ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Ψαρεύουν ψήφους σε θολά νερά

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Ψαρεύουν ψήφους σε θολά νερά

Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε την έναρξη της προεκλογικής θεατρικής παράστασης, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Οι πρωτοστατούντες μέχρι χθες θίασοι Π.Α.Σ.Ο.Κ. και Ν.Δ. θα προσπαθήσουν να θολώσουν τα νερά και να επανακτήσουν την χαμένη τους δύναμη. Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα και μην εκπλαγείτε για τα κάτω από τη μέση χτυπήματα.

 Ήδη ο Χρυσοχοΐδης στο πρωινό ΣΚ του ΜΕGA, χτύπησε τον πρώην αρχηγό του ανοιχτά και χωρίς οίκτο. Ήταν πράγματι μια πολύ καλή παράσταση που όμως με δυσκολία θα «περάσει» στον κόσμο. Πολύ δύσκολα, ειδικά τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μπορούν να δικαιολογήσουν την κατάντια στην οποία μας έσυραν, όλοι μαζί και ένας-ένας ξεχωριστά.

Νομίζουν ότι είμαστε πολύ αφελείς και θα πιστέψουμε αυτούς που επί δύο χρόνια δεν μας είπαν ούτε μια αλήθεια! Πτώχευσαν τη μεσαία τάξη και τους φτωχούς τους έστειλαν με περισσή αναλγησία στα τάρταρα. 

Στο άλλο στρατόπεδο, της Ν.Δ., τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού ο Σαμαράς εκτός των ψήφων πρέπει να δικαιολογήσει ακόμα τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Γι αυτό και ξεκαθαρίζει στη συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ», ότι στηρίζει την κυβέρνηση: «Αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή. Όμως και την προώθησα και θέλω να επιτύχει στην αποστολή της». Και μάλιστα δεν επιμένει πια στο χρόνο εκλογών, λέγοντας πως «δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο σχετικά με το χρόνο των εκλογών». 

Συνεπώς, όπως εκτιμούσαμε από την αρχή, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν πολύ αργότερα από το Φλεβάρη και σε βάθος χρόνου, προκειμένου να είναι έτοιμοι και οι δύο μονομάχοι. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να επανέλθουν οι ψηφοφόροι που έφυγαν από τις τάξεις των δύο κομμάτων, αν και μέχρι στιγμής υπάρχει δυσκολία επανάκαμψης, ειδικά στη Ν.Δ. 

Κι αυτό διότι ο Σαμαράς σύρθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, προκειμένου να επιμεριστούν οι ευθύνες, πράγμα που ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περίπου δύο χρόνια προσπαθούσε να αποφύγει. Δυστυχώς γι αυτόν, δεν έχει πλέον καμιά δικαιολογία. Το σλόγκαν που χρησιμοποίησαν κατά κόρον ότι «εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση καλύτερα», έχει ξεφτίσει και δεν μπορεί να αγγίξει κανέναν…

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.