Να τους γυρίσουμε την πλάτη!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Να τους γυρίσουμε την πλάτη!

Δεν είναι ψέμα. Το παγκόσμιο πολιτικοοικονομικό σύστημα καταρρέει, όπως είχε προβλεφθεί από επαΐοντες, που ερμήνευσαν σωστά τις προαποφασισμένες (;) εξελίξεις. Η Ελλάδα που χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο στην τωρινή κρίση, σέρνει τις κοινωνίες στην εξαθλίωση, χωρίς να διαφαίνεται καμιά ελπίδα ανάκαμψης.

Την κρίσιμη τούτη ώρα, ο πρωτεργάτης των τραγικών εξελίξεων, «σοσιαλιστής» ΓΑΠ, βρισκόταν στην Κόστα Ρίκα, παρέα με τους υπόλοιπους ομοίους τους, αρκετοί εκ των οποίων -εντελώς συμπτωματικά- έμαθαν τι θα πει… σοσιαλισμός στα αμερικανικά κολλέγια! Από μόνο του βέβαια το γεγονός ότι πρόεδρός τους είναι ένας άνθρωπος με διπλή γλώσσα, δείχνει όχι μόνο το ποιόν των πολιτικών, μα και την επικρατούσα πολιτική παγκοσμίως.

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό της χώρας μας παρατηρούμε τις ανεύθυνες κινήσεις των πολιτικών που εσκεμμένα αυτογελοιοποιούνται με μοναδικό διακύβευμα την προσωπική τους αποενοχοποίηση και ανέλιξη, χωρίς να αισθάνονται την παραμικρή ευθύνη και πόνο.

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με δέος αλλά και ανήμπορος να αντιδράσει, μη γνωρίζοντας ποιο δρόμο να ακολουθήσει, αφού βρίσκεται εν μέσω αποπροσανατολιστικών, φοβικών και οικονομικών επιθέσεων και πιέσεων. Όσο ο καιρός μάλιστα περνά, όλο και περισσότερο αποκαλύπτονται τα σχέδια αυτών που μπορούν να επιβάλλουν πολιτικές. 

Είναι πλέον ορατό και πανθομολογούμενο, πως η οικονομία χρησιμοποιείται για να ληφθούν μια σειρά αντεργατικά και απάνθρωπα μέτρα σε βάρος των ανθρώπων, οι οποίοι οδηγούνται στην απόλυτη σκλαβιά. Εάν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, θα επιχειρούταν προσπάθεια για ανάπτυξη, ενώ παρακολουθούμε ακριβώς το αντίθετο.

Αυτό που μένει λοιπόν, είναι ο λαός να κάνει το επόμενο βήμα και να γυρίσει σελίδα και την πλάτη του σ’ αυτές τις πολιτικές και τους πολιτικούς. Τι άλλο χρειάζεται για να το κάνει; Τι άλλο μπορούν να δώσουν, ειδικά αυτά τα τρία κόμματα, που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, πέραν της δικής τους επιζήμιας επιβίωσης;

Υπάρχουν και άλλα κόμματα και άλλοι πολιτικοί και πλέον έφθασε ο καιρός να δοκιμασθούν και είναι υποχρέωσή τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μπορεί και πρέπει η Ελλάδα να γίνει σύμβολο θετικών εξελίξεων...

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.