Για πόσους Σκουλούς εσύ έχεις κλάψει;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Για πόσους Σκουλούς εσύ έχεις κλάψει;

Απόπληκτη παρακολουθώ έναν υποτιθέμενο κριτή μόδας να ξεσπάει και να βγάζει από μέσα του όλη του την κακία, αποκαλώντας μία κοπέλα άσχημη και καθόλου συμπαθητική. Μία κριτική η οποία ξεφεύγει από το ρόλο της, γίνεται αγένεια, εμπάθεια, αήθεια. Σαν τον ζηλιάρη και γεμάτο κακία άνθρωπο που βρίσκει έναν άνθρωπο ήρεμο και πράο και ξεσπάει επάνω του όλο του το μένος. 

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές –και δικαίως. Μία εκπομπή η οποία δε διστάζει να κράξει και να απορρίψει κοπέλες επειδή έχουν κάνει πλαστικές, αλλά παράλληλα  φέρεται σα σκουπίδι σε μία κοπέλα που αγάπησε τις ατέλειες και τον εαυτό της. Μία εκπομπή που υμνεί την κακεντρέχεια και υποσυνείδητα καλλιεργεί και διαιωνίζει το μύθο πως η μεγαλύτερη αξία της γυναίκας είναι η εξωτερική της εμφάνιση. Μία εκπομπή η οποία υπόσχεται καριέρα μοντέλου σε διάφορα κορίτσια, ενώ επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν για τηλεθέαση, κόντρες και ίντριγκες.

Ναι, όταν ο Σκουλός μιλάει έτσι σε μία κοπέλα δικαίως η στάση του αυτή θα εγείρει αντιδράσεις και είναι βέβαιο πως το κάνει για την τηλεθέαση.  Όμως, ας μη μείνουμε εκεί. Ας θυμηθούμε όλους τους Σκουλούς που πέρασαν από τη δική μας ζωή. Εκείνους που χαρακτήριζαν ανθρώπους ως «τάπες» επειδή ήταν πιο κοντοί, εκείνους που κοίταζαν μία γυναίκα με κυτταρίτιδα λες και είναι ο μεγαλύτερο εγκληματίας στον κόσμο. Όλους εκείνους  που χαρακτήρισαν  πολλές γυναίκες μπάζα και καχεκτικές. Όλους εμάς που στην εφηβεία μας, λιγότερο ή περισσότερο, έχουμε πονέσει για τις κακίες και τα σχόλια των άλλων. Για πόσους Σκουλούς έχουμε πονέσει άραγε, όλοι μας;

Θα γίνεις πραγματικός άνθρωπος όταν καταλάβεις πως η εμφάνιση ενός ανθρώπου δεν είναι το παν, πως υπάρχουν άλλα κομμάτια της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που έχουν αξία. Όχι όταν αλλάξεις τη μύτη σου ή φουσκώσεις τα χείλη σου…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Ο Δημήτρης Σκουλός έχει στην εκπομπή το ρόλο του κακού όπως σε άλλα παιχνίδια ήταν άλλοι που είχαν το ρόλο αυτό. Στόχο του έχει να προκαλέσει και τα καταφέρνει. Φέρνει τηλεθέαση και μιλούν όλοι για το Next Top Model που είναι ουσιαστικά ένα θέαμα αδιάφορο με βασικό του στοιχεία την ελαφρότητα των κοριτσιών που διαγωνίζονται.. Άρα είναι επιτυχημένος σε αυτό που κάνει ότι και να λέμε.. Αφού κατάφερε να μιλάει όλη η Ελλάδα για εκείνον και το τηλεσκουπίδι που συμμετέχει είναι μάγκας!!!! Τα κοριτσάκια που πάνε εκεί βέβαια και αυτοξεφτιλίζονται ενώ ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν είναι δικό τους θέμα. Δεν φταίει ο Σκουλός.. Αυτό προσφέρει η εκπομπή και το ξέρουν όσες πάνε εκεί πέρα.

Αλέξανδρος Σ
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Νομιμοποιουμε δηλαδη για τα νούμερα τετοιες αναρμοστες και γελοιες συμπεριφορες που στιγματιζουν τις κοπελες?Που οι μισες αναγκαζονται να αποχωρησουν κλαιγοντας και το ραδιοτηλεοπτικο παρακολουθει χωρις να κανει τιποτα?

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.