Η «σωτηρία» της πατρίδας και η επόμενη μέρα

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Η «σωτηρία» της πατρίδας και η επόμενη μέρα

Βασικός στόχος των δυσβάσταχτων μέτρων και της λεηλασίας της χώρας μας είναι ένα μέλλον χωρίς δικαιώματα, με ανθρώπους εγκλωβισμένους δια παντός

Εδώ και τέσσερα χρόνια ακούμε την ίδια μονότονη επωδό περί σωτηρίας της πατρίδας. Και όσοι δεν αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτή η σωτηρία, τη νοιώθουμε πολύ καλά στο κορμί μας, μιας και οι πάμπολλοι αυτόκλητοι σωτήρες -ως άλλοι «Απριλιανοί»- επιμένουν να τη σώζουν!

Εκείνο που δεν μας είπαν ακόμη είναι ποια σχέση μπορούν να έχουν οι διεθνείς τοκογλύφοι με την σωτηρία της πατρίδας. Είναι ένα ερώτημα που τριβελίζει το μυαλό μας και απάντηση δεν βρίσκουμε. Με ποια λογική δηλαδή μπορεί να σωθεί κάποιος αν του αρπάξουν τα πάντα και μάλιστα στερώντας του και το δικαίωμα ακόμα της εργασίας, έστω για την επιβίωσή του;

Όποιοι και μάλιστα αρκετοί ξένοι, έλεγαν και λένε, πως ο βασικός λόγος που γίνονται όλα αυτά δεν είναι άλλος από μια νέα κατοχή, ένας νέος τύπος σκλαβιάς του ανθρώπου που θα 'ναι πολύ χειρότερος από κάθε προηγούμενο, γιατί στην πραγματικότητα την επόμενη μέρα δεν θα έχουμε κανένα δικαίωμα, μοιάζουν απόλυτα δικαιωμένοι.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι οι «κατακτητές» δεν συμβιβάζονται απλά και μόνο με τη λεηλασία, αλλά τα δυσβάσταχτα μέτρα που επιβάλλουν, τα θεσμοθετούν και νομοθετικά, έτσι ώστε μέσα από στυγνές, ληστρικές και τοκογλυφικές διεργασίες, να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι δια παντός.

Είναι απίθανο σήμερα να υπάρχει άνθρωπος που δεν βλέπει τα συμβαίνοντα στον τόπο μας, δηλαδή στην ουσία αυτά που μας κάνουν οι «συνεταίροι» μας. Αν παραχρήμα υπάρχει, θα πρέπει να είναι ή μαζοχιστής ή μεγάλος συμφεροντολόγος. Σε κάθε περίπτωση, με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο δεν πρέπει να αποδεχόμαστε αυτή την κοροϊδία, όπως και τον δρόμο που μας οδηγούν. 

Είναι σαφές ότι όλοι εκείνοι που μιλούν για μονόδρομους, πολύ απλά μας δουλεύουν. Η πείρα έχει αποδείξει πως μονόδρομοι δεν υπάρχουν. Στη ζωή δρόμοι ανοίγονται αμέτρητοι, μα καλύτερος είναι αυτός που τον αγκαλιάζει ο λαός. Είναι αυτός από τον οποίο περνάει το δίκιο των ανθρώπων της βιοπάλης, των νέων, των απόμαχων.

Γι' αυτό πρωταρχική σημασία έχει να σωθούν οι άνθρωποι που ζουν σ' αυτόν τον τόπο. Αυτοί προσπαθούν, μοχθούν, πονούν και χύνουν το αίμα τους καθημερινά, για να γίνει αυτός ο τόπος ελεύθερος και ζηλευτός. Οι πατρίδες υπάρχουν εφόσον υπάρχουν άνθρωποι και όχι το αντίθετο.

Δυστυχώς, δεν είναι πρώτη φορά στη μακραίωνη ιστορία μας που βιώνουμε τη βία (έξωθεν και έσωθεν) στο μυαλό και το σώμα μας. Πάντα όμως αντισταθήκαμε και -σκλαβωμένοι ακόμη- κρατήσαμε το πνεύμα μας ελεύθερο, παρασύροντας και τους κατακτητές μας στην ανώτερη σκέψη, που έτσι κι' αλλιώς είναι αναπότρεπτη.

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι: Αυτός ο βράχος που λέγεται Ελλάδα, θα βρίσκεται πάντα  εδώ! Πολλοί λένε πως είναι ένας τόπος ευλογημένος, γι' αυτό επιθυμητός και ευάλωτος σε κάθε είδους επιβουλή. Το βέβαιο ωστόσο είναι πως οι κάτοικοί του, σημερινοί και αυριανοί, πάντα θα στέλνουν χαιρετίσματα στους Ευρωπαίους και τους άλλους «πολιτισμένους»...

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.