Γιατί, γιατί, γιατί;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Γιατί, γιατί, γιατί;

Δε γνωριζόμασταν, δεν ήμασταν φίλες, ούτε καν γνωστές. Δε σε ήξερα, δε με ήξερες. Όμως, η ψυχή μου πόνεσε όταν άκουσα ότι εκείνοι οι πέντε όροφοι σου στέρησαν το ανεπανάληπτο δώρο της ζωής. Γιατί καλή μου, γιατί; Τι πόνο έκρυβε η ψυχούλα σου και δεν άντεξες και πίστεψες ότι η μόνη λύση είναι η φυγή;

Είμαι και εγώ αρκετά νεαρή σε ηλικία, λίγα χρόνια μεγαλύτερη, 22 χρονών. Μακάρι να σε είχα δει, να σου είχα μιλήσει για όλα εκείνα τα δάκρυα που έκρυψα από τους άλλους και τα έβλεπε μόνο το μαξιλάρι μου τη νύχτα, προσπαθώντας και επιμένοντας να ζω σε αυτό τον σκληρό κόσμο όπου η απανθρωπιά, η σκληρότητα και η αναλγησία επιβραβεύονται, ενώ η ευαισθησία θεωρείται κουσούρι και ελάττωμα.

Να σου μιλήσω για όλες εκείνες τις φορές που έκλαιγα ώρες ατελείωτες και με θεωρούσα λίγη, για τους ανθρώπους που  με πλήγωσαν, με άφησαν και γέννησαν μέσα στην ψυχή  μου τόσα «γιατί;», ανούσιες ενοχές και στεναχώρια, για εκείνες τις σχολικές αποτυχίες μου που εκείνη τη στιγμή με έκαναν να πιστέψω ότι οι ευκαιρίες μου στη ζωή τελείωσαν. Για όλες εκείνες τις ημέρες που έζησα την κατάθλιψη, που έψαξα μέσα στο σκοτάδι για μία ρανίδα φωτός. Και σε εκείνο το σεντόνι που σφιχταγκάλιαζα τη νύχτα και έκλαιγα, εκείνη τη δύναμη της ψυχής μου που ανασυρόταν μέσα από τα ερείπια και φώναζε: «κανείς και τίποτα δεν είναι πιο δυνατός από εσένα, όλα ξεπερνιούνται, στο τέλος όλα πρέπει να είναι καλά». Και συνέχιζα να ζω αυτό το δώρο της ζωής, με όλες τις χαρές και τις λύπες της, με τα πάνω και τα κάτω της, με τις χαρές και τις αποτυχίες της, εις πείσμα όλων εκείνων των καταστάσεων, των ανθρώπων που πλήγωσαν την ψυχή μου.

Να σου πω πόσο όμορφη και ικανή είσαι, για εκείνες τις χαρακιές που άφησαν στην ψυχούλα σου τα λόγια και η σκληρή συμπεριφορά των ανθρώπων. Να σου πω ότι έτσι είναι οι άνθρωποι, μην τους κρατάς κακία. Έτσι είναι. Σε πληγώνουν γιατί πιστεύουν ότι έτσι είναι δυνατοί, αυτό όμως είναι η περίτρανη απόδειξη της αδυναμίας τους. Αλλά δεν είχα ποτέ τη δυνατότητα αυτή…

Αχ κοριτσάκι μου, αχ Αφροδίτη μου! Γιατί, γιατί, γιατί; Ένα ερώτημα μετέωρο…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.