία αντεπίθεση, ο Γιάννης Ζαραδούκας έκανε το σουτ, ο Νίκος Ζαφειρόπουλος απέκρουσε και ο δεύτερος σκόρερ του Πανσερραϊκού φέτος, ο Γιώργος Γεωργιάδης, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Στην Καστοριά, η τοπική ομάδα γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Θρασύβουλο της Φυλής και υποχώρησε στην 16η θέση του πίνακα της βαθμολογίας, τη στιγμή που το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη εξακολουθεί να πραγματοποιεί πορεία προβιβασμού. Οι "γουναράδες" είχαν δοκάρι στο 8’ με τον Αλέξανδρο Τσεμπερίδη αλλά ο Θρασύβουλος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 23’ με τον Ηλία Μανίκα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, μάλιστα, η ομάδα της Φυλής είχε δοκάρι με τον Ηλία Αναστασάκο.

Το έργο του Ιωνικού στην Νίκαια ήταν εύκολο όπως αναμενόταν, αφού η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα υποδέχθηκε τον ουραγό Αγιο Δημήτριο και πήρε τη νίκη με 3-0. Το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν οι Φαμπίνιο στο πρώτο μέρος και Μπέντζαμιν Ονουάτσι και Γιώργος Πουλόπουλος στο δεύτερο μέρος, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι γηπεδούχοι είχαν και τρία δοκάρια, χάνοντας έτσι ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα.

Σημαντικό βήμα για την διεκδίκηση της ανόδου στην Super League πραγματοποίησε ο Εθνικός, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας της Καλλιθέας με 2-1. Η ομάδα του Νίκου Γκουλή πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 30’ με πλασέ του Νταβίντ Μέζα και στο 42’ ο Βλάσης Καζάκης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με ατομική ενέργεια του Λουκά Καραδήμου στο 84’.

Σπουδαία "ανάσα" στη μάχη της παραμονής πήρε η Καλαμάτα, η οποία κέρδισε με 2-0 τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής άρχισε άσχημα με χαμένο πέναλτι του Γιάννη Χρυσάφη και η απόκρουση του Γιώργου Καλομοίρη έδωσε ώθηση στους συμπαίκτες του που με τον Βαγγέλη Καούνο στο 39’ πήραν προβάδισμα. Στο 69’ ο Αναστάσιο Ρέιζερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ για την "μαύρη θύελλα". Την ίδια στιγμή, ο Πιερικός έχανε ευκαιρία να πάρει πολύτιμους για την παραμονή βαθμούς, αφού έμενε στο 0-0 με το Αιγάλεω στην Κατερίνη. Ο Θανάσης Δερμιτζόγλου, μάλιστα, έχασε πέναλτι για τους γηπεδούχους, το οποίο απέκρουσε ο Λουίτζι Τζενάμο, αλλά ο τερματοφύλακας του "Σίτι" αντίκρισε στη συνέχεια δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε.

Ενα ψιλοκρεμαστό σουτ του Σάσα Ράνιτς και μία ατομική προσπάθεια του Ντράγκαν Νατσέφσκι ήταν αρκετά για να δώσουν στην Κέρκυρα τη νίκη με 2-0 μέσα στο γήπεδο του Ζωγράφου επί του Ηλυσιακού και να διασφαλίσουν τους "Φαίακες" όσον αφορά στη μάχη του υποβιβασμού. Νίκη που τον βάζει στο "κόλπο" της ανόδου πήρε ο Αγροτικός Αστέρας μέσα στο Χαϊδάρι, κερδίζοντας με 2-0 την τοπική ομάδα. Ο Νίκος Κυζερίδης στο 48’ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και ένα δυνατό σουτ του Νίκου Σουλτανίδη λίγο αργότερα έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Εθνικός-Καλλιθέα 2-1
(30’ Μέζα, 42' Καζάκης - 84' Καραδήμος)

Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός Αστέρας 0-3
(43' Κοζανίδης, 50' Τζανετάκος, 81' Ζουλίνιο)

Καστοριά-Θρασύβουλος Φυλής 0-1
(23’ Μανίκας)

Καλαμάτα-Πανθρακικός 2-0
(39' Καούνος, 69' Ρέιζερ)

Ηλυσιακός-Κέρκυρα 0-2
(78' Ράνιτς, 92' Νατσέφσκι)

Χαϊδάρι-Αγροτικός Αστέρας 0-2
(48' Κυζερίδης, 54' Σουλτανίδης)

Ιωνικός-Αγιος Δημήτριος 3-0
(2’ Φαμπίνιο, 62' Ονουάτσι, 76' Πουλόπουλος)

Πιερικός-Αιγάλεω 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 1-3
(87' Κιάσσος - 55', 74' Γκουγκουλιάς, 93' Γεωργιάδης)
Απάντηση