Συνέχισε να με αγαπάς

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Συνέχισε να με αγαπάς

Σου εξομολογήθηκα αυτό που βάραινε την ψυχή μου. Γιατί ήλπιζα ότι θα με καταλάβεις, ότι δε θα βάλεις τη γνώμη του κόσμου, το «τι θα πει η γειτονιά» πάνω από τη δική μου ευτυχία. 

Να ξέρεις ότι προσπάθησα να σου μιλήσω και άλλες φορές. Δεν ξέρω, κάτι με εμπόδιζε την τελευταία στιγμή. Φοβόμουν, δείλιαζα, δεν ήμουν σίγουρη, δεν ξέρω.

Σήμερα όμως το αποφάσισα. Και σου μίλησα. Για την ψυχή μου, τα θέλω μου, τις επιθυμίες μου. Μη με διώξεις, έχω ανάγκη την αγάπη σου, την υποστήριξή σου. 

Πώς να σου ομολογήσω ότι μου αρέσει η Μαρία, η Ελένη και όχι κάποιος νεαρός; 

Νομίζω όμως ότι κάτι είχες καταλάβει. Γιατί πιστεύω ότι οι γονείς μας καταλαβαίνουν τα πάντα για μας, βλέπουν ακόμα και όταν εμείς πιστεύουμε ότι έχουν μάτια κλειστά. 

Αλλά πολλές φορές σιωπούν επειδή θεωρούν ότι αυτό είναι το καλύτερο. Ή γιατί περιμένουν το παιδί τους να τους μιλήσει. Να, λοιπόν, η μέρα αυτή ήρθε.

Είμαι εδώ μπροστά σου, κοίταξε την αλήθεια μου κατάματα. Ναι, μητέρα, αγαπώ μία κοπέλα. 

Συγγνώμη αν δεν είμαι αντάξια των προσδοκιών σου, συγγνώμη αν δεν ήμουν αυτό που ήθελες. Αλλά σου άνοιξα την καρδιά μου, σου μίλησα, σε εμπιστεύτηκα.

Θα με διώξεις; Θα χαλάσεις την ωραιότερη και σημαντικότερη σχέση που υπάρχει, αυτή της μητέρας και του παιδιού της;

Γιατί θεωρείς ότι κάνω κάτι κακό; Ποιανού την περιουσία καταχράστηκα, ποιανού δικαιώματα στέρησα, τι κακό έκανα και σε ποιον; 

Θεωρείς ότι δεν μπορώ να αγαπήσω αληθινά, με τρυφερότητα και στοργή; 

Γιατί θεωρείς βρώμικη, ανήθικη τη δική μου αγάπη; Θεωρείς ότι η αγάπη μου θα είναι λιγότερο αληθινή επειδή αγάπησα μία κοπέλα και όχι ένα αγόρι;

Γιατί σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι; Γιατί βάζεις πάνω από την ευτυχία του παιδιού σου την κακία και το δηλητήριο των άλλων; Γιατί θέλεις να είμαι δυστυχισμένη; Γιατί θέλεις να ντρέπομαι για αυτό που είμαι;

Εσύ πάντα καμάρωνες για μένα, ήσουν περήφανη έλεγες. Τώρα λοιπόν τι άλλαξε; Προσπάθησε λίγο να με καταλάβεις. 

Δεν το επέλεξα, απλώς ένοιωσα έρωτα για έναν άνθρωπο, για μία γυναίκα. Και εσύ ερωτεύτηκες τον μπαμπά, μπορείς να με νοιώσεις. 

Έχω τις ίδιες πιθανότητες με εσένα και τον κάθε άνθρωπο πάνω σε αυτή τη γη. Έχω τις ίδιες πιθανότητες να ερωτευτώ, να αγαπήσω, να πορευτώ με έναν άνθρωπο σε αυτή τη ζωή, να χωρίσω, να πληγωθώ, να κάνω οικογένεια. 

Μείνε στο πλευρό μου και στήριξέ με, αυτό σου ζητάω. Αν κάτι μου έμαθες είναι ότι αγάπη είναι σε αποδέχομαι και σου δίνω την ελευθερία να είσαι αυτός που θέλεις εσύ να είσαι. Θα σταματήσεις να με αγαπάς λοιπόν τώρα;

Δεν μπορείς να με κάνεις να πάψω να σε αγαπώ, ακόμα και αν με πληγώσεις με τα λόγια σου, τα οποία έχουν τη δύναμη να ματώσουν περισσότερο και από μαχαίρι. Εγώ θα σε αγαπώ και ας με διώξεις. 

Αλλά μπορείς να μου δώσεις μία ευκαιρία, να σου εξηγήσω γιατί νιώθω έτσι. Να μιλήσουμε για τα αισθήματά μου, για τις φοβίες μου, για τον άνθρωπο που έχω επιλέξει. 

Να σου μιλήσω για την αληθινή σχέση αγάπης και έρωτα που βιώνω, ώστε να δεις ότι δεν είναι κάτι τόσο διαφορετικό από μία ετερόφυλη σχέση, να δεις ότι έχω τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες απογοητεύσεις, τις ίδιες πίκρες από τους έρωτες με κάθε άλλο άνθρωπο.

Δεν μπορείς να με κάνεις να σταματήσω να σε αγαπώ. Όποια απόφαση και αν πάρεις. Γιατί ακόμα και αν εσύ δε με θέλεις πια για κόρη σου, εγώ πάντα θα σε θέλω για μητέρα μου.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.