Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (7 Ψήφοι)

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επίθεση στον βουλευτή Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, έσπευσαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καταδικάσουν το γεγονός, κάτι που συνηθίζουν ύστερα από τέτοια γεγονότα.

Αναμφίβολα, οι περισσότεροι συμφωνούμε λίγο-πολύ ότι η βία δεν είναι ο ορθός τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων, όσο κι αν μας τυφλώνει η απελπισία για τα δεινά που μας κατατρέχουν και την κακή μας μοίρα. Ωστόσο, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, θα πρέπει να έρθουμε στη θέση εκείνων που προχωρούν σε τέτοιες πράξεις, οι οποίες προφανώς -στην προκειμένη περίπτωση- αντανακλούν μια κατάσταση αγανάκτησης και αδιεξόδου.

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να δικαιολογήσω βιαιοπραγίες, πιστεύω ότι θα πρέπει να αναρωτηθούν οι πολιτικοί μας αν τέτοιες ενέργειες αποτυπώνουν ανάγλυφα τη βία που ασκείται στις ζωές των απλών πολιτών εξαιτίας της λανθασμένης πολιτικής που εφαρμόζεται. Μιας πολιτικής παράλογης και σκληρής, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών, παρ' ότι την ίδια στιγμή δεν τιμωρείται κανείς από τους υπαίτιους για την τραγική κατάσταση της χώρας.

Η καταπίεση και η αδικία όμως είναι γνωστό τοις πάσι ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην έκρηξη και τη σύγκρουση. Φυσιολογικό και αναμενόμενο. Όταν καταπιέζεις, τότε οι καταπιεσμένοι θα πάρουν κάποια στιγμή την κατάσταση στα χέρια τους. Όταν ασκείς βία, έστω λόγω επιπολαιότητας, μπορεί να γίνεις κι εσύ αποδέκτης βίας. Πρόκειται για μια λογική συνέπεια, που πρέπει να έχεις προβλέψει.

Άρα, δεν γίνεται τίποτα απλά με το να καταδικάζεις υποκριτικά ένα γεγονός, αλλά θα πρέπει να φροντίζεις με πράξεις από πριν ώστε αυτό να μη συμβεί. Να ενεργείς προληπτικά. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, μετατρέπεσαι σε ηθικό αυτουργό, πράγμα που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δυστυχώς συμβαίνει στην περίπτωση αυτή.

Και επειδή δεν διαβλέπω να υπάρχει η διάθεση από τους κυβερνώντες και το πολιτικό προσωπικό γενικότερα ούτε να τιμωρηθεί κανείς, ούτε να σταματήσουν να περικόπτονται μισθοί, συντάξεις και να γκρεμίζονται όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει, πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να έρθει χειρότερη απάντηση από την πλευρά της κοινωνίας, σε σημείο που ορισμένοι δεν φαντάζονται. Το απεύχομαι μεν, αλλά δεν μπορώ παρά να προβλέψω μια ενδεχόμενη αντίδραση από εκείνους που πλήττονται τόσο βάναυσα.

Εν κατακλείδι, ο δρόμος που επελέγη είναι εντελώς λάθος και εύκολα μπορεί να χαθεί ο έλεγχος διότι οι ισορροπίες είναι πολύ εύθραυστες. Οι αντοχές των απλών καθημερινών ανθρώπων, των φτωχών που δύσκολα τα βγάζουν πέρα και των ανέργων που η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή, έχουν όρια που εύκολα εξαντλούνται

Κι αν εξαντληθούν, οι καταστάσεις (ενίοτε) γίνονται επικίνδυνες. Διότι, όπως πολύ σωστά λέει ο θυμόσοφος λαός μας, όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες...

Χάρης Περτέσης

Ο Χάρης Περτέσης είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος με ελαττώματα και εμμονές. Αγαπάει την ελεύθερη έκφραση και απεχθάνεται τη μισαλλοδοξία κάθε είδους, όπως επίσης το ψέμα και την υποκρισία. Η γραφή αποτελούσε για εκείνον πάντοτε, πέρα από «εργαλείο» για να βγάζει το ψωμί του, και ένα μικρό καταφύγιο, μέσα στο οποίο απελευθέρωνε τις σκέψεις και τη δημιουργικότητά του, κάτι που τον βοηθούσε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Σε αυτό το μικρό καταφύγιο σπεύδει μέχρι και σήμερα.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Ήδη οι εξουσιαστές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια, τις ανοχές και τις αντοχές του λαού. Μας προκαλούν ασύστολα και έχουν την εντύπωση, πως είμαστε κατά το κοινώς λεγόμενο Αμερικανάκια! Από τη μια χαρίζουν δις με μια μονοκοντυλιά στό μεγάλο κεφάλαιο, ενώ ταυτόχρονα κόβουν μισθούς και συντάξεις ακόμη και από τους πένητες των 500ων ευρώ, από τη μια κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και νομοθετούν για την πάρτι τους διαβίωση βασιλική, ενώ από την άλλη φορολογούν το λαό αμέσως ή εμέσως αυξάνουν τις τιμές στα είδη ευρείας και λαϊκής κατανάλωσης σε δυσθεώρητα ύψη και έχουν την απαίτηση εμείς να κοιμόμαστε. Ε όχι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Έχουν την εντύπωση, ότι θα μας δουλεύουν εσαεί με της διάφορες εξεταστικές για δήθεν κάθαρση, που το μόνο που αποδίδουν είναι κάμποσο χρήμα στους τάχα εξετάζοντες και πρόσθετους φόρους για το λαό...Τα ψέματα τελείωσαν! Ας μην αναγκάσουν το κόσμο να παρει τη δικαιοσύνη στα χέρια του... ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ!

zofos X
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.