Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Vodafone: Επιτυχημένη η 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε

Vodafone: Επιτυχημένη η 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις

Δημοσίευσηαπό manos33 » Δευτ Ιουν 08, 2015 1:53 am

Συνεχίζουμε δυναμικά με αποχές και τοπικές συνελεύσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 24ωρη απεργία την Παρασκευή 5/6 στη Vodafone, εναντία στις απολύσεις δύο «ενοικιαζομένων» συναδέλφων τις προηγούμενες μέρες.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, παρέμεινε τελείως άδειο το κτίριο του Κηφισού (όπου δούλευαν οι απολυμένοι και από νωρίς το πρωί υπήρχε απεργιακή περιφρούρηση. Δεκάδες συνάδελφοι συμμετείχαν λίγο αργότερα στην απεργιακή συγκέντρωση και στην επί τόπου συνέλευση του Σωματείου μας. Εκεί συζητήθηκε η ανάγκη συνέχισης του αγώνα με οργάνωση και σχέδιο. Σ’ αυτή τη λογική, αποφασίστηκαν καθημερινές μονόωρες αποχές τις επόμενες μέρες. Έτσι, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου επί τόπου συνέλευση, για να συζητηθεί και το ενδεχόμενο νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καταγγέλουμε για άλλη μια φορά τις προσπάθειες της Διοίκησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να υποσκάψει την απεργία:

- Mε την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη στα δικαστήρια. Το μόνο που κατάφερε μ’ αυτή την κίνηση, ήταν να αποκαλύψει στο σύνολο των εργαζομένων το βαθιά αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό πρόσωπό της, πεισμώνοντας τους περισσότερο.

- Με την οργάνωση για άλλη μία φορά απεργοσπαστικού μηχανισμού, με συναδέλφους που μετακινήθηκαν να δουλέψουν σε κτήριο της ΗOL. Ο Διεθυντής της Εξυπηρέτησης Πελατών Κεραστάρης, με ωμό θράσος δήλωνε «άγνοια» για τέτοια περιστατικά. Άραγε τι έχει να πει τώρα; Το Σωματείο μας κατήγγειλε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό στην Επιθεώρηση Εργασίας, που πραγματοποίησε έλεγχο στο κτήριο. Θα συνεχίσουμε αυτές τις παρεμβάσεις για την προστασία του δικαιώματος στην απεργία.

- Με την προκλητική παρουσία εκπροσώπου της Διεύθυνσης Προσωπικού (Θ. Νευροκοπλής) το πρωί της Παρασκευής στην απεργιακή συγκέντρωση, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους συγκεντρωμένους συναδέλφους, να τους απειλήσει πως είναι «παράνομοι». Δηλαδή η συμμετοχή σε προκηρυγμένη απεργία, η δήλωση στήριξης από πλευράς των εργαζομένων στους απολυμένους συναδέλφους τους και ο αγώνας τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της αξιοπρέπειας τους, είναι ενέργειες «παράνομες». Όλοι οι εργαζόμενοι που ήμασταν παρόντες κατάλαβαμε πως αυτή η ενέργεια ήταν κίνηση πανικού από πλευράς της διοίκησης, βλέποντας τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

Συνάδελφοι,

Η 24ωρη απεργία ήταν μία πρώτη επιτυχημένη απάντηση. Ο αγώνας όμως δεν σταματά εδώ. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τις απολύσεις και να μπορέσουμε να επιβάλουμε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας είναι μέσα από τους διαρκείς και ανυποχώρητους αγώνες μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον Κηφισό να συμμετάσχουν στις αποχές που ξεκινούν από Δευτέρα, και στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί επί τόπου στο κτήριο, για να συζητηθεί η προοπτική και η οργάνωση της συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα.

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus
manos33
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2015 3:37 pm

  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο Ελεύθερη Συζήτηση

cron