Γιατί το ΕΣΡ αποφάσισε να «κόψει» τώρα τη «Στιγμή της Αλήθειας»;

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

stigmi_tis_alitheias_734678b.jpgΜε απόφασή του την περασμένη Τρίτη (2/6), το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο διέκοψε οριστικά τη «Στιγμή της Αλήθειας» κι έτσι το τηλεπαιχνίδι δεν θα προβληθεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, παρ’ ότι είχε πάρει το «πράσινο φως» από τους υπεύθυνους του ΑΝΤ1. Αρκετοί εμειναν έκπληκτοι από την απόφαση και περισσότερο για τη χρονική περίοδο που αυτή πάρθηκε.

Χρειάστηκε να περάσει δηλαδή μια ολόκληρη περίοδος για να αντιληφθούν εκεί στο ΕΣΡ την ακαταλληλότητα της εκπομπής ή μήπως τελικά κοροϊδευόμαστε; Δεν τασσόμαστε ούτε υπέρ, ούτε κατά του συγκεκριμένου θεάματος. Γεγονός όμως είναι ότι μια ενέργεια κατόπιν εορτής, όταν η τηλεοπτική περίοδος έχει μόλις τελειώσει, δημιουργεί ένα σωρό ερωτηματικά.

Η εκπομπή «κόπηκε» λόγω χαμηλής ποιοτικής στάθμης και εξαιτίας ερωτήσεων που αφορούσαν το σεξ ή και έθιγαν πολλές φορές την προσωπικότητα του ατόμου, βγάζοντας στην επιφάνεια πτυχές που αποτελούν καθαρά θέμα και επιλογή του καθενός ξεχωριστά. Καλώς ή κακώς, για έναν ολόκληρο χρόνο, έβγαλαν τα… άπλυτά τους στη φόρα ένα σωρό παίκτες και παίκτριες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος και να χυθούν τόνοι μελάνι. Όμως, οι κύριοι του ΕΣΡ δεν έκαναν καμία παρόμοια κίνηση όλο αυτό το διάστημα, πράγμα που από μόνο του αποτελεί πρόβλημα διότι αποδεικνύει την εξάρτηση του συστήματος από κάποια μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Αν ερχόταν το ΕΣΡ από την αρχή και επέβαλε την παύση του τηλεπαιχνιδιού, θα βλέπαμε τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Μπορεί να συμφωνούσαμε, μπορεί να διαφωνούσαμε, αλλά τουλάχιστον θα γνωρίζαμε ότι υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή που ελέγχει πραγματικά την καταλληλότητα των θεαμάτων. Ύστερα όμως από αυτή την υποκριτική κίνηση τι να πούμε; Μόνο για καχυποψία μπορούμε να μιλήσουμε…

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, αναρωτιόμαστε αν πρόκειται να γίνει κάτι και με τις μεσημεριανές εκπομπές που όλες μαζί έδειχναν την επόμενη μέρα αναλυτικότατα τι ακριβώς έγινε στη «Στιγμή της Αλήθειας». Αυτό δεν είναι μεμπτό; Τα ίδια πράγματα δε βλέπαμε στις οθόνες μας και μάλιστα μέρα-μεσημέρι; Ας βγει κάποιος να πει πέντε πράγματα περί του θέματος, αλλά και για το αν τελικά το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι ήταν το μόνο πρόβλημα της ελληνικής τηλεόρασης.

Το λέμε αυτό διότι προβάλλονται εκπομπές εδώ και πολλά χρόνια που θίγουν ή ξεφτιλίζουν ανθρώπους και μάλιστα αρκετές φορές ανήμπορους διανοητικά. Μπορείτε να βρείτε άπειρα παραδείγματα και ανάμεσα στους εκατοντάδες-χιλιάδες «μη επώνυμους» που έχουν περάσει και περνούν κάθε τόσο από τις εκπομπές της Ανίτας Πάνια. Γιατί στην τελική, κύριοι, είναι εντελώς διαφορετικό κάποιος να ξεφτιλίζεται εν γνώσει του, θυσιάζοντας τον εγωισμό του για να τσεπώσει κάποια φράγκα και άλλο να ξεφτιλίζεται επειδή δεν είναι σε θέση να αντιδράσει. Κι όμως, σε καμία τέτοιου είδους περίπτωση δεν είδαμε κάποιον από τους αρμόδιους να ευαισθητοποιούνται. Γιατί άραγε;

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.