ΚΚΕ Α.Ε. Το μόνο "κόμμα" με Α.Φ.Μ.

Κοινωνικά ζητήματα, πολιτική κουβέντα, προβληματισμοί για θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο
Απάντηση
dimig
Senior Boarder
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2011 5:37 pm

ΚΚΕ Α.Ε. Το μόνο "κόμμα" με Α.Φ.Μ.

Δημοσίευση από dimig »

ΚΚΕ Α.Ε.

Το μόνο «κόμμα» με Α.Φ.Μ.

Η καλύτερη επιχείρηση της χρονιάς που πέρασε.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης είχε μεγάλη «παραγωγή» και τεράστια κέρδη.

Συγχαρητήρια στον Τζόρτζ Σόρος και τους υπαλλήλους του.


Εικόνα

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα έπρεπε να είναι "γραμμένο" το ΚΚΕ και όχι στη Βουλή των Ελλήνων. Το ΚΚΕ είναι μια επιχείρηση και όχι κόμμα. Ως επιχείρηση πρέπει να κρίνεται και όχι σαν κόμμα. Ποια η διαφορά της επιχείρησης από ένα κόμμα; Το κόμμα παράγει ένα προϊόν με βάση την ιδεολογία του και δεν κρίνεται ούτε το ίδιο για την παραγωγικότητά του ούτε το προϊόν του από την οικονομική του απόδοση. Μια επιχείρηση κρίνεται με τα ακριβώς αντίθετα κριτήρια. Κρίνεται για την παραγωγικότητά της και κρίνονται και τα προϊόντα της για την οικονομική τους απόδοση.

Το ΚΚΕ είναι καθαρά μια επιχείρηση. Ακόμα και στο τυπικό επίπεδο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, εφόσον είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ΑΦΜ και η Γραμματέας του μαζί με το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος συνεδριάζουν με πολλαπλές ιδιότητες. Η Γραμματέας του κόμματος εκτός από τέτοια είναι —εξ οφίτσιου— και Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας. Οι "συνοδοιπόροι" της εκτός από "επαναστάτες" είναι και οι ίδιοι μέτοχοι συγκεκριμένων εμπορικών επιχειρήσεων. Καθαρή επιχείρηση με ΑΦΜ είναι το ΚΚΕ και εμπορικό σήμα το "σφυροδρέπανο". Μια επιχείρηση, η οποία, όπως όλες οι ομοειδείς της, παράγει τα "προϊόντα" που της "παραγγέλλονται" από τους πελάτες της και αποφέρει κέρδη στους ιδιοκτήτες της.

Πληρώνεται γι' αυτό το προϊόν και άρα κρίνεται και το προϊόν από την οικονομική του απόδοση. Από αυτήν την οικονομική απόδοση της δραστηριότητάς του κρίνεται η ποιότητα του ΚΚΕ ως επιχείρηση. Για να καταλάβει κάποιος πώς ένα κόμμα μπορεί να "κρύβεται" πίσω από αυτήν την ιδιότητα, ενώ στην πραγματικότητα είναι επιχείρηση, θα πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζει τα παράδοξα που το αφορούν. Θα πρέπει να γνωρίζει πότε λειτουργεί εντελώς εχθρικά προς την ιδεολογία, την οποία επισήμως αντιπροσωπεύει. Πότε, δηλαδή, το προϊόν που "πουλάει" δεν έχει σχέση με την κομματική ή ιδεολογική "ταμπέλα", την οποία έχει έξω από το μαγαζί του.

