Κάποτε ξυπνούν και οι αφελείς ιθαγενείς

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Κάποτε ξυπνούν και οι αφελείς ιθαγενείς

Η επιβολή των μέτρων που επιχειρείται, βρίσκεται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πρόβλημα μη παραγωγικότητας και η κυβέρνηση με την τρόικα αυτό που στην ουσία θα πετύχουν είναι να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την ήδη κακή υφιστάμενη κατάσταση.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος Παπανδρέου και το είχε πει προεκλογικά, άσχετα αν εκ των υστέρων πραγματοποίησε μεγαλειώδη… κωλοτούμπα για να ικανοποιήσει τα μεγάλα συμφέροντα, εξαπατώντας του ψηφοφόρους του.

Όπως γνωρίζουμε από καιρό, το Διεθνές Νομισματικό ταμείο έχει σκοπό να αποπληρωθούν τα χρέη μας και δεν ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο για ανάπτυξη. Ακόμη, λοιπόν, κι αν υποθέσουμε πως η χώρα μας καταφέρει να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη καμπή επιτυχώς, η μετά ΔΝΤ εποχή θα φέρει λιγότερο παραγωγικότερες μέρες, πράγμα που θα έχει αρνητικότερο αντίκτυπο για τους Έλληνες πολίτες.

Οι δανειστές μας θα έχουν πάρει τα χρήματά του πίσω, οι τράπεζες θα έχουν εξακολουθήσει να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, αλλά ο ίδιος ο λαός που εξέλεξε αυτή την μόνο κατ’ όνομα σοσιαλιστική κυβέρνηση, θα έχει βγει χαμένος. Διότι τα μέτρα είναι ένα τεράστιο λάθος. Μια μικρή μειοψηφία ωφελεί, όχι τους πολλούς. Μέτρα που δεν στοχεύουν στην ανάπτυξη, οδηγούν αναπόφευκτα ακόμη πιο βαθιά στον βούρκο.

Μικροεπιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο» κάθε μέρα, η ανεργία αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και όσο ο χρόνος θα κυλάει και θα εφαρμόζεται πολιτική περικοπών, η ζωή της πλειοψηφίας θα υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο. Την ίδια στιγμή, να είστε σίγουροι ότι κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να τρώνε με «χρυσά κουτάλια» και βέβαια οι απατεώνες θα συνεχίσουν να βασιλεύουν, παρά τις δήθεν προσπάθειες να βρεθούν όσοι κατάκλεψαν το ελληνικό κράτος, οι οποίες καταβάλλονται απλά και μόνο με σκοπό να αποπροσανατολίσουν.

Πριν μερικές ημέρες, ο κ. Τσίπρας είπε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θεωρεί «αφελείς ιθαγενείς» τους Έλληνες πολίτες και τους κοροϊδεύει. Κατά  την άποψή μου, αυτό είναι μια πραγματικότητα και ισχύει το ίδιο για τα δύο μεγάλα κόμματα. Το ζήτημα όμως δεν είναι τι θεωρούν αυτοί, αλλά αν ο λαός αυτής της χώρας αξίζει όντως τον συγκεκριμένο τίτλο.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι μια μεγάλη μερίδα τον έχει κερδίσει επάξια εξαιτίας της επιβράβευσης με την ψήφο του των κομμάτων που κατ’ επανάληψη τον παραπλανούν. Ελαφρυντικά υπάρχουν και μέσα σ’ αυτά κυρίαρχο είναι η παραπληροφόρηση, λόγω των εξαρτημένων δημοσιογράφων και ΜΜΕ. Όμως, αν θέλει να πάρει επιτέλους «ανάσα», τώρα που τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής γίνονται ολοφάνερα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θα πρέπει να απαντήσει καταλλήλως με την ψήφο του όταν έρθει η ώρα. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος…

Χάρης Περτέσης

Ο Χάρης Περτέσης είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος με ελαττώματα και εμμονές. Αγαπάει την ελεύθερη έκφραση και απεχθάνεται τη μισαλλοδοξία κάθε είδους, όπως επίσης το ψέμα και την υποκρισία. Η γραφή αποτελούσε για εκείνον πάντοτε, πέρα από «εργαλείο» για να βγάζει το ψωμί του, και ένα μικρό καταφύγιο, μέσα στο οποίο απελευθέρωνε τις σκέψεις και τη δημιουργικότητά του, κάτι που τον βοηθούσε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Σε αυτό το μικρό καταφύγιο σπεύδει μέχρι και σήμερα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.