Τι είναι αυτό το Paypal;

Οι συζητήσεις που βρίσκονται εδώ είναι αρχειοθετημένες. Παρακαλούμε, μεταβείτε στην κοινότητα-forum του tempo.gr.
Post Reply
User avatar
Dark Lord
Moderator
Moderator
Posts: 140
Joined: 03 Apr 2011, 23:21

Τι είναι αυτό το Paypal;

Post by Dark Lord »

Image
Το paypal δεν είναι πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό κάνει θραύση. Δεν μπορούν να εξηγηθούν αλλιώς και τα 75 εκατομμύρια μέλη που έχει, τους 1000 εργαζόμενους ή τις συναλλαγές συνολικού ύψους άνω του 1 εκατομμύριου $ που γίνονται καθημερινά σε περισσότερες από 90 χώρες με 19 διαφορετικά νομίσματα. Η έδρα του είναι το Λουξεμβούργο, αλλά έχει γραφεία και παρουσία σε Αργετινή, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Σινγκαπούρη, Ισπανία, Αγγλία, Ελβετία, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα και Ελλάδα! Για το μέλλον οι αριθμοί αυτοι προβλέπεται να αυξηθούν δραματικά, γιατί ως γνωστόν ζούμε μια μεταβατική περίοδο από το παραστατικό στο ηλεκτρονικό-πιστωτικό χρήμα.

Που οφείλεται η επιτυχία του; - Γιατί θα μου φανεί χρήσιμο;

Το paypal θα απλοποιήσει όσο δεν φαντάζεστε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας. Πριν φτιάξω λογαριασμό στο paypal θυμάμαι που έτρεχα στις τράπεζες για να στείλω (ή να πάρω) λεφτά ή που έδινα αριθμούς πιστωτικών καρτών, φοβούμενος κιόλας μήπως πέσω θύμα απάτης.
Τώρα πατώντας ένα κουμπί σε 15-20 δευτερόλεπτα η συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί και με απόλυτη ασφάλεια όπως θα εξηγήσω παρακάτω. Επίσης η εταιρία που έχει το paypal έχει και το e-bay, για αυτό και το e-bay προωθεί το paypal ως τρόπο πληρωμών. Κι ετοιμάζεται και ελληνικό e-bay.

Το paypal σας δίνει τη δυνατότητα να πληρώνετε ή να δέχεστε χρήματα δίνοντας μόνο το mail που έχετε δώσει κατα την εγγραφή σας! Τίποτα άλλο! Μόνο το mail σας. Πραγματικά θαυμάσιο!

Το paypal τι κερδίζει;

Κερδίζει προμήθεια 0.35E + 3.4% από αυτόν που παίρνει τα χρήματα (όχι από τον αγοραστή). Φυσιολογικότατη προμήθεια.

Είναι ασφαλές;

Απόλυτα!

Ο μόνος που γνωρίζει τις οικονομικές πληροφορίες σας είναι το ίδιο το paypal. Ο παραλήπτης το μόνο που κάνει είναι να παραλαμβάνει τα χρήματα και δεν βλέπει αριθμούς καρτών. Το paypal είναι ο οικονομικός διαμεσολαβητής ανάμεσα στον αγοραστή και στον πωλητή, χωρίς κανένας να μάθει τις πληροφορίες του άλλου. Ο μόνος που γνωρίζει τις πληροφορίες αυτές είναι όπως είπα το paypal. Επίσης σε ένα σπάνιο ενδεχόμενο απώλειας χρημάτων σας, εγγυάται όλο το ποσό, επιστρέφοντας τα χρήματά σας.

Και αν χακάρουν τον λογαριασμό μου; Υπάρχει αυτη η πιθανότητα;

Ναι αμέ! Αν πέσετε θύμα κάπου καλού χάκερ που να μπορεί να αποκρυπτογραφήσει όλες τις σελίδες (γιατί το paypal έχει Πιστοποιητικό Ασφαλείας SLL), να έχει 100 υπολογιστές-γίγαντες και να διαθέσει 4-5 χρόνια τότε ΝΑΙ μπορεί να βρει τον κωδικό σας! Αλλά ποιος θα κάνει όλα τα παραπάνω και θα βάλει στο στόχαστρό του εσάς? Μάλλον κανείς, εκτός αν έχετε ορκισμένο εχθρό, που να δουλεύει στις υπηρεσίες πληροφοριακών συστημάτων στο Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως δηλαδή αυτοί που έφτιαξαν τον ιό Stuxnet που έχει εισβάλλει στα πυρηνικά εργαστήρια του Ιράν.

Μπείτε στο paypal.com. Έχετε 3 είδη λογαριασμών:
α) Personal account: Για ιδιώτες που αγοράζουν online
β) Premier account: Για ιδιώτες που αγοράζουν και πωλούν online
γ) Business acoount: Για επιχειρήσεις
Εγώ έχω τον δεύτερο νομίζω.
Σαν τρόπο πληρωμής μπορείτε να βάλετε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό ή μια κάρτα (χρεωστική, προπληρωμένη, πιστωτική).
Προτείνω προπληρωμένη κάρτα.

Για να επιβεβαώσετε τον λογαριασμό σας (get verified) θα σας γίνει χρέωση 1.50Ε στην πιστωτική σας με έναν μοναδικό κωδικό PIN.
Μέσα σε διάστημα 7 ημερων θα πρέπει να πάτε στην τράπεζα σας, να δείτε τις χρεώσεις της πιστωτική σας. Θα δείτε μια χρέωση των 1.50Ε με έναν τετραψήφιο κωδικό. Αυτός είναι ο κωδικό ΡΙΝ.

Για τους ...τσιγγούνηδες ενημερώνω ότι τα 1.50Ε θα σας επιστραφούν μετά την επιβεβαίωση του λογαριασμού σας.
Το παραπάνω βίντεο αναπαραστά τα βήματα 1-1 σχετικά με τη δημιουργία νέων λογαριασμών. Δείτε το!

Πως βάζω το donate button (πλήκτρο ΧΟΡΗΓΙΑΣ) σε ένα blog / site μου;

Συνδέεστε στον λογαριασμό σας και από τις καρτέλες επιλέγετε την Merchant Services. Στις επιλογές κάτω δεξιά θα δείτε στα Key Features εκεί που λέει Donations. Το φτιάχνετε όπως θέλετε και τον κωδικό που θα σας δώσει θα τον βάλετε σαν gadget στο blog / site σας.
Post Reply