Πόσο θα πληρώσω για roaming (περιαγωγή) στο ταξίδι μου;

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
warning
Senior Boarder
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2010 2:48 pm

Πόσο θα πληρώσω για roaming (περιαγωγή) στο ταξίδι μου;

Δημοσίευση από warning »

Κάποιοι από εσάς έχετε κανονίσει φέτος να πάτε εξωτερικό για διακοπές. Οπωσδήποτε θα έχετε μαζί και το κινητό σας τηλέφωνο, οπότε θα χρησιμοποιήσετε και εσείς το πασίγνωστο πλέον roaming ή ελληνιστί περιαγωγή. Πόσο καλά το ξερετε?

Δουλεύει το κινητό μου στο εξωτερικό;

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε με τον πάροχό σας εάν είναι ΄΄ανοιχτή΄΄ η γραμμή σας για χρήση στο εξωτερικό. Εάν δεν είναι με μια απλή τηλεφωνική επιβεβαίωση στοιχείων ενεργοποιείται η υπηρεσία, ωστόσο θα πρέπει να το κάνετε αυτό πριν ξεκινήσετε.
Εάν έχουμε επιλέξει μακρινούς ή εξωτικούς περιορισμούς θα πρέπει να ελέγξουμε τη συμβατότητα της συσκευής μας με τις συχνότητες των εκεί δικτύων. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ψάχνουμε για συσκευή σε μια ξένη χωρα, υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα ενοικίασης τέτοιων συσκευών εδώ για να είμαστε προετοιμασμένοι.

Για να καλέσουμε προς Ελλάδα, στην πλειοψηφία των χωρών, θα πρέπει να βάζουμε το πρόθεμα 0030 και μετά να καλούμε το νούμερο ( εκτός και εάν είναι με 0030 αποθηκευμένο το νούμερο στον κατάλογο του κινητού ). Σε ορισμένες χώρες το πρόθεμα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό ( π.χ. από ΗΠΑ είναι 01130 ), πράγμα που επίσης θα πρέπει να ξέρουμε από πριν.

Αν κάποιος μου κάνει αναπάντητη, χρεώνομαι;

Να θυμάστε ένα βασικό και…απαράβατο κανόνα όταν είστε το εξωτερικό: μην κάνετε και μη δέχεστε αναπάντητες κλήσεις γιατί είναι πολύ πιθανόν να τις χρεωθείτε! Τις ώρες που δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το κινητό, καλύτερα να είναι κλειστό. Επίσης καλό είναι να είναι απενεργοποιημένος και ο τηλεφωνητής, καθώς εάν κάποιος μας αφήσει μήνυμα είναι πιθανό να χρεωθούμε ακόμη και εάν δεν προσπαθήσουμε να το ακούσουμε ποτέ!

Τι πληρώνω τελικά;

Μπορούμε να χωρίσουμε τους προορισμούς σε δυο μεγάλες κατηγορίες: την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ξεκινώντας από την Ευρώπη (εννοούμε τις 27 χώρες της Ευρωζώνης ) οι χρεώσεις είναι πιο οικονομικές.

Και οι τρεις εταιρίες στη χώρα μας παρέχουν ένα πακέτο χωρίς κάποιο μηνιαίο πάγιο, για αυτούς τους προορισμούς:
Στην Cosmote ( Cosmote Traveller ) και στη Wind ( Wind Roamer ) με χρέωση 0,83 Ευρώ ανά κλήση και δυνατότητα χρήσης του δωρεάν χρόνου ομιλίας του πακέτου μας στις εξερχόμενες κλήσεις. Εάν δεν έχουμε χρόνο ομιλίας, η χρέωση είναι 0,33 Ευρώ/λεπτό ( με ελάχιστο χρόνο χρέωσης τα 45 δευτερόλεπτα και μετά χρέωση ανα δευτερόλεπτο ).
Στη Vodafone υπάρχει αντίστοιχο πακέτο (Vodafone Passport ) μόνο που δεν δίνει δυνατότητα χρησιμοποίησης του δωρεάν χρόνου ομιλίας του προγραμματός μας, αλλά προβλέπει ότι για κάθε εξερχόμενη θα χρεωθούμε 0,83 Ευρώ/κλήση + 0,25 Ευρώ/λεπτό ( με ελάχιστο χρόνο χρέωσης τα 30 δευτερόλεπτα και μετά χρέωση ανα δευτερόλεπτο ) για οσο μιλήσουμε.

