Σκέψεις εαρινής νυκτός… puzzleheaded

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Να προσπαθείς πάντα να εκπληρώσεις τα όνειρά σου στο έπακρο και με κάθε τίμημα που μπορεί να χρεωθείς για να πετύχεις κάτι τέτοιο, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Είναι προτιμότερο να τολμάς και να προσφέρεις ό,τι έχεις (υλικά ή πνευματικά) για μια «ελπίδα», ώστε να ξέρεις μελλοντικά ότι ακόμα και αν δεν τα κατάφερες, τουλάχιστον προσπάθησες. Αυτό θα σημαίνει ότι η σχέση με τον εαυτό σου θα παραμείνει άριστη και ποτέ δεν θα τον κατηγορήσεις για κάτι που δεν έπραξε, ενώ ίσως θα μπορούσε. Είναι ο απλούστερος τρόπος για να μην υπάρξουν ποτέ για σένα «Αν» που είναι πιθανό να σε μαραζώσουν και να σε απογοητεύσουν, δίνοντάς σου την πικρή γεύση της ήττας. Πάρε μέρος στο… παιχνίδι, έχοντας στο νου σου ότι μπορεί και να χάσεις, αλλά ποτέ μη διανοηθείς να κάνεις πίσω.

Να ζεις και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή της ζωής σου, δίνοντας σημασία στα απλά, καθημερινά μικροπράγματα που την κάνουν όμορφη. Ποτέ μη βλέπεις μίζερα τη μέρα που ξημερώνει, αλλά δώσε της την αξία που πρέπει. Είναι ανόητο να μην υπολογίζεις τα αγαθά που διαθέτεις γιατί μπορεί αυτά να τα χάσεις κάποτε και τότε μόνο θα καταλάβεις. Δεν είναι όμως, να ξέρεις, καθόλου έξυπνο να απολέσεις κάτι, προκειμένου να το εκτιμήσεις. Κοίτα γύρω σου τη ζωή και τους συνανθρώπους σου που δεν βρίσκονται στη θέση σου και ίσως καταλάβεις τι εννοώ. Δώσε αξία σε αυτά που θεωρούσες πάντα αυτονόητα, γιατί έχουν όντως αξία, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν την έχεις ακόμα αναγνωρίσει. Από κάποιους έλειπαν αυτά που έχεις και κάποιοι εξακολουθούν μέχρι σήμερα να τα αναζητούν. Προσπάθησε να συναντήσεις και να νοιώσεις την ευτυχία σου, αν δεν το έχεις καταφέρει ως τώρα. Πολλοί την έχουν δίπλα τους, αλλά κοιτούν αλλού και δεν καταφέρνουν ποτέ να τη βρουν στ’ αλήθεια, μένοντας για πάντα δυστυχισμένοι.

Ποτέ δεν θα καταφέρεις ίσως να νοιώσεις αυτό που νοιώθουν οι άλλοι, όπως και τα αντίστροφο, φυσικά. Δώσε την ψυχή σου απλόχερα, αλλά μην περιμένεις ο δέκτης να λάβει επακριβώς το συναίσθημά σου. Νοιώσε εσύ καλά και θα έχεις πετύχει. Ήρθες στον κόσμο μόνος και εξακολουθείς να είσαι στην ίδια κατάσταση, όπως και όλοι οι υπόλοιποι γύρω σου. Όλοι ψάχνουμε για στηρίγματα και ζούμε τη δική μας ξεχωριστή ψευδαίσθηση. Όλοι κυνηγούμε τα δικά μας ανεκπλήρωτα όνειρα με πάθος, μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν μπροστά μας. Όταν και αν τελικά εκπληρωθούν, τη θέση τους παίρνουν κάποια νέα που θα μας κάνουν να νοιώσουμε ξανά ότι αξίζουμε και πως μπορούμε να πετύχουμε. Πάντα να γνωρίζεις ότι όταν κάτι το θέλουμε πολύ, σημαίνει ότι δεν το έχουμε και η αξία του για εμάς είναι τεράστια. Είναι ανόητο όμως να το απαξιώνεις στη συνείδησή σου μόνο και μόνο επειδή το πέτυχες! Αυτό μειώνει τον ίδιο σου τον εαυτό.

Κάτι τελευταίο, όμως, που πρέπει να προσέξεις περισσότερο από κάθε άλλο: Μη γίνεις ποτέ «θήραμα» των ονείρων σου. Αυτό θα σε οδηγήσει στη μεγαλύτερη δυστυχία. Εκτίμησε λογικά την κατάσταση και προχώρησε με σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση που θέλεις, παίρνοντας παράλληλα τη χαρά που σου δίνεται σήμερα. Κάνε κτήμα σου ό,τι σου παρέχεται και ό,τι δεν είχες χθες, ανταποδίδοντας παράλληλα την αγάπη σου εκεί που πρέπει. Όχι, βέβαια, μόνο και μόνο για μια ανταπόδοση, αλλά γιατί είμαι σίγουρος ότι το έχεις ανάγκη! Άδραξε, λοιπόν, την ευκαιρία σου σήμερα, άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων και σύντομα θα καταλάβεις τη μεγάλη αλλαγή που θα συμβεί μέσα σου.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.