Οι αριθμοί είναι εργαλεία, όχι η ζωή

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Οι αριθμοί είναι εργαλεία, όχι η ζωήΟ αποπροσανατολισμός, η αναξιοπιστία, η δωροληψία (κι' αυτό εσχάτως νομικά κατοχυρωμένο!), η χάλκευση των πραγματικών στοιχείων, η δολιοφθορά, η έλλειψη δικαιοσύνης, ο αυταρχισμός, ο εκφοβισμός, είναι στοιχεία που έχουν ενσωματωθεί στη λειτουργία του κράτους και μάλιστα εντείνονται τα τελευταία χρόνια και οδηγούν την Ελλάδα στην νέα εποχή, σηματοδοτώντας ένα εντελώς αφιλόξενο και ανοίκειο περιβάλλον.

Αποδεικνύεται τελικά πως τα εργαλεία που δημιουργήσαμε για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας, κάποιοι τα αναγόρευσαν σε πανίσχυρα και ανίκητα άλλοθι! Ήδη καθορίζουν και δρομολογούν τη ζωή μας. Οι τράπεζες από μηχανισμοί στήριξης, μετατράπηκαν σε όργανα υπέρμετρης εξουσίας, τα δικαστήρια αντί απονομής δικαιοσύνης έγιναν εργαλεία των εχόντων και κατεχόντων και το κράτος ολόκληρο κατάντησε προστάτης ενός σάπιου χρηματοπιστωτικού και ανέντιμου συστήματος, που ενίοτε και κατά περίπτωση δικαιολογεί τη δυσκολία του στην αδυναμία των θεσμών που το ίδιο έχει θεσπίσει.

Δεν θα ψάξουμε για τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης, που έτσι και αλλιώς όλοι είναι γνωστοί, αφού ήδη είναι καταφανές και από όλους αντιληπτό πως εσκεμμένα μας οδήγησαν εδώ. Το ερώτημα πλέον αναδεικνύεται αβίαστα και είναι επιτακτικά βασανιστικό: Μπορεί να διορθωθεί μια κατάσταση όταν ο τρόπος που χρησιμοποιείται στηρίζεται στην απαξίωση, την υποβάθμιση της χώρας και την εξαθλίωση του ανθρώπου;

Η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ΟΧΙ». Άλλωστε αυτό έχει ήδη απαντηθεί από τα επίσημα στοιχεία, αφού ήδη το χρέος -για το οποίο δήθεν όλα γίνονται- ανεβαίνει και κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας πουλιέται στους όπου γης κερδοσκόπους έναντι πινακίου φακής! Όταν μια αποδεδειγμένα και ομολογημένα ατελέσφορη και ανίερη επίθεση κατά της χώρας και των ανθρώπων, απαρέγκλιτα συνεχίζεται, σαν πανάκια παρά την γενική κατακραυγή!

Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν στη σύγκριση με τη ζωή προτάσσονται οι αριθμοί; Μπορεί ποτέ ο άνθρωπος που δημιούργησε όλα αυτά, να είναι συγκρίσιμος με άψυχα νούμερα; Το ερώτημα είναι ρητορικό φυσικά. Προφανώς όσοι υπερασπίζονται τους αριθμούς εις βάρος του πολίτη, εξυπηρετούν σίγουρα ιδιοτελή και άνομα συμφέροντα.

Είναι πασιφανές πως αυτή η κατάσταση της εξουθένωσης και της απαξίας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν θέλουμε να υπάρχει κοινωνία ευνομίας και αλληλοσεβασμού, πρέπει να μπουν κανόνες ισχυροί, δίκαιοι και από όλους σεβαστοί. Ήρθε ο καιρός να αξιολογήσουμε τις προτεραιότητες και να επανιδρύσουμε το  κράτος σε στέρεες βάσεις, που πάνω από όλα και χωρίς ίχνος υπερβολής θα διασφαλίζουν τη ζωή και το περιβάλλον σ' αυτή τη μοναδική και αδιατάρακτη αρμονική συνύπαρξη που μας συνέχει.

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.