Στην εισερχόμενη κλήση – καθώς στο εξωτερικό χρεωνόμαστε και τις κλήσεις που δεχόμαστε – και τα τρία πακέτα προβλέπουν χρέωση 0,83 Ευρώ/κλήση ανεξαρτήτου διάρκειας, αρκεί η κλήση που θα δεχθούμε να μην ξεπεράσει σε διάρκεια τα 60 λεπτά.

Πόσο χρεώνομαι στα SMS;

Το SMS κοστίζει περί τα 0,13 Ευρώ ενώ η λήψη του SMS, σε αντίθεση με την κλήση, δεν χρεώνεται.
Το MMS κοστίζει από 0,8 Ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει το 1 Ευρώ ανάλογα με το μέγεθος.
Τα τρία προαναφερόμενα πακέτα παρόλο που δεν έχουν κάποιο πάγιο ή κόστος ενεργοποιησης δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχουν στη γραμμή μας για αυτό και θα πρεπει να καλέσουμε για να τα ενεργοποιήσουμε.

Εκείνοι που με καλούν χρεώονται παραπάνω;

Αυτοί που θα μας καλέσουν από Ελλάδα όσο είμαστε στο εξωτερικό ( είτε βρισκόμαστε στην Ευρώπη είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο ) θα χρεωθούν όπως ακριβώς θα χρεώνονταν αν βρισκόμαστε στην Ελλάδα.

ΟΚ στην Ευρώπη. Στον υπόλοιπο κόσμο τι γίνεται;

Στον υπόλοιπο κόσμο αποφεύγουμε την…φλυαρία, γιατί το σπορ…ακριβαίνει.
Τα Cosmote Traveller, Wind Roamer, Vodafone Passport δεν ισχύουν εδώ ( εκτός από κάποιες περιπτώσεις του Passport που θα δούμε στη συνέχεια ). Οι εταιρίες έχουν χωρίσει τις χώρες σε ζώνες χρέωσης, ενώ πλέον οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις χρεώνονται ανα λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι αν π.χ. πάρουμε ή μας πάρουν ένα τηλέφωνο που θα έχει διάρκεια 1:02 λεπτά, θα χρεωθούμε 2 λεπτά!

Ας δούμε για παράδειγμα κάποιους δημοφιλείς προορισμούς ενδεικτικά, ξεκινώντας από τον οικονομικότερο προς τον…ακριβότερο:
Αν επισκεφθούμε την Τουρκία ή κάποια χώρα των Βαλκανίων ( εκτός αυτών που είναι στην Ευρωζώνη ) και πάρουμε ένα τηλέφωνο στην πατρίδα θα χρεωθούμε από 1,73 – 2,3€/λεπτό ( ανάλογα την χώρα και το δικτυο που έχουμε ), ενώ αν μας καλέσουν η χρέωση κυμαίνεται από 0,61 – 0,76€/λεπτό.
Eάν πάμε κατά ΗΠΑ, Ταυλάνδη, Μαλδίβες, Ντουμπάι ή Αυστραλία μεριά θα χρεωθούμε την εξερχόμενη από 2,7 – 4,92€/λεπτό, ενώ αυτός που θα μας…θυμηθεί θα μας χρεώσει από 0,62 – 1,11€/λεπτό.
Εάν επισκεφθούμε τη Ρωσία ή αποφασίσουμε να κάνουμε σαφάρι στην Κένυα ή κάπου αλλου στην υποσαχάρια Αφρική και τηλεφωνήσουμε θα μας κοστίσει από 2,9 – 6,1€/λεπτό ενώ η εισερχόμενη από 1,7 – 2,03€/λεπτό.
Τέλος οι πιο…ψαγμένοι που μπορεί να προτιμήσουν Κούβα ή κάποια χωρα της Ν. Αμερικής θα πληρώσουν από 6,15 – 7,11€/λεπτό(!) την εξερχόμενη και 0,7 – 2,03€/λεπτό την εισερχόμενη.

