Ποιους πάει να δουλέψει ο Σαμαράς;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

samaras_75558342

Ακούμε τον Αντώνη Σαμαρά να λέει συνεχώς ότι «θα τα αλλάξει όλα», απαλλάσσοντας την παράταξή του από όσους την ντρόπιασαν και δίνοντας στον ελληνικό λαό τη διέξοδο που χρειάζεται σε αυτή την δύσκολη καμπή της ιστορίας. Τα λόγια του είναι αλήθεια πολύ ωραία γιατί δημιουργούν ελπίδα, ωστόσο, δεδομένου ότι έχουμε μπουχτίσει πια από τέτοια, αυτό που μετράει είναι οι πραγματικές προθέσεις και φυσικά τα έργα.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, παρακολουθήσαμε στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ρεπορτάζ για ένα σωρό «περίεργους» διορισμούς Καλαματιανών στο Μουσείο της Ακρόπολης από το Υπουργείο Πολιτισμού επί των ημερών του Μεσσήνιου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που ούτε σε εντιμότητα, αλλά ούτε και σε αξιοκρατία μπορεί να παραπέμπει.

Πρόκειται για γεγονός κωμικοτραγικό ότι απ' όσους κι αν ρωτήθηκαν στο χώρο του Μουσείου, που ήταν πάνω-κάτω καμιά 10αριά, μόνο ο ένας απάντησε ότι δεν καταγόταν από την Καλαμάτα! Πώς, λοιπόν, ο ίδιος άνθρωπος, που καταφεύγει σε ρουσφετολογικές πρακτικές, θα φέρει την περίφημη αλλαγή, όπως διατείνεται; Φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο...

Ο ελληνικός λαός, μετά το στραπάτσο που έπαθε με το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, θέλει πράγματι να πιστέψει σε μια αλλαγή ρότας, που θα τον βγάλει από τη μιζέρια και θα φέρει καλύτερες μέρες για εκείνον, ωστόσο η εναλλακτική λύση που προσφέρει το ίδιο το σύστημα είναι ξεκάθαρα «μια απ' τα ίδια» και μάλλον μοιάζει περισσότερο με... δόλωμα στ' αγκίστρι. Αυτό βέβαια δεν είναι ούτε κάτι παράλογο, ούτε κάτι μη αναμενόμενο. Άλλωστε, στόχος και αποτέλεσμα του δικομματισμού όλα αυτά τα χρόνια είναι η συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, που δυστυχώς ζημιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Αλλαγή μέσα στα δύο αυτά κόμματα, που εναλλάσσονται στην εξουσία έχοντας συγκεκριμένη πολιτική και τα οποία στηρίζονται από τους ίδιους ανθρώπους των ίδιων συμφερόντων, δεν πρόκειται να υπάρξει. Συνεπώς, ας μην είμαστε αφελείς, ούτε την αλλαγή στην κοινωνία έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν. Η τακτική, πάντως, της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή: Πραγματοποιείται αλλαγή της βιτρίνας και πλασάρεται η ίδια πολιτική μεταμφιεσμένη σε καινούρια, ενώ στην πραγματικότητα δεν διαφέρει καθόλου με αυτή που εφαρμοζόταν μέχρι τώρα. Πόσοι νομίζει ο κ. Σαμαράς ότι θα πατήσουν τη μπανανόφλουδα και πάλι; Μήπως το κόλπο πάλιωσε;

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Είναι ένα σάπιο σύστημα που αργοπεθαίνει. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, οι περισσότεροι από τους αντιπροσώπους μας, είναι βουτηγμένοι μέσα στη σαπίλα και τη διαφθορά. Για να είμαστε ειλικρινείς και αν θέλουμε στ 'αλήθεια να διορθωθούν η κατάσταση, πρέπει να αλλάξουν όλοι και όλα. Πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα, με απλό, σύγχρονο, κατανοητό και να τεθεί στην ετυμηγορία του λαού. Ενώ παράλληλα πρέπει να φύγουν όλοι αυτοί οι διευθαρμένοι,που φυσικά πρέπει και να λογοδοτήσουν. Και ας καταλάβουμε όλοι εμείς, ότι ποτέ πια δεν πρέπει να ψηφίζουμε για δεύτερη τετραετία το ίδιο άτομο, ότι κι 'αν αυτοί νομοθετούν. Ωρίστε που μας έφθασαν οι καθεστωτικές μονοκομματικές κυβερνήσεις!

aplle
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.