Νέο άλμπουμ από τους Anathema

Εδώ συζητάμε για οτιδήποτε αφορά τη μουσική (συναυλιακά γεγονότα, μουσικά events, καλλιτέχνες, κ.ά.)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nosignal
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 16, 2007 7:08 pm

Νέο άλμπουμ από τους Anathema

Δημοσίευση από nosignal »

Ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, οι βρετανοί Anathema, επιστρέφουν με νέο album 7 χρόνια μετά το “A Natural Disaster”. Το νέο album των Anathema θα λέγεται “We’re Here Because We’re Here” και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου, με το ίδιο το group να έχει αναλάβει την παραγωγή, ενώ της μίξης επιλήφθηκε ο πολυπράγμων Steven Wilson των Porcupine Tree. Όπως δήλωσε ο Vince Cavanagh, η έμπνευση για τον τίτλο του album ήρθε από ένα τραγούδι που τραγουδούσαν οι Συμμαχικές δυνάμεις κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο προς ανύψωση του ηθικού τους και συμβολίζει το πνεύμα και το στενό δέσιμο μεταξύ των έξι μελών του group, ενώ μιλώντας για το μουσικό μέρος του album. είπε: «Είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο έχουμε κάνει. Δεν βελτιωθήκαμε μόνο σαν μουσικοί, το γεγονός ότι πήγαμε με το πάσο μας μας επέτρεψε να διαλέξουμε το καλύτερο υλικό και να συγκεντρωθούμε πάνω του. Δώσαμε στα τραγούδια την ευκαιρία να αναπνεύσουν και να ζωντανέψουν από μόνα τους και το αποτέλεσμα είναι μαγικό – κάθε τραγούδι είναι τόσο καλό όσο και τα υπόλοιπα.» Το “We’re Here Because We’re Here” θα περιλαμβάνει τα εξής κομμάτια: “Thin Air”, “Summering Horizon”, “Dreaming Light”, “Everything”, “Angels Walk Among Us” (με backing vocals από τον Ville Valo των HIM), “Presence”, “A Simple Mistake”, “Get Off, Get Out”, “Universal” και “Hindsight”.

Πηγή: Metal Hammer
Άβαταρ μέλους
Joker
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: Τετ Φεβ 17, 2010 10:41 pm

Re: Νέο άλμπουμ από τους Anathema

Δημοσίευση από Joker »

Το άκουσα αρκετές φορές και μου άρεσε πολύ. Ορίστε και η κριτική του από τον Θανάση Μπόγρη από το Avopolis:

Εφτά ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του “A Natural Disaster” και ήρθε επιτέλους η ώρα να δει ο διάδοχός του το φώς. Εφτά χρόνια εσωστρέφειας, αβεβαιότητας, αστάθειας, δυσκολιών και λοιπών ‘‘δεινών’’ που τρέναραν την κυκλοφορία του νέου album και δοκίμασαν τις αντοχές και τα όρια της εξάδας, πλέον, από το μεγάλο λιμάνι του Liverpool... Μετά από όλα αυτά, ο τίτλος του δίσκου –έπειτα από τέσσερις αλλαγές του- “We’re Here Because We’re Here”, αν και κάπως αφελής, δηλώνει ευθέως πως οι ΑΝΑΤΗΕΜΑ επέστρεψαν στα τεκταινόμενα της δισκογραφίας.

Δεν ξέρω τι περιμένετε εσείς να ακούσετε σε αυτόν το δίσκο, αλλά εγώ πριν τον ακούσω είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως οι Βρετανοί ποτέ δεν ακολούθησαν την πεπατημένη οδό. Πάντα, ως ανήσυχα πνεύματα με άγνοια κινδύνου, έγραφαν και έπαιζαν μουσική από καρδίας και πάνω απ’ όλα χωρίς στεγανά. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και τώρα. Οι ΑΝΑΤΗΕΜΑ εν έτει 2010 συνεχίζουν να μην περιορίζονται κάτω από ταμπέλες, συνεχίζουν να κάνουν ότι τους εκφράζει τη δεδομένη στιγμή και μας παρουσιάζουν δέκα συνθέσεις γεμάτες συναισθήματα, ατμόσφαιρα και μελωδίες. Η γλυκιά αφέλεια και αθωότητα που πάντα χαρακτήριζε τα κομμάτια τους είναι εδώ, τα πλήκτρα του Les Smith βγαίνουν πιο μπροστά, τα φωνητικά του Vincent έχουν ωριμάσει πια, η αιθέρια φωνή της Lee χρωματίζει ιδιαίτερα το κάθε δευτερόλεπτο που ακούγεται και οι τεταμένες και μελαγχολικές στιγμές υιοθετούν λίγη αισιοδοξία παραπάνω απ’ ότι στο παρελθόν. Οι ενορχηστρώσεις έχουν αποκτήσει πιο ισχυρή και στιβαρή προσωπικότητα, όντας και το πιο εμφανές στοιχείο από αυτά που έδωσε η παρουσία του Steven Wilson ‘‘πίσω’’ από τη κονσόλα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όσους μπορεί να περιμένουν συνθέσεις ημερών “Judgement” και πίσω, γιατί θα απογοητευτούν. Αυτές οι μέρες έχουν περάσει αντιστρεπτί. Όλοι οι υπόλοιποι, θα συμβούλευα πριν βγάλουν το οποιοδήποτε συμπέρασμα, να δώσουν λίγο χρόνο και ακροάσεις στο album και αυτό θα τους το ανταποδώσει στο μέγιστο. Ελπίζω πάντως να μην χρειαστούν πάλι εφτά χρόνια να ακούσουμε νέα τους…


Σημειωτέον ότι το βαθμολογεί με 8 ο Μπόγρης. Συμφωνώ νομίζω.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Απάντηση