Σε αρκετές από αυτές τις χώρες, εκτός από τις παραπάνω χρεώσεις, είναι πιθανόν να επιβαρυνθούμε και με επιπρόσθετες χρεωσεις των τοπικών δικτύων, αλλά για περισσότερες πληροφορίες καλό είναι να επικοινωνήσουμε με τον πάροχό μας.

Η αποστολή SMS θα κοστίσει από 0,36 – 1,51€ ( με πιθανή επιπροσθετη χρέωση στα εισερχόμενα εδώ ), ενώ τα MMS από 1,2 έως και πλέον των 2 Ευρώ ( με επίσης πιθανή χρέωση στα εισερχόμενα από 0,5 € και άνω ).
Για τις χώρες ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Κίνα, Ιαπωνία, Μπαχρέιν, Ην. Αραβ. Εμιράτα και Ν. Αφρική, η Vodafone παρέχει το Vodafone Passport, με τη διαφορά ότι το 0,83€ των ευρωπαικών προορισμών γίνεται εδώ 2,58€.

Και με το Internet από κινητό τι γίνεται;

Εχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για τους κινδύνους υπερχρεώσεων που κρύβει η χρήση του Internet από το κινητό στο εξωτερικό. H…κατακραυγή των συνδρομητών σε συνδυασμό με τους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, φαίνεται πως έβαλαν μυαλό στις εταιρίες. Ετσι, από 1/7/2010, τέθηκε σε λειτουργία και από τις 3 εταιρίες, μια υπηρεσία ελέγχου δεδομένων κατά τη διαρκεια περιαγωγής στις Ευρωπαικές χώρες που προβλέπει το εξής: εάν η χρήση internet φτάσει τα 50€ χρέωση λαμβάνουμε ένα ενημερωτικό sms. Εάν συνεχίσουμε τη χρήση και τα 50 γίνουν 62€, τότε η εταιρία μας ενεργοποιεί φραγή στη χρήση internet.

Oι εταιρίες προσφέρουν κάποια πακέτα με ένα επιπρόσθετο πάγιο όπου δίνουν κάποια δωρεαν MB όταν θα ταξιδέψουμε σε χώρα της Ευρωζώνης. Ετσι μπορούμε ενδεικτικά με 5, 10,3 ή 31€ να έχουμε 5, 10 ή 100MB δωρεάν αντίστοιχα.Εάν ξεπεράσουμε τα δωρεάν MB ή δεν έχουμε ενεργοποιήσει κάποιο πακέτο η χρέωση κυμαίνεται από 6,34 – 7,16€/ΜΒ, με βήμα χρέωσης τα 10kb. Tέλος, εκτός Ευρωζώνης δεν υπάρχει δυνατότητα ενεργοποιησης κάποιου πακέτου και οι χρεώσεις κυμαίνονται περί τα 12,5€/ΜΒ(!), οπότε αφήστε το καλύτερα!

http://www.menslounge.gr
Άβαταρ μέλους
tr1990
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Τρί Φεβ 08, 2011 5:47 pm
Επικοινωνία:

Re: Πόσο θα πληρώσω για roaming (περιαγωγή) στο ταξίδι μου;

Δημοσίευση από tr1990 »

Το θέμα είναι να έχεις τα λεφτά να πάς ταξίδι, η περιαγωγή είναι το πρόβλημα;
elecnetsolar
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 22, 2012 2:14 pm

Re: Πόσο θα πληρώσω για roaming (περιαγωγή) στο ταξίδι μου;

Δημοσίευση από elecnetsolar »

