Ερωτοτρόπιον

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (35 Ψήφοι)

Ερωτοτρόπιον

Ατενίζοντας, κατανοώντας, συλλαμβάνοντας μα και ζώντας τούτο τον φτερωτό θεό, δημιούργημα του Πόρου και της Πενίας, αρχή κάθε περιπετειώδους αναζήτησης, είτε πρόκειται περί υποκειμενικής, ενός πιστεύω, είτε περί αντικειμενικής, της πραγματικότητας.

Αναζήτησης καθοδηγούμενης απ' αυτό καθαυτό το αναζητούμενο. Παραγωγή μιας καταληπτότητας κι επαγωγή μιας ακατάληπτης γνώσης. Από τη γέννηση και την πορεία της εξέλιξης, έως το τελικό πεπρωμένο του μεγαλείου των ουρανών και το δεύτε τελευταίων των ασπασμών.

Κυρίες και κύριοι, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών εστί Έρως!

Ετούτος ο τριπάνουργος δαίμων που ηγείται ψυχών και σωμάτων. Ο ζωντανός μυσταγωγός που αποσυνθέτει και ανασυνθέτει. Ερχόμενος με μια παντιέρα αιωνιότητας, παραφοράς και έξαψης, παρασέρνοντάς μας σε μια θαυμάσια παραίσθηση αθανασίας. 

Δημαγωγός του νου και φρενοκλόπος που είθισται να αναδύεται απ’ το νόθο λήθαργο της ανθρώπινης άγνοιας, οικοδομώντας περίτεχνα ασυμφωνία μεταξύ σκέψης και πράξης.

Τιμώντας στο ακέραιο την θεϊκή του καταγωγή, εν αρχή, ζητά λιγοστά στοιχεία για να υπάρξει, μα με την πάροδο του χρόνου η πείνα του ολοένα και γιγαντώνεται, μεταμορφώνοντάς τον σε έναν ανικανοποίητο παμφάγο δυνάστη.

Κάθε φορά που εμείς οι θνητοί ομιλούμε για έρωτα, στρεφόμαστε προς το αντικείμενο το οποίο μας προξενεί την ηδονή, εκείνο που μετέπειτα παραπονιόμαστε γιατί μας την στερεί. 

Μα τούτος ο πανδαμάτωρ τίμιε αναγνώστη μου δεν ημπορεί να χωρέσει μοναχά σε ένα αντικείμενο.  Τούτο το Υποκείμενο το προσεγγίζεις και επιλέγεις να το ζήσεις μέσω μιας διαλεκτικής σχέσης. Είτε ως καταναλωτής, είτε ως παραγωγός του. 

Αν είσαι από εκείνα τα καταναλωτικά ζόμπι που ζητούν να πιούν το αίμα του άλλου για να καλύψουν την αέναη ανασφάλεια τους, τότε λυπάμαι μα ο έρωτας όσο σύντομα σε επισκεφθεί, άλλο τόσο σύντομα θα σε παρατήσει. Με μισές δουλειές δεν πρόκοψε κανείς.

Αν πάλι είσαι από εκείνους τους γοητευτικούς παραγωγούς, τους ολοκληρωμένους και μόνιμα ερωτευμένους, όχι προς το αντικείμενο, μα προς την ίδια την ζωή, π’ αδιαπραγμάτευτο δομικό στοιχείο και άρρηκτα συσχετιζόμενο με το εννοιολογικό πλαίσιο της, αυτής καθαυτής, φυσικής και ιδεατής, δεν νοείται να απουσιάζει ο έρωτας, τότε καλέ μου Σίσυφε θα υπερνικήσεις ακόμα και τον θάνατο. 

Προϊόντος του χρόνου και κάνοντας ένα ταμείο, καταλαβαίνουμε πως αν κάτι είναι που μένει από μια ζωή που ποιος ξέρει από πόσα κύματα πέρασε και εδάρθει, είναι εκείνο το χέρι που διέσχισε το ταξίδι προς την Ιθάκη και απάγκιασε να συγκρατεί τον άνθρωπο που επέλεξε να δεσμευτεί. 

Όχι γιατί πρέπει και δεν είχε τίποτα διαφορετικό να κάνει, μα γιατί το μοιραίο της συγκυρίας και της στιγμής το καθόρισε και το όρισε πεπρωμένο των δικών του επιλογών, εκείνων που απορρέουν απ’ το γνώθι σ ‘αυτόν. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, ερωτοτρόπιον. 

Aut Dimitrios, aut nihil!

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Αξιο, βαθύ, εγείρει την σκέψη. Τα συγχαρητήρια μου.

Ματαζ
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Καλησπέρα Δημήτρη. Κατά λάθος μου έσβησα τη συζήτηση μας. Μπορείς να μου γράψεις στο Athina Styliani Michou στο Facebook ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση a.s.michou@outlook.com.

Αθηνά Στυλιανή
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.