Οι «κάφροι» χτύπησαν ξανά…

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Οι «κάφροι» χτύπησαν ξανά…

Στη χώρα της αιώνιας ατιμωρησίας, γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες ντροπιαστικών εικόνων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, πράγμα που στη χώρα μας έχει γίνει σχεδόν ρουτίνα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τα έκαναν, ως συνήθως, «γυαλιά-καρφιά», στο πλαίσιο του αγώνα της ομάδας τους κόντρα στον Ολυμπιακό. Τα ίδια και χειρότερα είδαμε στην Κρήτη, όπου οι οπαδοί του ΟΦΗ τα έβαλαν με τον Βατσινά και την διοίκηση του συλλόγου, μετά από ήττα με 2-0 από τον Λεβαδειακό. Έκρυθμη ήταν επίσης η κατάσταση και σε γήπεδο της Β’ Εθνικής, με θλιβερά επεισόδια να σημαδεύουν την αναμέτρηση Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα, λόγω μιας υπόδειξης πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Αυτές τις... ομορφιές θα έχουμε, λοιπόν, να θυμόμαστε από το ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, βάζοντας αυτομάτως σε δεύτερη μοίρα οτιδήποτε έχει σχέση με αγωνιστικά και λοιπά θέματα. Κρίμα!

Οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου καλούν τον κόσμο να γεμίσει τα γήπεδα, αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να εξαλείψουν τη βία. Οι διοικήσεις των ομάδων δεν κάνουν τίποτα για να νουθετήσουν τους οπαδούς τους και όχι μόνο αυτό, αλλά πολλές φορές τους λένε και «μπράβο»!

Τρανταχτό παράδειγμα η εκτός τόπου και χρόνου ανακοίνωση που εξεδόθη από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύστερα από το μεγάλο ντέρμπι κορυφής και με την οποία, άκουσον-άκουσον, ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, κατηγόρησε τον Ολυμπιακό για προπαγάνδα και κατέκρινε την αστυνομία για τη χρήση χημικών και δακρυγόνων!

Ύστερα από τις… πολεμικές ανταποκρίσεις των δημοσιογράφων και τους χουλιγκανισμούς εντός και εκτός γηπέδου, η συγκεκριμένη διοίκηση προσπαθεί να βγει λάδι, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και παράλληλα χαϊδεύοντας τα ήδη παραχαϊδεμένα παιδιά της.

Η πολιτεία όμως τι κάνει; Θα παρθούν μέτρα; Θα εφαρμοστούν οι νόμοι; Το έχουμε ξαναζήσει ουκ ολίγες φορές όλο αυτό, αλλά τίποτα δεν έγινε. Και όσο η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, κάθε χρόνο θα βλέπουμε τα ίδια, έως ότου θρηνήσουμε νεκρούς. Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα εκεί θα καταλήξουμε αν δεν βάλουμε ένα στοπ σε αυτούς που εκτρέφουν «κάφρους».

Επιτέλους, ας αναλάβουν εκείνοι που πρέπει τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά. Τόσο πολύ φοβούνται το πολιτικό κόστος; Είναι πιο σημαντικό από τον πολιτισμό και την ανθρώπινη ζωή;

Χάρης Περτέσης

Ο Χάρης Περτέσης είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος με ελαττώματα και εμμονές. Αγαπάει την ελεύθερη έκφραση και απεχθάνεται τη μισαλλοδοξία κάθε είδους, όπως επίσης το ψέμα και την υποκρισία. Η γραφή αποτελούσε για εκείνον πάντοτε, πέρα από «εργαλείο» για να βγάζει το ψωμί του, και ένα μικρό καταφύγιο, μέσα στο οποίο απελευθέρωνε τις σκέψεις και τη δημιουργικότητά του, κάτι που τον βοηθούσε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Σε αυτό το μικρό καταφύγιο σπεύδει μέχρι και σήμερα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.