Λάθος η παραχώρηση του Νέρι

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Λάθος η παραχώρηση του ΝέριΟ Νέρι Καστίγιο αποτελεί οριστικά παρελθόν από τον Ολυμπιακό και είναι πλέον επίσημα ποδοσφαιριστής της Σαχτάρ. Είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή απέφερε ένα τεράστιο και εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα ποσό τόσο στα ταμεία του συλλόγου, όσο και στην τσέπη του ίδιου του Μεξικανού άσου.

Αν, λοιπόν, δούμε το θέμα από οικονομικής πλευράς και μόνο, νομίζω ότι η συμφωνία που επετεύχθη με τους Ουκρανούς ήταν καλή και συμφέρουσα για όλους τους εμπλεκομένους, χωρίς αμφιβολία. Αν ήμουν Κόκκαλης θα ήμουν ικανοποιημένος, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Ως απλός φίλαθλος, όμως, σκέφτομαι και κάποια άλλα πραγματάκια, από μια πιο… ρομαντική σκοπιά ίσως. Και εξηγώ αμέσως τι εννοώ:

Ο Νέρι ήρθε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό πριν αρκετά χρόνια, όταν ήταν ακόμα 16 μόλις χρονών (τώρα είναι 23!), με όνειρα και φιλοδοξίες. Ήταν παιδί, πραγματικά, όταν κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα, ενώ χρόνο με το χρόνο «δενόταν» με την ομάδα και τον κόσμο όλο και περισσότερο. Βίωσε όμορφες και άσχημες στιγμές, αλλά αγάπησε αυτή την ομάδα, αναπόφευκτα, παίρνοντας πολλές εμπειρίες και γνωρίζοντας τη λατρεία από τους απλούς οπαδούς, που του αναγνώρισαν το μεγάλο του ταλέντο σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Αναπτύχθηκε μια σχέση μοναδική, πιστεύω, παρ’ ότι είναι γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με επαγγελματικό ποδόσφαιρο και… μπίζνες πλέον στις μέρες μας.

Ακόμα και χθες, λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο για να πάει στην Ουκρανία και να υπογράψει το συμβόλαιό του, ο Νέρι δήλωνε πως ήθελε να μείνει, παρ’ ότι η πρόταση του προέδρου της Σαχτάρ, Ρινάτ Αχμέτοφ, ήταν μυθική. Δεν είναι ψέματα, μάλιστα, ούτε το ότι έκλαιγε λίγο πριν μεταβεί στο αεροδρόμιο ή το ότι σκεφτόταν να τα… βροντήξει όλα και γυρίσει στο λιμάνι, ακόμα και την τελευταία στιγμή. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι πικρή!

Όταν είσαι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και θέλεις να ανέβεις ψηλά στην Ευρώπη, είναι λάθος, κατά την άποψή μου, να ξεπουλάς έτσι τους ποδοσφαιριστές σου. Ναι μεν συμφωνώ ότι όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι σε ολόκληρο τον κόσμο καταφεύγουν σε αγοροπωλησίες παικτών, πράγμα που είναι όντως υγεία. Σε αυτό είμαι σύμφωνος, ασυζητητί. Το θέμα, όμως, είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση μιλάμε για μια περίπτωση στην οποία είχε επενδύσει ο Ολυμπιακός. Και ως φίλαθλος δεν θέλω να πιστέψω ότι σκόπευε απλά και μόνο να ανδρώσει ποδοσφαιρικά τον Καστίγιο και ακολούθως να τον πουλήσει. Αυτή είναι λογική μικρών ομάδων και αν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε ο Ολυμπιακός είναι μικρή ομάδα.

Σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία ο Νέρι, μόλις στα 23 του, ήταν έτοιμος να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και δεν αποκλείεται να γινόταν ακόμα και ο νέος Τζόλε! Πραγματικά, ήταν πολύ πιθανό. Φανταστείτε πριν 9-10 χρόνια να είχε φύγει ο Σέρβος… Θα είχε πάρει τα σημερινά πρωταθλήματα η ομάδα του Πειραιά; Άγνωστο, αλλά μπορώ να υποθέσω πως όχι..!

Παίκτες σαν τον Γιάγια Τουρέ, λοιπόν, που είναι στυγνοί επαγγελματίες, ίσως είναι σωστό να πωλούνται, (αφού έχουν προσφέρει, βέβαια) ούτως ώστε να εισρέουν στα ταμεία έσοδα. Παίκτες, όμως, που πονάνε τη φανέλα που ιδρώνουν, σαν τον Καστίγιο, θα πρέπει να μένουν, να αποτελούν «κορμό» και πάνω τους να χτίζεται σιγά-σιγά ολόκληρη η ομάδα.

Υ.Γ.1: Μέγα λάθος της διοίκησης του Ολυμπιακού το περίφημο 25% που προβλεπόταν στο συμβόλαιο του Μεξικανού. Εκεί «σκάλωσε» το όλο θέμα. Αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος όρος στη συμφωνία πιστεύω ότι ο Καστίγιο θα συνέχιζε και του χρόνου στο λιμάνι. Αλλά… 12 εκ. ευρώ (και κάτι παραπάνω) είναι πολλά χρήματα για οποιονδήποτε παίκτη και οποιαδήποτε οικογένεια, είναι αλήθεια!

Υ.Γ.2: Θα επενδυθούν τα χρήματα της μεταγραφής του Καστίγιο; Αν ναι, έχει καλώς… Ίσως γίνουν καλές κινήσεις από δω και πέρα. Αυτό που φοβάμαι, όμως, είναι μήπως αποκτηθούν 1-2 ποδοσφαιριστές από το… πανέρι και τα υπόλοιπα καταλήξουν στην τσέπη. Για να δούμε…

Υ.Γ.3: Κόλαση η ζωή για κάθε ποδοσφαιριστή αξίας και μη η Ουκρανία. Κάτι μου λέει ότι θα θέλει να φύγει σύντομα ο Μεξικανός άσος από εκεί, αν και είναι πιθανό να συμβαίνει ακόμη και τώρα κάτι τέτοιο.

Υ.Γ.4: Μάθατε τι είπε ο Αχμέτοφ στον Καστίγιο χθες; Κρατηθείτε: Ο… πρώην κρεοπώλης και ζάπλουτος πλέον μεγιστάνας του πρότεινε να διαλέξει όποιον ποδοσφαιριστή θέλει να αποκτηθεί, προκειμένου να έχει παρέα στην Ουκρανία! Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, του έθεσε στη διάθεσή του το ποσό του 1 εκ. ευρώ! Τι άλλο θα ακούσουμε;

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.