Όταν λοιπόν βλέπουμε κομματικές δραστηριότητες του ΚΚΕ, οι οποίες όχι μόνον δεν "συνάδουν" με την ιδεολογία του και τους στόχους της, αλλά αντίθετα είναι απόλυτα εχθρικές προς αυτά, τότε έχουμε εμπορικό "προϊόν". Όταν θεωρητικά έχεις ως "ιδεολογικό" σου στόχο να προστατεύεις την εργατική τάξη και παρ' όλα αυτά με τις πράξεις σου την οδηγείς στον αφανισμό, κάτι συμβαίνει. Όταν θεωρητικά έχεις ως "ιδεολογικό" σου στόχο να εξασθενίσεις τις δυνάμεις των ταξικών σου εχθρών και όμως με τις πράξεις σου τους ενισχύεις στον υπέρτατο βαθμό, κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Ακόμα και βλάκας να είσαι, δεν δικαιολογείται η δραστηριότητά σου. Δεν σε προστατεύει η "στατιστική" του βλάκα. Ο βλάκας θα κάνει πέντε πράγματα λάθος, αλλά θα κάνει και δύο πράγματα σωστά …έστω και εν αγνοία του. Όταν ο βλάκας έχει απόλυτη "επιτυχία" στο "λάθος", τότε δεν μιλάμε για βλακεία, αλλά για κάτι άλλο. Αυτή η στατιστική αποκαλύπτει με απόλυτο τρόπο την πραγματική "ταυτότητα" του ΚΚΕ. Τα "λάθη" του δεν δικαιολογούνται σαν κόμμα. Τα ίδια όμως "λάθη" δικαιολογούνται ως "επιτυχίες" της επιχείρησης, εφόσον του προσφέρουν και τεράστια κέρδη. Αυτό μας λέει η στατιστική επιστήμη και δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Όταν οι ιδεολογικές "ζημιές" μεταφράζονται σε οικονομικά κέρδη, κάτι ύποπτο συμβαίνει...

συνέχεια στο http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/ ... st_16.html
Άβαταρ μέλους
warning
Senior Boarder
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2010 2:48 pm

Re: ΚΚΕ Α.Ε. Το μόνο "κόμμα" με Α.Φ.Μ.

Δημοσίευση από warning »

Τα κόμματα γενικά έχουν καταντήσει επιχειρήσεις, δεν είναι αποκλειστικότητα του ΚΚΕ αυτό. Για ποιο δηλαδή από αυτά που βρίσκονται σήμερα στη Βουλή μπορείς να πεις ότι δεν συμβαίνει αυτό; Η πολιτική είναι πλέον η καλύτερη επιχείρηση και οι πολιτικοί οι καλύτεροι επιχειρηματίες. Πληρώνονται πλουσιοπάροχα για όσο διάστημα δήθεν εκπροσωπούν τους πολίτες και μετά παίρνουν και βασιλική σύνταξη για όλη την υπόλοιπη ζωής τους. Καλύτερη επένδυση υπάρχει; Δεν νομίζω.

Τουλάχιστον οι κομμουνιστές δίνουν τους μισθούς τους στο κόμμα, δεν κάνουν μπάζα στην τράπεζα. Απ' ότι λένε τουλάχιστον, αν αυτό αληθεύει...
Άβαταρ μέλους
ricardo
Senior Boarder
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 7:47 pm

Re: ΚΚΕ Α.Ε. Το μόνο "κόμμα" με Α.Φ.Μ.

Δημοσίευση από ricardo »

Πραγματικά δεν ξέρω τι έχουν πάθει όλοι - στα χρόνια της άγριας επέλασης στις λαϊκές οικογένειες- με το Κ.Κ.Ε. Ένα όμως ξέρω στα σίγουρα και όποιος καλόβουλος μπορεί να το διαπιστώσει ευκολότατα ανατρέχοντας στο τύπο. Το Κ.Κ.Ε. είναι το μόνο κόμμα που μας προειδοποιούσε γιαυτά που έρχονται και εμείς κωφεύαμε.
Τότε οι άλλοι μας πούλαγαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και εμείς τους ακολουθούσαμε...
Τώρα κατηγορούμε το Κ.Κ.Ε. και μάλιστα κακόβουλα...
Και όμως υπάρχουν λύσεις για όλα τα θέματα -ανεξαρτήτως Κ.Κ.Ε.- γιατί στη δημοκρατία πάντα υπάρχουν λύσεις.
Τα αδιέξοδα τα δημιουρχούν αυτοί, που ως επί το πλείστον έχουν κακές ...προθέσεις! :ohmg: :ohmg: :ohmg:
Απάντηση