Πρόβλημα με κάρτα ανεργίας φοιτητή

Ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική σας ζωή
Απάντηση
IonDrag
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 02, 2018 10:33 am

Πρόβλημα με κάρτα ανεργίας φοιτητή

Δημοσίευση από IonDrag »

Καλημέρα, αν και το θέμα έχει ξανασυζητηθεί, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να βρω πουθενά τελικά τι ισχύει.
Είμαι 35 ετών, ζω μόνος και είμαι φοιτητής. Συγκεκριμένα αποφάσισα σε μεγάλη ηλικία να δώσω πανελλήνιες και να σπουδάσω και ενώ εργαζόμουν ήδη πολλά χρόνια. Μετά τον 3ο χρόνο της σχολής και σε ηλικία 31 ετών έχασα την δουλειά μου και μπήκα ταμείο ανεργίας. Όπως ήταν φυσικό χωρίς μισθό μου ήταν τρομερά δύσκολο να μπορώ να πηγαίνω στην σχολή μου που βρίσκετε σε άλλη πόλη και έτσι έφτασα σήμερα να χρωστάω 4 μαθήματα. Το πρόβλημα τώρα είναι το εξής. Τον Δεκέμβριο του 2017 βρήκα να κάνω πρακτική για 6 μήνες η οποία τελείωσε τέλος Μαίου του 2018. Πριν αρχίσω την πρακτική μου, έκανα την βλακεία να θέλω να είμαι τυπικός και έτσι πήγα στον ΟΑΕΔ και του ενημέρωσα πως βρήκα πρακτική και έτσι μου κάναν διακοπή της κάρτας ανεργίας με αιτιολογία "κατάρτιση". Μου είπαν πως όταν τελειώσω την πρακτική θα πάω να κάνω συνέχιση της κάρτας ανεργίας. Όταν ήρθε εκείνη η στιγμή όμως μου ξεκαθάρισαν πως τώρα για να ξαναπάρω κάρτα ανεργίας θα πρέπει ή να τους πάω το πτυχίο ή βεβαίωση διαγραφής από το ΤΕΙ μου. Όσο και αν έψαξα μέχρι σήμερα δεν μπόρεσα να βρω άκρη. Για εμένα η κάρτα ανεργίας είναι πολύ σημαντική διότι ως άτομο που ζει μόνο πολλά εξαρτώνται από αυτήν (ΚΕΑ, εύρεση εργασίας). Στον ΟΑΕΔ εξήγησα πως εργαζόμουν ήδη όταν μπήκα στη σχολή αλλά μου είπαν ότι για να με γράψουν θα έπρεπε να έχω τουλάχιστον 60 ένσημα τον τελευταίο χρόνο.
Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω;
Άβαταρ μέλους
silvio
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 18, 2010 7:29 am

Re: Πρόβλημα με κάρτα ανεργίας φοιτητή

Δημοσίευση από silvio »

Θα σε στεναχωρήσω αλλά είναι σπάνια και δύσκολη η περίπτωσή σου. Αν δεν δήλωνες την πρακτική, ίσως να μην είχες καθόλου πρόβλημα, όμως και πάλι κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να ακουστεί χαζό αλλά θα σου πρότεινα να χτυπήσεις κι άλλες πόρτες υπαλλήλων του ΟΑΕΔ γιατί αλλιώς τα λέει ο καθένας και μπορεί κάποιος να σου δώσει τη λύση. Ίσως αν έκανες και ένα τηλέφωνο στο 5ψήφιο, να σου έλεγαν κάτι πιο εγγυημένο. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσες να στείλεις ένα mail στον ΟΑΕΔ για να πάρεις επίσημη απάντηση και να είσαι 100% σίγουρος. Το πιο πιθανό πάντως είναι ότι δεν θα μπορέσεις να κάνεις τίποτα τώρα, εκτός κι αν βρεις κάποιο «παραθυράκι» με κάποιον τρόπο. Αν τα καταφέρεις, πες και και σε μας τι έκανες γιατί όλο και κάποιος θα χρειαστεί την πληροφορία.
panosss
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 14, 2018 12:56 am

Re: Πρόβλημα με κάρτα ανεργίας φοιτητή

Δημοσίευση από panosss »

Με ενδιαφέρει και μένα. Έχω ένα παρεμφερές πρόβλημα αλλά δεν βρίσκω δίκιο στον ΟΑΕΔ.

Είναι μεγάλες αδικίες αυτά που γίνονται έτσι πρόχειρα και στο πόδι.

Δεν ιδρώνει όμως τ' αυτί κανενός. :confused: :cry:
Mather
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 16, 2019 3:12 pm

Re: Πρόβλημα με κάρτα ανεργίας φοιτητή

Δημοσίευση από Mather »

Ενδιαφέρει και εμένα . Η κόρη μου είναι τέταρτο έτος ζεί μαζί μας και δίνει μόνο τα μαθήματα στις εξεταστικές. Σίγουρα δεν θα πάρει άμεσα το πτυχίο της. Φέτος δεν θα έχει και ασφάλεια διότι ο άντρας μου δεν έχει πληρώσει όλα τα εφκα . Το θέμα είναι ότι είχε δουλέψει τα δύο πρώτα καλοκαίρια που πέρασε και είχε και δική της δήλωση. Από τον ΟΑΕΔ της είπαν ότι θα πρέπει να έχει συνεχόμενη εργασία και να αποδείξει ότι κύριο μέλημα της είναι η δουλειά και όχι η σπουδές ώστε να μπορεί να βγάλει κάρτα ανεργίας. Το θέμα είναι ότι είναι έγκυος τώρα και χρειάζεται άμεσα ασφάλιση ώσπου να κάνει πολιτικό γάμο και να την πάρει ως προστατευόμενο μέλος ο άντρας της. Αλλά και αργότερα θεωρώ ότι θα της χρειαστεί η κάρτα ανεργίας. Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει
Απάντηση