Η κρυμμένη μαγεία της νύχτας…

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (7 Ψήφοι)

Η κρυμμένη μαγεία της νύχτας…

Είναι δώδεκα το βράδυ, οι περισσότεροι έχουν κοιμηθεί, στους δρόμους δεν ακούγεται τίποτα, μόνο κάποιο αυτοκίνητο που μπορεί να περάσει.

Είναι δώδεκα το βράδυ και εγώ δεν κοιμάμαι, θέλω να γράψω. Είναι ωραία να ζεις και να εκφράζεσαι όταν δε σε βλέπει κανείς, η ψυχή είναι πιο ειλικρινής και αυθόρμητη.

Βγαίνω στο μπαλκόνι, κοιτάζω τον απέραντο και έναστρο ουρανό, διαπιστώνοντας τη μικρότητα όλων των προβλημάτων και των σεβντάδων που κουβαλάει η ψυχή του καθενός.

Είναι δώδεκα το βράδυ και δεν έχω κοιμηθεί, όλα αυτά που τρώνε την ψυχή μου σα σαράκι αποζητούν κάπου να εκφραστούν.

Τα όχι και τα γιατί και η πάλη μου με πράγματα που δεν έπρεπε να κάνω αλλά έκανα, με καταστάσεις που δεν έπρεπε να υπομείνω αλλά υπέμεινα, ξυπνάνε -τι ειρωνικό- το βράδυ και σα θεριό με κατατρώνε. Για αυτό γράφω.

Μερικές φορές μου θυμώνω, άλλες με συγχωρώ. Είναι εκείνες οι ώρες, οι βραδινές, οι ώρες που η συνείδηση σα δικαστής ζητάει το λόγο και απαιτεί εξηγήσεις, στη μέρα μπορούμε να κρυφτούμε.

Είναι δύο τα μεσάνυχτα και τα μάτια είναι κοκκινισμένα. Και τη στιγμή εκείνη που σκέφτομαι "και αυτή τη μέρα προσπάθησα όσο μπορούσα, τουλάχιστον αγάπησα και αγαπήθηκα", γέρνω γλυκά και βυθίζομαι στον μικρό θάνατο του ύπνου. 

Το βράδυ έχω βρει έναν ωραίο τρόπο να κοιμάμαι. Τους συγχωρώ όλους έναν έναν" (Τάσος Λειβαδίτης)

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.