Το έχασε νωρίς το «παιχνίδι» ο Πρωθυπουργός

3.8571428571429 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.86 (7 Ψήφοι)

Γιώργος Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται πολύ κοντά στην προοπτική να γίνει ο πιο αποτυχημένος εν Ελλάδι Πρωθυπουργός όλων των εποχών όχι μόνο λόγω της βάρβαρης πολιτικής που ασκεί η κυβέρνησή του στους πολίτες, αλλά εξαιτίας και των παιδαριωδών λαθών που συνεχώς υποπίπτει.

Δυστυχώς, ο ΓΑΠ μοιάζει περισσότερο με... ερασιτέχνη Πρωθυπουργό, που το «παλεύει» κάνοντας ένα τσουβάλι γκάφες, παρά με έναν στιβαρό ηγέτη που ανέλαβε τα ηνία της χώρας για να σώσει την παρτίδα σε αυτή τη δύσκολη και κρισιμότατη στιγμή της ιστορίας της. Βλέπετε, το να είσαι ικανός ηγέτης δεν είναι θέμα DNA και οικογενειών, οπότε το επώνυμο «Παπανδρέου» που φέρει, δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί εγγύηση.

Τέλος πάντων, το πόσο χάλια τα έχει πάει ο ΓΑΠ σε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο το καταλαβαίνει κανείς κάνοντας απλά και μόνο μια βόλτα στη γειτονιά του και στα μικρομάγαζα. Ο περιπτεράς του σέρνει τα εξ αμάξης. Ο μπακάλης τον... στολίζει αναλόγως. Ο μανάβης είναι έξω φρενών μαζί του και προβλέπει πως σύντομα θα βάλει εξαιτίας του «λουκέτο». Ο φαρμακοποιός μια απ' τα ίδια. Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου, αντικρίζεις οργή και απέχθεια για τον Πρωθυπουργό. Πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται άραγε για να καταφέρεις κάτι τέτοιο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Είναι ν' απορεί κανείς.

Και εκεί, λοιπόν, που όλα πήγαιναν στραβά κι ανάποδα για το ΠΑΣΟΚ και η ημέρα των εκλογών πλησίαζε, με τους στατιστικολόγους του κυβερνώντος κόμματος να έχουν ήδη προειδοποιήσει για το «μαύρισμα» που πλησιάζει, τι σκαρφίστηκε ο γκαφατζής Πρωθυπουργός; Σου λέει, μια που έχω την εξουσία, θα κόψω όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές και θα «στήσω» μια διακαναλική συνέντευξη, χωρίς τους πολιτικούς μου αντιπάλους, για να σερβίρω με την άνεσή μου κι άλλα ακόμη ψέματα στους πολίτες μήπως και παραμυθιαστούν ξανά. Θα τους εκβιάσω κάπως, θα μιλήσω και λίγο περί ανέμων και υδάτων όπως με συμβουλέψουν οι επικοινωνιολόγου μου, ε, δε μπορεί, κάτι θα γίνει στο τέλος.

Και ναι, κατάφερε το ασυναγώνιστο: Έπεισε ακόμη και αναποφάσιστους ψηφοφόρους, που μπορεί και να έριχναν καμιά «πράσινη» ψήφο, ότι πρέπει να «μαυρίσουν» το ΠΑΣΟΚ γιατί θέλουν να απαλλαγούν από δαύτον! Πείστηκαν πια στα σίγουρα ότι δεν αντέχουν ούτε τις απειλές, ούτε τον δρόμο των μονόπλευρων θυσιών και του Μνημονίου, που επέλεξε πίσω από την πλάτη τους από την εποχή κιόλας που υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Ο εκβιασμός των πρόωρων εκλογών, μόνο εκβιασμός δεν είναι τελικά. Πιο πολύ σαν κίνητρο... «μαυρίσματος» για τους δεινοπαθούντες μοιάζει. Ποιος αφελής, αναρωτιέμαι, βλέποντας να κατακρεουργείται ο μισθός και το δώρο του, η σύνταξή του, ή να αδειάζει από τη μια μέρα στην άλλη το πορτοφόλι του και να μην μπορεί να κινηθεί στην αγορά όπως παλιά, θα τσίμπαγε στο δόλωμα ενός τέτοιου εκβιασμού μόνο και μόνο επειδή είναι φανατικός Πασόκος; Ποιός θα τσίμπαγε για ένα προεκλογικό επιδοματάκι, τη στιγμή που έχει μυριστεί ότι το 2011 θα είναι η χρονιά της περαιτέρω εξόντωσής του; Ας μη γελιόμαστε, πρόκειται προφανώς για μια απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης και τίποτα παραπάνω. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους δυναμικά.

