Μου έστειλαν κάρτα ΑΤΜ με chip

Κοινωνικά ζητήματα, πολιτική κουβέντα, προβληματισμοί για θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο
Απάντηση
angel
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Δεκ 07, 2010 6:28 pm

Μου έστειλαν κάρτα ΑΤΜ με chip

Δημοσίευση από angel »

Έλαβα χθες από την Alpha Bank μια «αναβαθμισμένη κάρτα», όπως αναφέρεται στην επιστολή, με smart chip. Πρόκειται για την κάρτα μισθοδοσίας μου και ο λόγος της αλλαγής που επικαλούνται στο κείμενο είναι αποκλειστικά και μόνο η «ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια για όλες τις συναλλαγές», ενώ μου κάνει εντύπωση ότι δεν δίνουν τη δυνατότητα να κρατήσω την παλιά και με προειδοποιούν ότι αυτή «θα διακοπεί στις αρχές του επόμενου έτους»!

Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω για ποιο λόγο θα πρέπει να υποχρεωθούμε να κουβαλάμε σώνει και καλά ένα chip μαζί μας, είτε λέγεται «κάρτα πολίτη», είτε δίπλωμα αυτοκινήτου, είτε ATM, είτε όπως αλλιώς θέλετε. Έχω την εντύπωση ότι όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο: το φακέλωμα!

Έψαξα για το εν λόγω ζήτημα στο internet, αλλά δεν βρήκα σχεδόν τίποτα και πραγματικά δεν ήξερα καν ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αυτή την αλλαγή. Θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσει σχετικά κάποιος που γνωρίζει περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
jimis
Senior Boarder
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 18, 2010 2:02 pm

Re: Μου έστειλαν κάρτα ΑΤΜ με chip

Δημοσίευση από jimis »

Καλώς ήρθες καταρχήν! :)

Δεν είναι και πολύ ξεκαθαρισμένο το θέμα αλλά κοίτα τι διάβασα: Οι τράπεζες έχουν θέσει συγκεκριμένη ημερομηνία για υποβολή αίτησης άρνησης των Νέων ενιαίων κανόνων Ερωπαϊκής Ένωσης για τις υπηρεσίες πληρωμών (Ν.3862/2010). Όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση έως 31-12-2010 θα θεωρηθεί εκ μέρους τους σιωπηρή αποδοχή!!! Ούτε κι εγώ το ήξερα και ευτυχώς που ρώτησες. Για να μπορείς να χρησιμοποιείς την παλιά στείλε μια επιστολή και μάλλον θα ξεμπερδέψεις.

Βρήκα και υπόδειγμα:
Προς την …..Τράπεζα


Αίτηση - Δήλωση


Του……………


Με την από ……… επιστολή σας με καλέσατε να αντικαταστήσω την ……...κάρτα μου που διατηρώ στην τράπεζά σας και η οποία έχει ημερομηνία λήξης την……με νέα κάρτα την οποία χαρακτηρίζετε ως νέας τεχνολογίας.


Παρακαλώ να μου γνωρίσετε εάν η κάρτα αυτή εκτός του επαγωγικού chip περιέχει και rfid. Στην περίπτωση αυτή θα ήθελα να με ενημερώσετε για τις πληροφορίες που τo rfid αυτό θα περιέχει καθώς και για το εάν το rfid θα είναι μόνον παθητικό ή θα αποστέλλει κι αυτό πληροφορίες. Επίσης εάν για το συγκεκριμένο τύπο κάρτας έχετε λάβει έγκριση από την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.


Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η νέα κάρτα που μου αποστείλατε περιέχει rfid, με δεδομένες τις κριτικές που διεθνώς έχουν ασκηθεί για αυτές και την ασφάλειά τους, σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να την παραλάβω και επιθυμώ να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την παλαιά κάρτα (τουλάχιστον μέχρι αυτή να λήξει).


Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι, ως προς αυτό το αίτημα, πολλές άλλες τράπεζες το κάνουν δεκτό σε πελάτες τους που συμμερίζονται τις ανησυχίες που εξέφρασα παραπάνω.


