Γι’ αυτό δεν υπερασπίζομαι ένα ναζιστικό κόμμα…

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Γι’ αυτό δεν υπερασπίζομαι ένα ναζιστικό κόμμα…

Δεν υπερασπίζομαι ένα ναζιστικό κόμμα επειδή γνωρίζω πως η χώρα μου έχει υποφέρει και έχει λυγίσει από το ναζισμό. Δεν είμαι υπέρ της βίας επειδή δεν θεωρώ πως είναι η λύση απέναντι στην οικονομική εξαθλίωση. 

Ο ναζισμός δεν είναι πολιτικό κόμμα. Ο ναζισμός είναι η διόγκωση του τέρατος που υπάρχει μέσα μας, όπως έλεγε και ο αξεπέραστος Μάνος Χατζιδάκις.

Δεν υπάρχει πολιτική, ούτε ιδεολογία, υπάρχει μόνο μίσος. Μίσος στους αλλοεθνείς, μίσος στους αλλόθρησκους, μίσος στους ομοφυλόφιλους, μίσος στους άθεους, μίσος σε όσους έχουν διαφορετική άποψη, μίσος σε ό,τι ζει και αναπνέει που δε μοιάζει με αυτούς, μίσος σε αυτόν που είναι διαφορετικός. 

Και ο Χίτλερ έτσι κέρδισε την εξουσία, μέσα σε μία περίοδο στην οποία ο γερμανικός λαός υπέφερε από οικονομική κρίση και αναζητούσε την ελπίδα. Με υποσχέσεις για ψηλότερους μισθούς, για δύο αυτοκίνητα σε κάθε Γερμανό, με βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και χίλιες δύο άλλες δεσμεύσεις προκειμένου να κερδίσει την εξουσία και να εφαρμόσει απρόσκοπτα τα σατανικά σχέδιά του.

Γιατί το Άουσβιτς δεν υπήρξε ποτέ (παραμύθι είναι αυτό μωρέ), γιατί τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λένε, γιατί αυτά είναι υπερβολές. 

Και η γνωστή περιβόητη φράση: «Ναι, αλλά και ο Στάλιν έκανε εγκλήματα». Ο Στάλιν πάντοτε έρχεται στη συζήτηση για να δικαιολογήσει την υποστήριξη κάποιου στο ναζισμό. Γιατί είναι απλή λογική να προσπαθείς να δικαιολογείς την υποστήριξή σου σε ένα από τα πιο παρανοϊκά μυαλά της ανθρωπότητας, συγκρίνοντάς το με ένα εξίσου δεύτερο! 

Και οι δύο εγκληματίες ήταν, αυτό. Μην προσπαθείς να βρεις άλλοθι για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Εννοείται πως δεν εγκρίνω ούτε την άλλη ιδεολογία, αλλά τουλάχιστον σε εκείνη δε φοβάμαι πως θα με μαχαιρώσουν αν διαφωνήσω σε κάτι.

Και εγκληματική να είναι, δικαιολογεί αυτό την υποστήριξη στο ναζισμό, σε ένα ακροδεξιό κόμμα; Τι είδους λογική είναι αυτή; Τι λογική είναι αυτή που επειδή υπάρχει απογοήτευση από την πολιτική να μας οδηγεί στο να υποστηρίζουμε δολοφονικές και παρανοϊκές ιδεολογίες;

Ο ναζισμός αναβιώνει στην εποχή μας, σε μία χώρα που έχει αιμορραγήσει από αυτόν όπως καμία άλλη χώρα στο παρελθόν. Ας αγωνιστούμε για να τον κατατροπώσουμε, διότι όπως έλεγε ο σπουδαίος Γκαίτε: «Όποιος λαός ξεχνάει την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει».

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.