Οι φίλοι και τα μαθήματα ζωής

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Οι φίλοι και τα μαθήματα ζωής

Οι φίλοι μου. Εκείνοι που πέρασαν στη σχολή που ήθελαν. Εκείνοι που δεν πέρασαν στη σχολή που ήθελαν. Εκείνοι που μπορούν να τρέξουν. Εκείνοι που έχουν κινητικά προβλήματα και προχωρούν πιο αργά. Εκείνοι που είναι ψηλοί, εκείνοι που δεν είναι. Όλοι τους με βοήθησαν να εξελιχθώ, όλοι τους άφησαν ένα δικό τους σημάδι μέσα στην ψυχή μου.

Ήμουν παιδί φοβισμένο πριν τους γνωρίσω. Φοβόμουν να εμπιστευτώ. Και όμως, εκείνοι με δίδαξαν πως η ζωή αξίζει όταν τη μοιράζεσαι. Μου έδειξαν πως πρέπει να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους και τη δύναμη της ζωής, ακόμα και όταν εκείνη με έχει πληγώσει. Μου έδειξαν πως προχωράω μπροστά όταν συγχωρώ τις κακίες και τις παραλείψεις των άλλων, όταν δεν επιτρέπω στο σαράκι του μίσους να φωλιάζει μέσα μου.

Ήμουν γεμάτη ανασφάλειες πριν τους αποκτήσω. Προσπαθούσα μανιωδώς, εμμονικά να αποκτήσω όλο και περισσότερους τίτλους, να γίνω η ομορφότερη, η πιο αξιαγάπητη, εκείνη που κατέχει τις περισσότερες διακρίσεις και τιμές. Και έτσι, πνιγόμουν μέσα σε μία κοπιαστική και ατελέσφορη αναζήτηση μίας μάταιης, επιφανειακής και ψεύτικης τελειότητας απλά και μόνο για να αισθανθώ πως είμαι αρκετή. 

Εκείνοι  όμως μου έδειξαν πως αγαπούν αυτό που είμαι ήδη. Μου γέννησαν μέσα μου την πίστη πως αξίζω να αγαπιέμαι και ας μην είμαι πάντοτε τέλεια και πρώτη σε όλα. Με τις αδυναμίες μου, τις αποτυχίες μου, τα λίγα και τα πολλά μου. Με ενέπνευσαν να αγαπώ και να δέχομαι  αυτό που είμαι χωρίς να ξοδεύομαι σε ανούσιες προσπάθειες για μπράβο και επιβραβεύσεις ακόμα και ανθρώπων που μου είναι αδιάφοροι.

Αυτοί είναι οι φίλοι μου. Οι άνθρωποι που με βοήθησαν να δω τα πάντα πιο φωτεινά, πιο απλά, πιο αληθινά. Χωρίς φόβους και προσωπικές ανασφάλειες. Τους ευχαριστώ.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.