Οι ευρωεκλογές βαρόμετρο πολιτικών αλλαγών

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (7 Ψήφοι)

Οι ευρωεκλογές βαρόμετρο πολιτικών αλλαγών

Το τοπίο ξεκαθαρίζει. Τα όργανα της εξουσίας, δηλαδή το πολιτικό προσωπικό με τη σημερινή του σύνθεση, παίζει στις ευρωεκλογές το τελευταίο του χαρτί. Η γενική απαξίωση της πολιτικής του σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος, επιβάλλει σαρωτικές αλλαγές. Τέτοιες που να είναι ικανές να αποκοιμίσουν για μια ακόμη φορά τον λαό, ώστε η πραγματική εξουσία να παραμείνει αλώβητη.

Το επόμενο και μέχρι τις εκλογές διάστημα, θα ενταθεί η επίθεση διαμόρφωσης της λαϊκής συνείδησης ώστε τα «πρόβατα» να παραμείνουν στο μαντρί. Όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν τον θίασο του κοινοβουλευτισμού, τους σπόνσορες εργολάβους και τη σκηνοθεσία της τρόικας, ήρθε η ώρα να αντιληφθούν ότι οι επαγγελματίες ηθοποιοί ωχριούν μπροστά τους.

«Το ψάρι βρομάει απ' το κεφάλι» λέει η λαϊκή παροιμία κι εδώ βλέπουμε την απόλυτη εφαρμογή της. Πολιτικοί σαν τον Καρατζαφέρη και τον Κουβέλη είναι πανέτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, φορώντας τον μανδύα του «Δούρειου ίππου» και πλαισιώνοντας για άλλη μια φορά την ψευδεπίγραφη «Δημοκρατική νομιμότητα».

Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να αντιληφθούμε το τι ακριβώς συμβαίνει, παρά μόνο να παρακολουθήσουμε τις κομματικές μεταγραφές που λαμβάνουν χώρα όλο αυτό το διάστημα. Το πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται όπως ακριβώς βολεύει το σύστημα, με έναν και μόνο σκοπό: Να διατηρηθούν οι Έλληνες πολίτες εγκλωβισμένοι σε «μεταλλαγμένους» κομματικούς σχηματισμούς και να συνεχιστεί η ίδια καταστροφική πολιτική του παρελθόντος.

Στο χέρι μας είναι, ωστόσο, να αποδείξουμε -αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές- ότι δεν είμαστε πρόβατα επί σφαγήν και πως μπορούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον μας κόντρα στους σχεδιασμούς και τις υποδείξεις τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα ξεκινούν και τελειώνουν σε μια εκλογική αναμέτρηση, ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία να σταλεί σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας και προειδοποίησης εν όψει της συνέχειας. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και οι αποφάσεις μας απολύτως καθοριστικές για τον τόπο και το μέλλον μας.

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.