Γιατί συγκρίνουμε τους ανθρώπους;

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε
Απάντηση
rose
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 04, 2018 12:57 am

Γιατί συγκρίνουμε τους ανθρώπους;

Δημοσίευση από rose »

Ένα μοιραίο λάθος μας είναι να συγκρίνουμε ανθρώπους. Ο καθένας είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές δυνατότητες, ικανότητες, όνειρα και στόχους. Δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος. Ο καθένας στον τομέα του θεωρώ πως είναι καλός. Πώς συγκρίνουμε διαφορετικούς ανθρώπους; Επαγγελματικά ο καθένας εάν είναι ευλογημένος και κάνει αυτό που επιθυμεί, έχει αναμετρήσεις, ανταγωνισμούς, διεκδικήσεις κλπ. Τι σημαίνει ότι δεν είναι καλός; Υπάρχει αναξιοκρατία. Το μέσον εξουσιάζει. Δηλαδή ποιος λέει ότι αυτός που έχει άνοδο με μέσον είναι καλύτερος από τον πτυχιούχο που είναι στην απέξω; Μην τρελαθούμε ρε παιδιά. Σταματήστε να συγκρίνετε σε μια κοινωνία που τα πτυχία δεν έχουν δουλειά και οι γέροι δεν έχουν να φάνε. Που οι όμορφοι είναι καλοί και οι άσχημοι όχι. Που οι αδύνατοι είναι μοντέλα και οι χοντροί απωθητικοί. Βάζουμε ταμπέλες λες και είμαστε προϊόντα αλλά οι άνθρωποι έχουν αρετές και αγαθά. Αν τώρα ο εγωισμός τους κάνει να μειώνουν και να υποτιμούν (που είναι μέγα λάθος και στην τελική ανασφάλεια) αυτό έχει να κάνει με την αυτοεκτίμησή τους όχι με την αξία τους. ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ, ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟΙ Η ΟΧΙ... Αυτά μας φέρανε εδώ δυστυχώς.
Άβαταρ μέλους
silvio
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 18, 2010 7:29 am

Re: Γιατί συγκρίνουμε τους ανθρώπους;

Δημοσίευση από silvio »

Όταν μπαίνεις σε διαδικασία συγκρίσεων, έχεις κόμπλεξ κατωτερότητας και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι καλύτερος για κάποιο λόγο. Οι άνθρωποι δεν συγκρίνονται μεταξύ τους γιατί ο καθένας είναι ξεχωριστός. Για την πορεία του ανθρώπου παίζει μεγάλο ρόλο η τύχη και οι γνωριμίες, όχι μόνο οι ικανότητες. Είναι γενικά ρευστό το πράγμα, δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και καλό είναι να μην συγκρίνεις ούτε τον εαυτό σου με άλλους, ούτε τους άλλους μεταξύ τους. Όλοι αποτελούν σημαντικά κομμάτια του παζλ.
Georgetech
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τρί Δεκ 18, 2018 5:41 pm
Επικοινωνία:

Re: Γιατί συγκρίνουμε τους ανθρώπους;

Δημοσίευση από Georgetech »

Η σύγκριση είναι το χειρότερο όλων. Προσωπικά δεν μου αρέσει να το κάνω, αλλά νευριάζω πάρα πολύ όταν βλέπω τους γύρω μου να το κάνουν απροκάλυπτα. Είναι κι ένα στοιχείο της προσωπικότητας ενός ανθρώπου συνεπώς όταν το βλέπω φεύγω.
chris kokkas
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Φεβ 04, 2020 3:33 am
Επικοινωνία:

Re: Γιατί συγκρίνουμε τους ανθρώπους;

Δημοσίευση από chris kokkas »

Ο καθένας μας είναι μοναδικός :)
ilias

Re: Γιατί συγκρίνουμε τους ανθρώπους;

Δημοσίευση από ilias »

Είναι στη φύση μας να καθορίζουμε την ευτυχία μας με μέτρο σύγκρισης την ευτυχία των άλλων. Γι' αυτό δεν είμαστε σχεδόν ποτέ ευτυχισμένοι στο παρόν. Είναι θέμα αυτογνωσίας και τρόπος ζωής. Θα ήταν χαρά μου να ρίξετε μια ματιά στην κατηγορία "Αυτοβελτίωση" στο blog μου https://amigo.gr
Απάντηση