Ένα βήμα πριν τον Καιάδα;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Ένα βήμα πριν τον Καιάδα;

Ο απόλυτος έλεγχος και η κερδοσκοπία με συνέπεια τη μείωση του πληθυσμού των ανθρώπων, είναι το τρίπτυχο της Παγκόσμιας κυβέρνησης που έρχεται με τις ευλογίες των αρρωστημένων εγκεφάλων, οι οποίοι διαφεντεύουν τις τύχες του κόσμου!

Αν το πρόβλημα ήταν μόνο ελληνικό, ή αμιγώς οικονομικό, αβίαστα θα μπορούσες να πεις ότι φταίει το κακό κουμάντο που κάναμε και πρέπει να πληρώσουμε το λογαριασμό, όμως εδώ παρατηρούμε μια παγκόσμια κρίση που πλήττει όλους ανεξαιρέτως και μάλιστα ανεξαρτήτως παραγωγικότητας ή ανάπτυξης. Είναι δε ολοφάνερο πως κατά περίπτωση εφευρίσκεται ένας λόγος ώστε να παρθούν μέτρα τα οποία μετατρέπονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης ταμειακών υποχρεώσεων, ανάγκη δανεισμού και εν τέλει αύξησης του χρέους κάθε χώρας. Στην πραγματικότητα δηλαδή, όλες οι χώρες σύρονται προς την καταστροφή από τους μηχανισμούς που υποτίθεται φτιάχτηκαν για την προστασία τους.

Φυσικά, τα πολυάριθμα επιτελεία της παγκοσμιοποίησης τα δίνουν όλα για να επιτευχθούν οι στόχοι των πατρόνων. Έτσι έχει περάσει εντέχνως το επιχείρημα της οικονομικής στενότητας που το διαχειρίζονται αναλόγως και κατά περίπτωση. Αργά, σταθερά και απροκάλυπτα, επισημοποιείται ότι σε μορφή διαρροών και εκτιμήσεων, αξιόπιστων και έμπειρων αναλυτών διαδίδονταν, πως δηλαδή όσα συμβαίνουν στον κόσμο, καμιά σχέση δεν έχουν με την οικονομία, που έτσι κι' αλλιώς αυτοί επέβαλλαν.

Χρειάζεται να στο πουν δηλαδή ότι η αναφορά στην Δημοκρατία δεν παραπέμπει παρά σε μια λέξη χωρίς περιεχόμενο; Ποιος δεν βλέπει πλέον πως παρά τις εκτοξευόμενες κορώνες και με πρόσχημα την προστασία του πολίτη, επιβάλλονται ολοένα και σκληρότερα, αντιδημοκρατικότερα και εντελώς απάνθρωπα μέτρα; Ήδη ο ηλεκτρονικός έλεγχος εξελίσσεται και πολύ σύντομα θα αντιληφθούν και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του, πως καμιά σχέση δεν θα 'χει με τις υποτιθέμενες υπηρεσίες που τάχα θα πρόσφερε. Σε λίγο ο έλεγχος του ανθρώπου και στις πιο προσωπικές του στιγμές θα είναι γεγονός και κανένας τότε δεν θα είναι ευτυχισμένος.

Η κερδοσκοπία, την οποία υποτίθεται θέλουν να πατάξουν, έχει αναβαθμισθεί και πλέον αποτελεί μείζον θέμα διακρατικής τοκογλυφίας που μπροστά θα ωχριούσε κάθε ιδιώτης τοκογλύφος. Οι χρηματιστηριακές φούσκες, τα διαφόρων τύπων ομόλογα, οι οφσόρ εταιρείες, τα spreads, τα funds, το κακό συναπάντημα κ.α., όλα κάτω από διακρατικές εγγυήσεις, μας οδηγούν πλέον υποχρεωτικά στα ανταλλακτήρια χρυσού που έχουν γεμίσει τον τόπο. Αυτά είναι ο αψευδής μάρτυρας ενός τοπίου που ευημερούν τα κάθε είδους παράσιτα που πίνουν, στην κυριολεξία, το αίμα των ανθρώπων που έτυχε να μπλεχτούν στα δίχτυα τους, αλλά και όχι, αφού η εξουσία κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεωρώντας τεκμήριο κάθε τι που κατέχεις έστω κι' αν δεν είναι εκμεταλλεύσιμο, έστω και αν έχει μόνο συναισθηματική αξία. Εκτός κι' αν εννοούν ότι μ' αυτό τον τρόπο θα… εξυγιάνουν την κοινωνία.

Ίσως σε άλλη στιγμή το εκλαμβάναμε ως αστείο, όμως εδώ και χρόνια έχει τεθεί ζήτημα μείωσης του πληθυσμού των ανθρώπων. Άλλοτε μεταξύ αστείου και σοβαρού και άλλοτε σαν λύση ανάγκης, για τον λόγο ότι είναι δύσκολο να παράξει η γη τροφή για τόσο μεγάλο πληθυσμό. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική και φυσικά δεν έχει καμιά  σχέση με την παραγωγή προϊόντων, αφού για κερδοσκοπικούς και μόνο λόγους αποφάσισαν την συρρίκνωση των αγροτικής παραγωγής. Αφού λοιπόν δημιούργησαν τα γκέτο των πόλεων, με το αιτιολογικό της βιομηχανικής ανάπτυξης, τώρα επικαλούνται την ανταγωνιστικότητα, αποσαθρώνουν την κοινωνία με συνοπτικές διαδικασίες και ρίχνουν τους ανθρώπους στον καιάδα, αφού πλέον τους είναι αδιάφορο αν υπάρχουν. Για τον εαυτό τους άλλωστε έχουν μεριμνήσει δεόντως.

Ήδη ο έλεγχος του ανθρώπου μέσω της κερδοσκοπίας ή και αντίστροφα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δικτύωσης. Το χρονικό όριο του 2015, όπως έχουμε ξαναπεί, θεωρούν πως όλα θα είναι έτοιμα για την μετεξέλιξη της εξουσίας σε Παγκόσμια διακυβέρνηση. Η συνέχεια θα είναι πολύ πιο εύκολη για αυτούς, αφού θα έχουν αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο και θα έχουν επιτύχει την εξαθλίωση των λαών. Η μείωση του πληθυσμού θα γίνει με τον πιο πρόσφορο τρόπο που αυτοί θα επιλέξουν.

Ωστόσο, παρότι ο άνθρωπος είναι εξουθενωμένος και κατακερματισμένος, μπορεί να ανατρέψει έστω και τώρα, λίγο πριν την ολοκλήρωση, τις αδίσταχτες επιλογές των εξουσιαστών και να αποτρέψει την επερχόμενη καταστροφή...

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.