Ευελπιστώντας στην συνέχιση της συνεργασίας μας,


Με τιμή,
.............
Πάψε να προσδοκάς και θα έχεις τα πάντα.....
Άβαταρ μέλους
Manolo
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 23, 2010 5:59 am

Re: Μου έστειλαν κάρτα ΑΤΜ με chip

Δημοσίευση από Manolo »

Εμένα μια τράπεζα μου έστειλε την καινούρια κάρτα άλλα οι άλλες δύο που έχω λογαριασμούς όχι. Άρα πως θα στείλω επιστολή; Αν λάβω τις κάρτες τον Γενάρη δεν μπορώ να κάνω τίποτα;
Άβαταρ μέλους
silvio
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 18, 2010 7:29 am

Re: Μου έστειλαν κάρτα ΑΤΜ με chip

Δημοσίευση από silvio »

Προφανώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!! Μήπως για τον λόγο αυτό δεν στη στέλνουν από τώρα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
zofos
Junior Boarder
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2009 7:55 pm

Re: Μου έστειλαν κάρτα ΑΤΜ με chip

Δημοσίευση από zofos »

Τον περασμένο Σεπτέμβρη και επίσημα από τη Δ.Ε.Θ. ανακοίνωσε αυτό που συζητιόταν εδώ και χρόνια, την κάρτα του πολίτη σε αντικατάσταση της ταυτότητας. Με την κάρτα του πολίτη ή με τις χρηματικές τραπεζικές κάρτες, που αντικαθιστούν τις προηγούμενες μαγνητικές, το τσιπάκι μπαίνει στη ζωή μας!

Οι αντιρρήσεις εντοπίζονται σε δύο κυρίως ομάδες. Σ’ αυτούς που βλέπουν έλλειμμα ελευθερίας και προσπάθεια φακελώματος χωρίς όρια. Αυτό φαίνεται λογικό, αφού ο πομποδέκτης είναι συνδεδεμένος με τον δορυφόρο και φυσικά με την παγκόσμια τράπεζα πληροφοριών.

Από την άλλη είναι η εκκλησία, που θεωρεί την κάρτα του πολίτη σαν προπομπό για το υποδόριο τσιπάκι, δηλαδή το χάραγμα της Αποκάλυψης. Και αυτό έχει τη λογική του, αφού οι τεχνικοί αυτής της τεχνολογίας, έχουν συνδυάσει η μπαταρίας λιθίου, που εμπεριέχει το τσίπ να φορτίζεται με την θερμότητα του σώματος. Και ακόμη οι ειδικοί λένε, ότι το κατάλληλο σημείο εμφύτευσης στο ανθρώπινο σώμα είναι το μέτωπο ή ο δείκτης του δεξιού χεριού. Σύμπτωση;

Άβαταρ μέλους
ricardo
Senior Boarder
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 7:47 pm

Re: Μου έστειλαν κάρτα ΑΤΜ με chip

Δημοσίευση από ricardo »

Πέρα από όποια αιτίαση, είναι ένας χαφιές που σε βλέπει κάθε στιγμή. Όση ασφάλεια και όσο εξυπηρετικό και αν είναι το τσιπάκι δεν παύει να είναι ένα εργαλείο στραγγαλισμού της ελευθερίας του ανθρώπου... Και όσο και αν ωραιοποιηθεί, σύντομα θα αξιοποιηθεί και άλλωστε γι' αυτό έχει φτιαχτεί, να σκλαβώσει τον άνθρωπο!
Άβαταρ μέλους
evelyn977
Junior Boarder
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 21, 2010 3:07 am

Re: Μου έστειλαν κάρτα ΑΤΜ με chip

Δημοσίευση από evelyn977 »

Μου έστειλε κι εμένα η Εθνική τη νέα κάρτα αλλά εννοείται ότι δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσω, προτιμώ το ταμείο. Μη σας πω ότι θα πάω να τα σηκώσω τα χρήματα και θα τα καταθέσω αλλού αν δω ότι ξεβολεύομαι. Με το ζόρι τσιπάκι; Αν είναι δυνατόν!!
Απάντηση