Μουσείο, το μέρος όπου η Ιστορία είναι ζωντανή…

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Μουσείο, το μέρος όπου η Ιστορία είναι ζωντανή…

Η αγάπη μου για το μουσείο υπήρχε από τότε που ήμουν παιδάκι μικρό και έμεινε αμείωτη μέχρι τα 24 μου χρόνια. Πάντοτε ήθελα να επισκέπτομαι μουσεία και να έρχομαι σε επαφή με ζωντανά κομμάτια της Ιστορίας που έμειναν αλώβητα στο πέρασμα του χρόνου.

Και τότε, αισθανόμουν πόσο μεγάλη αξία έχει το μουσείο στον πολιτισμό μίας χώρας και πόσο απαραίτητο είναι στο να οικοδομήσει την εθνική συνείδηση και τη γενικότερη παιδεία ενός ανθρώπου. 

Πόσοι γονείς, άραγε, μαθαίνουν από μικρά τα παιδιά τους να αγαπούν τη γνώση και τους αρχαιολογικούς χώρους; Πόσοι έχουν καθιερώσει μία φορά το μήνα να πηγαίνουν το παιδί τους σε ένα τέτοιο μέρος, να φέρουν το παιδί τους σε επαφή με την ανακάλυψη της Ιστορίας και την αγάπη για τη γνώση;  Σχεδόν κανείς.

Και όμως, πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα αν τα παιδιά μάθαιναν να ερευνούν, να ψάχνουν και να θέλουν να ανακαλύψουν τα πάντα! Πόσο πιο δύσκολο θα ήταν να πλανηθούν και να ερευνούν για όλα αυτά που ακούνε, από τους ανθρώπους που θα έρθουν στη ζωή τους μέχρι πολιτικούς και ηγέτες.

Τα μουσείο είναι ένας ζωντανός κόσμος, ένα κομμάτι της ιστορίας που αναβιώνει και ζωντανεύει στα μάτια του κάθε επισκέπτη. Και είναι υποχρέωση της οικογένειας και της εκπαίδευσης να καλλιεργήσει μέσα σε κάθε νέο άνθρωπο την αγάπη γι’ αυτό.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.