από όσο ξέρω χρεώνονται και οι δυο
Άβαταρ μέλους
Joker
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: Τετ Φεβ 17, 2010 10:41 pm

Re: Πόσο θα πληρώσω για roaming (περιαγωγή) στο ταξίδι μου;

Δημοσίευση από Joker »

φωτοβολταικα έγραψε:από όσο ξέρω χρεώνονται και οι δυο
Ο σύνδεσμος αφαιρέθηκε! :angry:

Καλό είναι να μη γράφουμε ό,τι να 'ναι μόνο και μόνο για να διαφημίσουμε την επιχείρησή μας με ένα ξεκάρφωτο link. Σύνδεσμοι άσχετων ιστοσελίδων να ξέρεις ότι επιτρέπονται ΜΟΝΟ στην υπογραφή και όχι χύμα μέσα στο post. Αλλά και αυτό με μέτρο!! Όταν παρατηρούνται φαινόμενα εγγραφών στο forum μόνο και μόνο για τσάμπα διαφήμιση, θα πέφτει ban χωρίς δεύτερη κουβέντα. :evil:
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Roamer
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 20, 2014 7:52 pm

Re: Πόσο θα πληρώσω για roaming (περιαγωγή) στο ταξίδι μου;

Δημοσίευση από Roamer »

Ταξιδεύω συχνά σε Σερβία (Ευρωπαϊκή χώρα, εκτός ΕΕ). Έκανα σύγκριση των χρεώσεων μεταξύ Vodafone, Wind και Cosmote. Δείτε και τα συμπεράσματα δικά σας:

Προς δίκτυα της χώρας περιαγωγής (ευρώ/λεπτό):
Wind: 1,550, Vodafone: 1,29, Cosmote: 1,23

Προς δίκτυα Ελλάδας (ευρώ/λεπτό):
Wind: 3,824, Vodafone: 2,990, Cosmote: 1,848

Εισερχόμενες κλήσεις (ευρώ/λεπτό):
Wind: 1,648, Vodafone: 1,290, Cosmote: 0,618

Αποστολή SMS (ευρώ/μήνυμα):
Wind: 0,520, Vodafone: 0,420, Cosmote: 0,369

Ελέγξτε πριν τα χρησιμοποιήσετε
just_me
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 27, 2014 4:32 am

Re: Πόσο θα πληρώσω για roaming (περιαγωγή) στο ταξίδι μου;

Δημοσίευση από just_me »

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσεις την ελληνική σου SIM (Vodafone WIND κλπ.) αφού υπάρχουν διεθνείς κάρτες προπληρωμένου χρόνου ειδικά για αυτή τη δουλειά.

Εγώ λόγω του ότι ταξιδεύω συχνά έκανα έρευνα αγοράς και κατέληξα στη Smart Voyager http://www.smartvoyager.co.uk/. Οι χρεώσεις της στο εξωτερικό είναι σε σχεδόν σαν τοπικές.

Για να έχουμε σύγκριση με αυτά που λες δες τις χρεώσεις της Smart Voyager από Σερβία:
Από Σερβία προς Ελλάδα κινητό = 40 λεπτά του δολαρίου (0.30 Ευρώ)
Σερβία προς Σερβία = 0.74 λεπτά του δολαρίου (0.55 Ευρώ)

Σε αυτά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει συμβόλαιο και πάγιο. Τη χρησιμοποιείς μόνο όταν τη χρειάζεσαι και οι μονάδες της δεν λήγουν τον επόμενο μήνα αλλά θα τις έχεις μέχρι να ξαναχρησιμοποιήσεις την κάρτα. Επίσης λόγω του ότι η κάρτα έχει αμερικάνικο αριθμό μπορούν να σε καλέσουν μέσω Skype λιγότερο από 2 cents /λεπτό ή ακόμα και δωρεάν από Ελλάδα αν στο σταθερό σου έχεις πρόγραμμα διεθνών κλήσεων

Πιστεύω ότι είσαι σε λάθος δρόμο με το να συγκρίνεις τις ελληνικές SIM
Απάντηση