Εν τω μεταξύ, μια που το έφερε ο λόγος, το πόσα μηνύματα εξοργισμένων πολιτών έχουν λάβει κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί αυτές τις τελευταίες ώρες, οι οποίοι είναι «εκτός εαυτού» με τον ΓΑΠ, δε λέγεται. Ούτε όταν ψηφίστηκε το Μνημόνιο δεν έγινε τέτοιος χαμός. Τον σταυρό τους κάνουν τα δύσμοιρα τα «παπαγαλάκια», που ούτε να τα «μπαλώσουν» πια δεν μπορούν. Προβλέπω ότι θα πέσει πολύ κλάμα στις 7 του Νοέμβρη...

Χάρης Περτέσης

Ο Χάρης Περτέσης είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος με ελαττώματα και εμμονές. Αγαπάει την ελεύθερη έκφραση και απεχθάνεται τη μισαλλοδοξία κάθε είδους, όπως επίσης το ψέμα και την υποκρισία. Η γραφή αποτελούσε για εκείνον πάντοτε, πέρα από «εργαλείο» για να βγάζει το ψωμί του, και ένα μικρό καταφύγιο, μέσα στο οποίο απελευθέρωνε τις σκέψεις και τη δημιουργικότητά του, κάτι που τον βοηθούσε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Σε αυτό το μικρό καταφύγιο σπεύδει μέχρι και σήμερα.

Σχόλια (3)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Για το λαό πάντα θάναι ο αποτυχημένος, ...ο προδότης. Όμως αυτός απέδειξε πως είναι αταλάντευτος αγωνιστής των συμφερόντων του κεφαλαίου και σίγουρα αναβάθμισε τα προσόντα του, στα μάτια των αφεντικών του. Τρανταχτή απόδειξη η βράβευσή του!

ricardo ric
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Στη διακαναλική συνέντευξη, ο πρωθυπουργός φάνηκε λυπημένος και μπερδεμένος και με σαφέστατο προσανατολισμό να εκβιάσει την ψήφο του κόσμου υπέρ των Υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ουσιαστικά λοιπόν έπαιξε ένα θέατρο υφαρπαγής των ψήφων του λαού, αφού με τα τόσο σκληρά και ανάλγητα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνησή του, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει χάσει τα τρία τέταρτα της εκλογικής του δύναμης. Έδωσε λοιπόν μια έξυπνη θεατρική παράσταση και νομίζω, ότι από ηθοποιία έσκισε, άλλωστε εκεί ποντάρει στις μεγάλες μάζες των εργαζομένων, να χτυπήσει το συναίσθημα του απλού ανθρώπου που τόσες και τόσες φορές τον έχουν κοροϊδέψει και νομίζει πως άλλη μια φορά, δεν θάναι δύσκολο!

zofos X
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Και φυσικά μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος, αφου μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, κατάφερε να ανατρέψει εργασιακά και ασφαλιστικό, στην ουσία χωρίς να ανοίξει μύτη. Μένει βέβαια η παιδεία, αλλά σύντομα μετά τις εκλογές θα το διορθώσει κι' αυτό η Άννα. Αναγκάσθηκε βέβαια να διώξει την καλύτερη συνεργάτιδά της, τη Δραγώνα, -για προεκλογικούς λόγους- αλλά το νερό έχει μπεί στ' αυλάκι...

zofos X
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.