Χειροκροτητές

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (17 Ψήφοι)

Χειροκροτητές

Οι σημερινοί ψηφοφόροι των κομμάτων έχουν καταντήσει ανώριμα ανθρωπάκια που τα τραβούν από τη μύτη, κατά τις επιθυμίες τους, οι κάθε είδους πολιτικάντηδες.

Πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις όχι για να ακούσουν αυτά που πρέπει, δηλαδή το πρόγραμμα δράσης και προοπτικής, αλλά γιατί το κόμμα τους θέλει να αποκομίσει εντυπώσεις για την επιζητούμενη παραταξιακή επιτυχία.

Πρόκειται φυσικά απλά για οπαδούς, για ένα φανατικά ντοπαρισμένο ανώνυμο πλήθος, που αρκείται να βροντοφωνάζει τα δοσμένα συνθήματα, χωρίς να αξιολογεί τα λεχθέντα σε συνδυασμό με τις πράξεις των πολιτικών προσώπων που τυφλά ακολουθεί.

Έτσι απλά, χωρίς συναίσθημα, ο οπαδός-ψηφοφόρος συνηθίζει να χειροκροτά σε κάθε λαϊκίστικη κορώνα του αρχηγού του, που εκ προοιμίου θεωρεί σωστή. Ο φανατισμός του δεν τον βοηθάει να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Όμως, η συμμετοχή του στη συγκέντρωση-εκδήλωση σταματάει στο χειροκρότημα. Κανείς, πριν ή μετά, δεν ενδιαφέρεται τελικά για αυτόν και τα προβλήματά του. Και δυστυχώς, όταν το αντιλαμβάνεται, συνήθως είναι πολύ αργά

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.