Γίνε ένας καλός αρθρογράφος!

4.3846153846154 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.38 (13 Ψήφοι)

Γίνε ένας καλός αρθρογράφος!

Το να γίνει κάποιος ένα καλός αρθρογράφος είναι μία υπόθεση η οποία απαιτεί χρόνο, αφοσίωση και προσπάθεια από την πλευρά του επίδοξου αρθρογράφου. Ας δούμε κάποιες βασικές ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί ένας αρθρογράφος:

• Ο καλός αρθρογράφος αναζητά πληροφορίες από βιβλία και έγκριτες πηγές για να διασταυρώσει τις πληροφορίες που γράφει στα άρθρα του.

• Πάντοτε μετά την ολοκλήρωση του άρθρου, προβαίνει σε προσεκτική ανάγνωσή του ώστε να διορθώσει τυχόν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.

• Προσέχει την επιμέλεια του κειμένου. Η κάθε παράγραφος αφορά ένα συγκεκριμένο θέμα και φροντίζει να γράψει έναν σωστό πρόλογο και επίλογο.

• Δεν προβαίνει σε αφορισμούς, δεν εξαπολύει κατηγορίες ή ύβρεις. Ο σωστός και δομημένος λόγος με επιχειρήματα, πάντοτε κερδίζει στο τέλος.

• Ο σωστός αρθρογράφος είναι ανοικτός στο διάλογο αλλά παράλληλα, υπερασπίζεται τη γνώμη και τη δική του τοποθέτηση.

• Ο καλός αρθρογράφος γράφει και ξαναγράφει το ίδιο κείμενο μέχρι να καταλήξει στο τελικό αποτέλεσμα. Δε θέλει μόνο να "ξεπετάει" ένα κείμενο επιδερμικά απλά και μόνο για να γράφει.

Συνέχισε να γράφεις. Αλλά ο δρόμος της συγγραφής είναι δύσκολος και πάντοτε απαιτεί εσωτερική ετοιμότητα και ατσάλινη θέληση.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.