Στα «δίχτυα» του Σόρος και των πολεμοκάπηλων;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Τζωρτζ Σόρος

Όλοι  αισθανόμαστε στο κορμί μας και την ψυχή μας να μας πυροβολούν εδώ και ενάμιση χρόνο, συνεχώς και εξ επαφής! Είναι μια πρωτόγνωρη άσχημη εμπειρία, που έχει ανατρέψει άρδην τη ζωή μας.

Αναρωτιόμαστε αν θα ‘χουμε δουλειά, αν θα πληρωθούμε, αν θα πάρουμε τη σύνταξη, αν θα έχουμε ασφάλιση, αν το σχολείο της περιοχής μας θα υπάρχει αύριο, αν θα υπάρχει νοσοκομείο να μας περιθάλψει. Αν… αν… χιλιάδες «αν» τριβελίζουν το μυαλό μας και μας γεμίζουν άγχος και ανασφάλεια.

Αναλογιζόμαστε σε τι φταίξαμε εμείς οι εργαζόμενοι, που δουλεύαμε με όρους συμφωνημένους και είχαμε δρομολογήσει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας με τρόπο συμβατό στην υπάρχουσα οικονομική κατάσταση και απάντηση δεν βρίσκουμε. Το ίδιο και ο απόμαχος της ζωής, ο συνταξιούχος, που δούλεψε μια ζωή και ήρθε η ώρα, ανήμπορος πια και κουρασμένος, να ξεκουραστεί. Παρομοίως και ο νέος, που στο ξεκίνημα της ζωής του ονειρεύεται αυτά που θέλει να πραγματοποιήσει και ξαφνικά τον συντρίβουν, του διαλύουν την ελπίδα, τον στέλνουν στην απραξία και σε πολλές περιπτώσεις στα ναρκωτικά.

Παράλληλα, όλοι μας βλέπουμε τους κερδοσκόπους ντόπιους και ξένους να αλωνίζουν, σαν σε ξέφραγο αμπέλι, λες και οσμίζονται σίγουρη και άφθονη λεία! Παρακολουθούμε τον στενό εναγκαλισμό με τους Εβραίους μακελάρηδες των Παλαιστινίων και των άλλων γειτονικών λαών και απορούμε. Εν τω μεταξύ αφήνουν  τεχνηέντως να εννοηθεί πως κατά κάποιον τρόπο οι Εβραίοι θα μας σώσουν, ειδικά στη διένεξή μας με τους Τούρκους στο θέμα της Α.Ο.Ζ., υπονοώντας ότι θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την δεινή οικονομική κρίση στην οποία βρισκόμαστε!

Αυτές τις μέρες είδαμε και τα σούρτα-φέρτα στην πατρίδα μας,  του παγκόσμιου κερδοσκόπου του Τζωρτζ Σόρος. Γίναμε μάρτυρες των επίσημων συναντήσεών του με τον πρωθυπουργό και αισθανόμαστε ωσάν να ορμάνε ύαινες να μας κατασπαράξουν. Δεν είναι υπερβολή, γιατί είναι γνωστό «τοις πάσι» ποιος είναι ο Σόρος. Ως γνωστόν, όπου ανακατεύεται υπάρχει... ψητό, δεν είναι ψιλικατζής ο άνθρωπος. Τι σημαίνει λοιπόν  η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό; Τι συζητά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με έναν τζογαδόρο, που ο ίδιος άλλωστε έχει πει πως διέλυσε τη Σοβιετική ένωση, αλλά και φανερά κερδοσκοπεί στην χρεοκοπία της χώρας μας;  Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήρθε για αγαθοεργία…

Το αστείο είναι πως τα παπαγαλάκια της εξουσίας τον προβάλλουν ως μεγάλο επενδυτή, κομίζοντα μάλιστα και πληροφορίες των κέντρων εξουσίας και προσωπικά του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ότι δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση την χρεοκοπία της Ελλάδας! Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο πως είτε τον φέραμε, είτε  ήρθε μόνος του δύσκολα θα ξεφύγουμε από τα δίχτυα του Τζ. Σόρος και όλων των άλλων κερδοσκόπων, όταν μάλιστα η κυβέρνηση αποφασίζει εκτός συνταγματικής νομιμότητας, κάνει μυστικές συζητήσεις  βλαπτικές στα Ελληνικά συμφέροντα και η αντιπολίτευση -ειδικά η αξιωματική- μηρυκάζει απλά και μόνο για την άγρα των ψήφων, ουσιαστικά συναινώντας στη συνέχιση της ίδιας άθλιας πολιτικής.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση έχει κάνει μια ουσιαστικά επικίνδυνη δεξιά στροφή στην εξωτερική πολιτική, που συνίσταται στην εγκατάλειψη των δεσμών που μας ένωναν με τα Αραβικά κράτη, συμμετέχοντας όλο και πιο πολύ στις επιθετικές εναντίον κρατών δομές της συμμαχίας -αυτός είναι και ο λόγος των θερμών σούξου μούξου με την κυβέρνηση του Ισραήλ- και μάλιστα με κόστος μεγάλο, αν ληφθεί μάλιστα υπ  όψη η οικονομική μας κατάσταση. Στροφή, που σίγουρα δεν θα μας βγει σε καλό, αν ληφθούν υπ όψη οι ιδιομορφίες των λαών εκεί.

Αντίθετα, στο εσωτερικό η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξαθλιώσει το λαό, ειδικά τις χαμηλότερες τάξεις, ενώ  παράλληλα χρησιμοποιώντας κατά κόρον τις εξεταστικές επιτροπές αθωώνει τους κλέφτες και τους απατεώνες, βάζοντάς τους στο απυρόβλητο, που έτσι κι αλλιώς ήταν και προηγουμένως!

Αυτό άλλωστε είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Ενώ ο Παπανδρέου μας έταζε δικαιοσύνη, ειλικρίνεια και διαφάνεια, αυτός πρώτος συνδιαλέγεται και μάλιστα επίσημα με τρομοκράτες και κερδοσκόπους!..

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Φίλε, όταν θέλεις να κάνεις κάθαρση κάνεις κάθαρση, δεν μιλάς, κάνεις. Αλλωστε και η παροιμία το λέει: "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια" και μεις όπως καταλαβαίνεις, είμαστε φτωχοί! Είναι απλό πιάνεις τους κλέφτες και τους λωποδύτες, τους παίρνεις τις περιουσίες και ότι άλλο γράφει ο νόμος. Οταν όμως βλέπεις να ληστεύουν το λαουτζίκο, τους αεριτζήδες ατιμώρητους, τον πρωθυπουργό να νομιμοποιεί τους τρομοκράτες και τους κερδοσκόπους και να λέει πολλά λόγια, που ανατρέπονται πριν τα δει ο ήλιος, μην περιμένεις τίποτα. Διάλεξε αλού σκιά να ...ξαποστάσεις!

Darkman
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Είμαστε θύματα των τραπεζών
http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2326.aspx

papagiannis charis
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.